reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@zosiak, chylę czoła. Ja jestem gotowa zemdleć na sam widok wbijanej igły. Kiedyś się odważyłam spojrzeć, pielęgniarka zerknęła na mnie i tylko powiedziała: "ale głowa w drugą stronę"

@Funia90 i @Frezja_1 nie było owulacji bo po 1wsze robiłam testy, po 2gie nie miałam śluzu płodnego a po 3cie zawsze mnie boli jajnik po owulacji. Dopiero od wczoraj mam więcej śluzu. Ja mam długie cykle bo 33-34 dni więc i owulacja będzie pewnie na dniach.

@Frezja_1 wg mnie za wcześnie na testowanie. Zrób test w dniu kiedy masz dostać okres. Ja nadal trzymam kciuki :)

@Funia90 o to tani ten podsłuchiwacz :D
Glukoza superowa :) pierożki mniam są :) kiedy masz wizytę ?
Kurcze wody dużo pij , i poczytaj co dobre w ciąży na te sprawy ;/ współczuję ... nienawidzę biegunki . Raz na ruski rok się zdarzy ale koszmar ;/
@Frezja_1 za szybko zaczełas testować :p i będziesz się teraz stresować do samego dnia okresu tak jak ja w tamtym miesiącu :) myślę ,że jeszcze nic pewnego :) spokojnie :* 3mamy kciuki dalej :)
Pasowałoby żeby w końcu zaczęły się sypać pozytywy
@Calineczka24 ja jeszcze nie kupuję haha :D ale jeśli chodzi o kolor podobają mi się takie szare z białym /uniwersalny kolorek :)
Co do teściów , czasami trzeba posłuchać i nie reagować , albo wytłumaczyć jakos żeby dotarło :) Na pewno nikt Ci nie narzuci co Ty masz robic z własnym dzieckiem :) czekamy na potwierdzenie czy będzie róż :*
@witch84 takie żarty trochę :D bo moja ciocia zapytała czy jestem w ciąży bo mi się tak oczy świecą /szklą :D i pytałam dziewczyn czy to widać haha bo ja nie wiem czy jestem czy nie :) ale to tak pół żartem oczywiście :) trzeba się pozytywnie nastawić :)

A tak swoją drogą , może głupie pytanie , były u Was sexy po bobosexach czy już czekałyście do testowania na odwyku ?

@roxie123 u mnie najczęsciej już na odwyku wtedy jestesmy. Choć generalnie muszę się przyznać, że przed porodem byłam demon seksu, chciało mi się czesto i wiecznie mi było mało a po porodzie seks jest dość rzadko u nas bo ze 3-4 razy m misesiącu :( tzn jak się zaczęły starania to częściej. W ciąży z Misiem seksu nie było przez całą ciąże bo było zagrożenie a po porodzie to dopiero po 2 albo 3 miesiącach. Mąż dużo pracuje, ja sama z Misiem i nam się nie chce w tygodniu. A dawniej to się działo a teraz skromniutko. Mam nadzieję, że wrócą dobre czasy pod tym kontem :)

@Olasec moim zdaniem < nie wiem nie doświadczyłam > ale ludzie czasami właśnie jak juz mają dziecko to w całym bałaganie obowiązków i wg zapominają o bliskości , i zaczyna się robić rutyna w związku . Wkrada się przemęczenie , lenistwo , kobieta czuje sie mniej atrakcyjna po porodzie , później przy maleństwie też nie ma czasu ochoty żeby się umalowac czy wskoczyć w sexy bieliznę , a wydaje mi się , że im bliżej jesteśmy z partnerem to i związek na tym korzysta , i samopoczucie :) Nie wiem oczywiście jak jest w realu , wiem tylko jak z nami było po poronieniach...moja depresja ...omijanie tematu i wg , mimo że chciałam to jakoś tak myślami byłam daleko przygnębiona zmęczona no i w koncu się ogarnęłam szybko przejełam inicjatywe i wszystko wróciło do normy :) To głupie ale to my kobiety czasami musimy zrobić pierwszy krok , zaskoczyć naszego kochanego :) bo oni jak widzą , że my takie do niczego to też wola iść spać niż robić podchody :p
No ale wracając do sedna sprawy chyba też dam na wstrzymanie ,żeby jak coś fasolka się tam przytuliła mocno :D

@roxie123 coś w tym jest co mowisz :) tzn ja makijaż zawsze mam. Od kąd jest Misiu to może z 10 razy bylam bez makijażu a tak to zawsze, nawet jak siedzę w domu bo poprostu lubie być zadbana :) tak samo pazurki zawsze mam zrobione :) nigdy nie nosze byle jakiej bielizny tylko koronkowa fikuśna ale fakt, że przychodzi wieczór to się kąpie i ubieram w piżamkę, która sexi to raczej nie jest :D muszę to zmienić :) eh dawniej to sobie obiliśmy randki z mężem, zawsze się stroiłam itp. a teraz to nic a nic.

reklama
@Calineczka24 kupilam takie slodziakowe skarpetki[emoji4]poplyne z zakupami tak we wrzesniu[emoji5]

@witch84 Ty mi tu nie mow o problemach po porodzie[emoji23][emoji23][emoji23]

@zosiak super[emoji5]rob dzidzi zanim zostaniesz lekarzem bo potem nie bedzie czasu[emoji4]

@Olasec to czekamy na owuleczke[emoji1]

@roxie123 ja sie bzykalam tak jak Ci pisalam bo nie wierzylam,tak samo z alkoholem,ciagle bylam na jakis imprezach,az do testu.[emoji4]
Ale jak sie boisz to odpusc[emoji4]

Mam detektor[emoji16]
@agatush wydaje mi sie ,ze znalazlam serduszko uwaga w 1 min[emoji1]
Ale sluchalam z 15 sek,wieczorem poszukam na lezaco bo szukalam go w pracy wiec na stojaco i schizowalam ,ze ktos wejdzie ale to bylo to,po szumach i szmerach odnalazlam to szybkie pukanie,dokladnie tam gdzie wydaje mi sie ,ze czuje ruchy,no i obesrwowalam lekarza gdzie mi glowice przystawial[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
1502190343-aaaaaa.jpeg

Do góry