reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dzieki dziewczyny. Jestem w szoku, jedyny cykl od 2 lat kiedy mialam pewnosc ze nie mam szans i odpuscilam bo chcialam miec zabieg usuwania zrostow. I takie zaskoczenie. I tak jak wlasnie pisze choc tyle dobrze ze wiem ze nadal mimo zrostow i rzadkiej owulacji jakas owulka na jakis czas musi sie trafic i mimo ze co cykl mam endometrium max 4mm i 3 ginekologow wspolnie powoedzialo ze "z tego pieca chleba nie bedzie" to jakims olbrzymim cudem sie udalo i sa 2 kreski. Nie sadze zeby sie utrzymalo niestety bo plamic zaczelam 2 dni temu, myslalam ze zaczal sie okres ale dziwnie bolaly mnie piersi. Zrobilam test i wyszedl dodatni. Dzis plamienie i podkrwawianie narazie lekkie ale nasila sie i boli brzuch bardzo jak na okres tak ze nie nastawiam sie. Z dwojga zlego lepiej juz teraz niz jakby mialo sie cos stac jak kilka lat temu, raz w 15 tyg i raz w 10. Wiadomo, jest mi przykro ale staram sie patrzec na ten jeden pozytywny punkt- moge byc w ciazy mimo tego co mowia lekarze.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzieki dziewczyny. Jestem w szoku, jedyny cykl od 2 lat kiedy mialam pewnosc ze nie mam szans i odpuscilam bo chcialam miec zabieg usuwania zrostow. I takie zaskoczenie. I tak jak wlasnie pisze choc tyle dobrze ze wiem ze nadal mimo zrostow i rzadkiej owulacji jakas owulka na jakis czas musi sie trafic i mimo ze co cykl mam endometrium max 4mm i 3 ginekologow wspolnie powoedzialo ze "z tego pieca chleba nie bedzie" to jakims olbrzymim cudem sie udalo i sa 2 kreski. Nie sadze zeby sie utrzymalo niestety bo plamic zaczelam 2 dni temu, myslalam ze zaczal sie okres ale dziwnie bolaly mnie piersi. Zrobilam test i wyszedl dodatni. Dzis plamienie i podkrwawianie narazie lekkie ale nasila sie i boli brzuch bardzo jak na okres tak ze nie nastawiam sie. Z dwojga zlego lepiej juz teraz niz jakby mialo sie cos stac jak kilka lat temu, raz w 15 tyg i raz w 10. Wiadomo, jest mi przykro ale staram sie patrzec na ten jeden pozytywny punkt- moge byc w ciazy mimo tego co mowia lekarze.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Kari może jeszcE nic straconego !
Odpoczywaj !
Masz może progesteron na podtrzymanie ?

2008 pierwszy aniołek [emoji1356]
2013 drugi aniołek [emoji1356]
2015 trzeci aniołek [emoji1356]
2016 czwarty aniołek [emoji1356]
Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe

@mamcia2014 ja trochę ćwiczę, ale wybieram lekkie ćwiczenia, żeby nie obciążyć stawów. Kiedyś stwierdziłam, że co mi tam jakieś stawy, ja tu rządzę kolanami swymi. Po miesiącu ćwiczenia z Chodakowską (do której naprawdę nic nie mam) i Mel B. (do której tym bardziej nic nie mam) musiałam uspokoić się niemal zupełnie. Stawy kolanowe zaczęły tak boleć, że jak w kościele z klęczek się podnosiłam to babcia przede mną 70+ to szybciej zrobiła a ja miałam wrażenie, że zaraz mi coś tam trzaśnie. Teraz to już właśnie taka tam gimnastyczka w wersji light.

@Frezja_1 o nawet nie słyszałam, że winem i jedzonkiem, trzeba poczytać...

@ivvonka ja do tej pory robiłam skalpel 2 chodakowskiej a teraz przerzucam się na brzuch bo cała reszta jest ok mam nowy zestaw typowo na brzuszek.

A co do stawów to masz rację jak szwankuje coś to nie ma co się obciążać ciężkimi cwiczeniami.

Odpaliłam dziś te płytę na brzuch i tak na razie obejrzałam będzie ciężko a ćwiczenia na brzuch są dla mnie okrutne ale postaram się wykonać.

Olasec dzięki za wsparcie na prawdę dużo mi daje właśnie mocy to że są osoby które mi kibicuja no powiem Wam jest moc w tych ćwiczeniach na brzuch ale w końcówce wysiadam zrobiłam podejście dobrze szło do ostatniej rundy bo ona polega na takiej pozycji że podpieram się na przedramionach i nogach i taka deskę robię i w tej pozycji jest kilka ćwiczeń potem na boku i tu właśnie padłam ale jutro robię kolejne podejście to trwa jakieś 15 minut ale upocilam się przy tym brzuch mam teraz twardy jeszcze po tym jutro będzie boleć hehe

@nafoczka kochana moja przepraszam serdecznie wybaczysz mi ? :D blagam o ja niedobra i niewdzieczna; )

reklama
@roxie123 no wszyscy mi to mówią że jest ok ale ja się uzaleznilam chyba od ruchu jestem jak chomik chomik lata w klatce a ja cwicze i teraz myślę że na razie wystarczy brzuch trochę jeszcze uformowac bo jest lekka faldka a jak znajdę siły to tak 3 razy na tydzień coś mocniejszego. Wiesz z niedoczynnoscia tarczycy niektórym trudno utrzymac wagę i ja tak mam że jak przestaje się ruszać to waga rośnie więc się ruszam.

Do góry