reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@witch84 wczesniej mialam ciagle bialy taki mleczny a dzis zolty i to od razu jak wyciekl,ale raczej nic mnie nie piecze ,pierwszy raz tak mam.
Zapachu tez nie ma,ale wiadomo martwie sie jak to kobita po przejaciach[emoji4]

Z tym testem pappa to jest tak,ze to statystyka w ktorej np bierze udzial wiek matki.
To troszke taka wyliczanka.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczyny :* jak wam mija sobota?

Mnie od trzech dni boli głowa praktycznie codziennie wiec średnio:/
Dzisiaj wzięłam Apap ale i tak zbytnio nie pomógł :/ macie jakieś domowe sposoby na ból głowy?

Funia to wlasnie chyba nie jest statystyka, mamaginekolog kiedyś pokazywała to w filmiku na swoim blogu, ze bardziej statystyka jest wlasnie tylko z badania usg i wieku matki. Bo inne prawdopodobieństwo wyjdzie przy takich samych wynikach usg dla kobiety w wieku 25 lat a inne np. dla kobiety w wieku 36 a test podwójny z krwi bada wlasnie to białko papp-a i wolna podjednostkę beta hcg i wtedy wylicza ryzyko biorąc pod uwagę wywiad, wyniki z usg, wiek matki i wyniki krwi, ale faktycznie test podwójny moze wyjść fałszywie dodatni u 5% pacjentek. W każdym razie ona mówiła ze błędem jest nie zalecać testu podwójnego nawet jeśli wyniki z usg sa dobre bo dopiero wszystkie te czynniki dają miarodajny wynik.

Dla zainteresowanych post na blogu o badaniach prenatalnych i na końcu jest filmik dlaczego warto zrobić test pappa

Link do: Badania prenatalne w I trymestrze (USG, test papp-a, NIPT) - Blog mama ginekolog. Uniwersalna opowieść o życiu i wiedza medyczna dla kobiet

Ostatnia edycja:
Hej :)
Czytam was na bieżąco, ale z reguły w pracy i nie mam czasu odpisać, bo non stop ktoś łazi... Tak więc znowu ciężko mi odpisać na wszystko co przyszło mi do głowy czytając.
@roxie123 wiem że nie chcesz się nastawiac i rozumiem cię doskonale, ale wg mnie za wcześnie jeszcze na test a objawy są raczej pozytywne :) trzymam kciuki za Ciebie :)
@Funia90 fajnego masz M że nie opuścił Cię na noc mimo że jako trzeci leżał na szerokości 90 cm :D
@zaaneta super ze u ciebie wszystko w porządku jest :) dawno się nie odzywałas

U mnie @ daje czadu.. Wczoraj drugi dzień i tak intensywnie jeszcze nigdy nie było... Największe i najgrubsze podpaski nie dawały rady więcej niż 2h... W pracy ciężko było na nogach ustac, jeszcze wstawanie o 4.30. Dałam na szczęście radę :) Ale dzisiaj już lepiej :) a i tak jestem zadowolona ze @ przyszła :)

@Funia90 u mnie często taki śluz jest. Raz biały, raz zoltawy. Bez bólu i bez zapachu. Do głowy by mi nie przyszło ze to może być coś groźnego. A czytałam ze taki śluz się zdążyć może.

Co do piersi to moja ginekolog mówiła mi ze mogą czasem nie boleć, zmienić objętość. Nie jest to powód do niepokoju. Moje są mniej napięte ale pełniejsze. Raz bola raz nie. Żyłki są cały czas. Przestałam tak je obserwować. Za duży stres.

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

@Katarina91 podobno bóle głowy w ciąży są normalne , trzeba pić duużo wody :) ja w pierwszej ciąży miałam takie migreny , że koszmar tylko u mnie może były spowodowane tym że coś od początku było nie halo i bolał mnie kręgosłup strasznie . Nie wiem może okład z Amolem ...ale musisz zapytać czy bezpieczny jest żeby nie daj Bóg Ci plam nie zrobiło od czegoś to niby zioła ale coś tam grzeje więc nie wiem czy można stosować ciężarówkom :) Mam nadzieję ,że znajdziesz sposób albo samo przejdzie :*
@Funia90 wydaje mi się , że jak nic innego nie uwiera to po prostu taki jest i już :) nie martw się :*
@roki_1991 zaraz będzie po @ :) dobrze ,że jest i zaczęłaś cykl :) U mnie na razie ani jednej podpaski w domu najwyżej mnie zaleje . Dzięki kochana ale już się nie łudzę wiem ,że wszytskie mnie tutaj wspierają i podtrzymują , ale zgasło we mnie światełko na ten miesiąc , jednak nie będzie prezentu na urodziny ...
ja ostatnio ciągle się budzę o 4 nie wiem czy już mnie nerwy od środka biorą czy co , niby nie myśle mam zajęcie i wg ale jednak wiecie jak to jest . Dzisiaj pierwszy raz od dawna zrobiłam sobie kawe taka jak zwykle z mleczkiem , bo spałam na stojąco i wyobraźcie sobie ,że moja kawusia była niedobra ble ... chyba faktycznie odwykłam od kawy .

@roxie123 czemu mówisz że straciłas nadzieję na ten miesiąc?? Przecież jeszcze 4 dni do terminu @ a sama mówiłaś że owu mogła być później. Więc po prostu jeszcze masz czas :) tym bardziej że sama mówisz że tobie testy nigdy wcześniej nie wyszły niż termin @

@roki_1991 ...a jakoś tak wiesz , tak mi się wydaje xD dziewczyny na forum praktycznie w 26dc już coś mają jakiś znak , a tu nic także nie będę się nakręcac :) wole byc miło zaskoczona

To akurat rozumiem. Też zawsze wolałam być mile zaskoczona ;) tak jak wtedy, gdy dowiedziałam się o poprzedniej ciąży. Dowiedziałam się na wizycie u gin, bo zobaczyła pęcherzyk na usg :) więc nawet nie zdążyłam zrobić testu i nie wiem jak wyglądają na nim dwie kreski...

reklama
@Katarina91 dziekuje za linka[emoji4]w sumie to co tam przeczytalam to juz wiedzialam wczesniej,zrobie tak jak doradzi mi lekarz[emoji4]

@...Margotka9022...ciesze sie ,ze tak Twoja lekarka mowila o piersiach bo wczoraj mnie nie bolaly i myslalam ,ze osiwieje ,niby lepiej tego nie obserwowac ale troche sie nie da[emoji4]

Zjadlam przed chwila jagodzianke,dwa kawalki babki marmurkowej i zapilam to szklanka zimnego mleka[emoji7]ja to mam smaki...
A Wy brzuchatki macie jakies zachcianki czy tylko ja mam takie dziewactwa?

@Calineczka24 jak tam po prenatalnych kobieto????[emoji4][emoji4][emoji4]

Do góry