reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@ivvonka jak ja lubię te Twoje blyskotliwe komentarze :D
@roxie123 dwa cykle temu badalam progesteron w 21 dniu cyklu mialam 27, przy normie do 27. Wiec nie wiem skad te plamienia, ale mam je zawsze przed @. Nie mialam tylko w tych cyklach w ktorych byla ciaza.

Dziewczyny proszę o porady i wskazówki. Sprawa dotyczy dziewczyny mojego brata. Jak dla mnie ona cały czas udaje no ale nigdy nic nie wiadomo. Sama mam troje dzieci z ciąż zagrożonych więc nikt mi kitu tak łatwo nie wciśnie, ale o poronieniu nie mam zielonego pojęcia.
Są razem ok 10 miesięcy więc: poroniła co najmniej dwa razy, raz ciąża pozamaciczna i raz w piątym miesiący. Teraz niby jest w drugim i ma założony szew na szyjkę. Tak szybko założony? Chyba po 3 miesiącu się zakłada. Mówi, że nie ma żadnych dokumentów bo chodzi prywatnie: ani karty ciąży ani wypisu ze szpitala.
Tak więc Co powinna mieć jeśli poroniła w piątym miesiącu ponoć w domu, jakie papiery. Jak to mogło wyglądać? Ona nie ma nic. Niby pokazywała bratu jakieś kawałki mięsa jak to brat nazwał, ale dziecko jest przecież już wtedy duże i ma kształty. Wydaje mi się że powinno się urodzić w jednym kawałku. Do tego krwawienie pewnie trwa tyle samo co po porodzie.
Gdy brat chce ją zabrać do szpitala robi awantury.

Co mi podpowiecie?

reklama
Po poronieniu w piatym miesiacu musi być zabieg i papier ze szpitala. Wedlug mnie, to cos kreci i szew tez zakladaja chyba kolo 14 tc. A karty ciazy tej, czy poprzedniej tez nie ma? Karta musi byc, nawet jak sie chodzi prywatnie.

Do góry