reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

hej. Imprezowy weekend sie zaczyna: imieniny, chrzest, wesele, ja na imieninowy obiad do szwagra. Wczoraj się dowiedziałam, więc nawet prezentu jeszcze nie mam. A to taki specyficzny men, że naprawdę nie mam pomysłu.

reklama
@ivvonka wiesz jak to jest. To co się ma pod nosem jest zawsze najmniej doceniane :p ale i tak mam większość z tych szlaków zrobione :)
@Nusia123 szkoda ze @ w ogóle przyszła, ale jak już miała być to mogła poczekać jeszcze dwa dni.. Mimo wszystko baw się dobrze :)
@roxie123 przy takim upale i w dodatku @ faktycznie ciężko wybrać coś odpowiedniego do ubrania, ale wierzę w ciebie ;)
Ja dzisiaj wyspalam się za cały poprzedni tydzień :) wstawanie do pracy na 1 zmianę nie jest takie łatwe, a w przyszłym tyg znowu 1 zmiany więc muszę jutro wyspać się na zapas jeszcze :p jutro chyba pojadę na giełdę kupić sobie jakieś ciuszki i może uda mi się wypatrzeć jakąś fajną szafkę na buty, bo tego się jeszcze nie dorobilismy od października, a butów coraz więcej się wala pod drzwiami :p
Miłego dnia dziewczynki :)

Oj @Funia90 to ty jeszcze moich opowieści o tesciowej nie znasz :D

@Olasec trzymam kciuki &&&

@roxie123 @Nusia123 bawcie się dobrze i zrestartujcie :*

Wiecie że zaczynam ostatni tydzień w domu? Trudno nawet sobie wyobrazić co dzieje się w miom ♡ I głowie :( jeszcze wracam tam jak na stracenie, chyba zwariuje i jednak coś przesole i obym nie przypiepszyla :D

Nafoczka, ja z tych nie-w-temacie, przeprowadzka?

Roki, no coś w tym jest, może jakbym mieszkała bliżej to by nie było takiego Wow! To o której się musisz z łóżkiem rozstawać, bo ja jęczę jak potępieniec jak mi budzik o piątej piszczeć zaczyna.

Nafoczka, ja z tych nie-w-temacie, przeprowadzka?

Roki, no coś w tym jest, może jakbym mieszkała bliżej to by nie było takiego Wow! To o której się musisz z łóżkiem rozstawać, bo ja jęczę jak potępieniec jak mi budzik o piątej piszczeć zaczyna.
Powrót do pracy ale dość smutny :( w innych okolicznościach może i bym się cieszyła. Jestem na stanowisku kierowniczym i to co moi podwładni zrobili przez te półtora roku, jak bardzo wykorzystali moja nieobecność pod siebie a przeciwko mnie.. cóż takie jest dziś życie ale nie to mnie boli najbardziej tylko to ze wszystkie te osoby znam osobiście i to ja ich protegowalam do pracy i ten brak lojalności dobija moja wiarę w ludzi

@ivvonka ja wstaje o 4.30, bo o 5.30 już muszę być w pracy... Także pod koniec tygodnia też wyje jak dzwoni budzik. Ale za to kończę wtedy pracę o 13.30 i mam jeszcze coś z tego dnia :) tak więc są jakieś plusy.
@nafoczka nie fajne jest to co mówisz... Ale sama przekonałam się jakie to prawdziwe. Mnie nie było w pracy raptem 3 miesiące, a też wiele rzeczy się zmieniło i wyszło na jaw. Tak więc trzymam za Ciebie kciuki żeby jakoś się to tam ułożyło :)

Przypadkiem wbił mi się w oczy na fb artykuł... lekarz skaleczyl dziecko przy cesarskim , zdj nieprzyjemne :/ przypadek jeden na nie wiem ile , ale współczuję dziecku i mamie .
Ja od zawsze byłam zdania ze cesarska tylko w ramach bezpieczeństwa jak już trzeba koniecznie bo natura lub inne okoliczności nie pozwalają , marzy mi się kiedyś urodzić naturalnie .

Nafoczka, rozumiem. W takiej sytuacji powroty rzeczywiście mają niewiele wspólnego z radosnymi. Życzę Ci dużo siły i stalowych nerwów. I wiesz co?Nie daj się, jesteś na stanowisku kierowniczym, bo jesteś silną, mądrą dziewczyną z głową na karku i zobaczysz, z nieciekawych sytuacji też znajdziesz wyjście, za co trzymam kciuki.

Roki, o kurczę. O tej godzinie moje uszy jeszcze nie reagują na cokolwiek. A jakbym wróciła do domu to bym pewnie spała.

reklama
@ivvonka szczerze ci powiem ze moje uszy reagują tylko na mój budzik. Bo jak mam drugie zmiany i mąż wstaje o 5.30 to jego wyjca totalnie nie słyszę. A kiedyś wyrywal mnie na równe nogi :p
@Olasec czekamy na wieści &&

Do góry