reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Jadwiga orłowska o masakra... a może ona po prostu ma depresje i chce zwrócić na siebie uwagę ? w sensie żeby ktoś jej współczuł ?
Bo 5 miesiąc to mozna powiedzieć ,ze już poród naturalny wywołują i raczej by sama w domu nie poroniła tak mi się wydaje ... nie umiem sobie przynajmniej tego wyobrazić

reklama
Do psychologa na pewno, to nie jest normalna dziewczyna. Ma problemy ze sobą jak i jej cała rodzina, dlatego brat chciał odejść, tylko te ciąże go trzymają przy niej.

Ostatnia edycja:
Dokładnie tak, ja poronilam w 16 tc i wygladalo to jak pierwszy porod. Cala noc straszne bole i rozwieranie sie szyjki, a pozniej odejscie wod i "porod" a i tak mnie czyscili. Lekarz mowil, ze przy tak zaawansowanej ciazy i tak trzeba wyczyścić

No to jej rodzice powinni ja dać na leczenie , a on się oddalić .
Jak dla mnie tej ciaży nie było... 5 miesiąc to widać przecież

Dokładnie tak, ja poronilam w 16 tc i wygladalo to jak pierwszy porod. Cala noc straszne bole i rozwieranie sie szyjki, a pozniej odejscie wod i "porod" a i tak mnie czyscili. Lekarz mowil, ze przy tak zaawansowanej ciazy i tak trzeba wyczyścić
Współczuję, to musiało być bolesne. A napiszesz mi co z ciałkiem dziecka? Szpital zabiera?

@Jadwiga orłowska, dziwne to jakieś, nawet jak na relację z trzeciej ręki, bez ładu i składu trochę.
1)karta ciąży jest zawsze, czasem nie od pierwszej wizyty, ale powinna ją mieć i z pięciomiesięcznej ciąży i z obecnej też.
2)Co do poronienia: jeśli schemat był taki: poronienie w domu, po ustaniu krwawienia wizyta u prywatnego lekarza w gabinecie z pominięciem szpitala (na takim etapie ciąży - niewyobrażalne dla mnie) to wypisu ze szpitala może nie mieć. Jeśli była, musi mieć dokument, sporządzony na podstawie choćby wywiadu lekarskiego i usg.
Jeśli była tylko u prywatnego to powinna mieć podobny glejt od prywatnego, bo usg musiała mieć zrobione. Lekarze taką dokumentację przekazują pacjentkom.
3)Co do szwów - moja baza danych tego nie zawiera.

Więc albo kłamie (przyczyny mogą być różne) albo jest bardzo lekkomyślna i niedbała.

@Jadwiga orłowska zależy od kobiety... ja swoje zabrałam i pochowałam ... a jak zostawiasz to szpital robi pochówek " grupowy "
Dokument musi jakiś mieć... no ale to widać przecież po zachowaniu w domu czy kobieta w ciąży ...
Może chciała brata zostawić tak przy sobie

reklama
@roxie123 kupiłam test, więc jutro będę robić :) a co do śluzu... Też tam w środku czuje mokro, także zobaczymy jak to będzie. Biegam co chwile do toalety bo się boję czy to przypadkiem @ nie przyszła. Skoro mówisz że masz objawy jak nigdy wcześniej to nastawia to pozytywnie :)
@Funia90 no ja właśnie też nie mam żadnych objawów. Piersi to takie flaki.. :( pamiętam jak pisałaś właśnie o tym gburze jak cię straszył..
@AgaB33 dzięki :)
@Frezja_1 dzięki :) zawsze masz takie długie plamienia przed @? Bo to faktycznie dziwne jest...
@zosiak dziękuję za życzenia :*
@roxie123 no no,ta kreska tam wygląda bardzo bardzo obiecująco :) trzymam kciuki za wtorek :*
@Jadwiga orłowska jakieś dziwne to wszystko co piszesz. Wg mnie nie da się poronic 5 miesięcznej ciąży w domu bez niczyjej wiedzy. A dziecko już przecież wygląda wtedy jak dziecko, a nie "kawałek mięsa". Nie chce oceniać, ale nie jest to normalne. Karta ciąży tak jak dziewczyny piszą jest zawsze. Czy prywatnie czy na nfz. I w tej ciąży też powinna mieć. A skoro nie chce iść do ginekologa to już jest podejrzane.

A z moimi plecami jest dzisiaj troszkę lepiej, więc mam nadzieję że jakoś wróci do normy ;)

Do góry