reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczynki my lecimy do rodziny M,wiec nie potrzebujemy hotelu,zatrzymamy sie u nich.Potrzebujemy tylko przelotu.Na wakacje.pl nie da rady zarezerwowac samego lotu.Ale dziekuje:)

Mnie tez jakos dziwnie pobolewa brzuch.Akurat na wyjezdzie dostane @ wrrrr... Spodziewam sie jej dokladnie za tydzien.
No chyba ,ze nie dostane ;)

reklama
@hona Sprawdź na www.skyscanner.pl - tam masz taką ogólną wyszukiwarkę lotów. Może jeszcze Ci jakieś linie podpowie.

@Zaaaneta Cudownie, że wszystko u Ciebie w porządku. Co do testu Pappa, to musisz sobie odpowiedzieć na pytanie: "Po co Ci on?". Jeśli wyjdzie dużo prawdopodobieństwo wad, to usuniesz ciążę? Weź przykład z nafoczki - prawdopodobieństwo wyszło duże, a dziecko zdrowe. I tak naprawdę - nie ważne co wyjdzie (nawet znikome prawdopodobieństwo) - to potem widząc liczby będziesz się do końca ciąży zastanawiała się czy jesteś tą jedną z miliona.

@Funia90 Potem dojdą inne schizy ;-) Nie uspokoisz się póki nie urodzisz, a potem będą kolejne zmartwienia. Ja przed każdą wizytą panikowałam, że może być coś nie tak.

@roxie123 Poczekaj do terminu @ i zrób dopiero test o ile nie przylezie. Takie cienie cienia mogą również oznaczać ciąże biochemiczne, więc szkoda stresów. Proszę mi tu w poniedziałek pokazać dwie piękne kreseczki na bieli vizira :D

Dziewczynki my lecimy do rodziny M,wiec nie potrzebujemy hotelu,zatrzymamy sie u nich.Potrzebujemy tylko przelotu.Na wakacje.pl nie da rady zarezerwowac samego lotu.Ale dziekuje:)

Mnie tez jakos dziwnie pobolewa brzuch.Akurat na wyjezdzie dostane @ wrrrr... Spodziewam sie jej dokladnie za tydzien.
No chyba ,ze nie dostane ;)
Wyjdzie na to że u Ciebie będzie niespodzianka [emoji4]ale by bylo fajnie takie zaskoczenie :)
No tak mówiłaś że do rodzinki , ale ja to teraz milion myśli na minutę wiec umknęło mi sorki [emoji4]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@roxie123 ja mialam taki cien i ciaze ale to juz wiesz [emoji5]
Ja licze na ciaze bo tempka ladna[emoji4]

Wracamy jutro dopiero ...dzis go wywalam na osobne lozko[emoji4]

@Baslan wiem ,wiem ,teraz mam nowa watpliwosc ,zawsze mialam mleczny sluz,a dzis zoltawy.....nie wiem nic nie piecze itd ,mialyscie taki kolor w ciazy?@hajmal @hona @witch84 i wszystkie inne brzuchatki[emoji17]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Roxie u mnie kreski też nie były idealnie jednakowe najwcześniej była kreska widmo co zanikla a potem kolejne też blade były bo potem wykorzystałam zapasik testów ;)
Miałam strumieniowe i plytkowe. Także jest nadzieja .

@mamcia2014 eh jakoś to będzie , nic nie zrobie :) zapas testów mam tylko ja zawsze niecierpliwa szybko zaczne i później rozczarowana jestem także norma , chyba zaczne się przyzywczajać na niepowodzenia :p
@Funia90 wiem :*
Ja rozumiem spanie u kogoś , bo u mojej teściowej jest rozkładana sofa i śpi się na niej strasznie ! ostatnio wstałam połamana i wg też nie mogłam spać wg

Dobra bo to już jest shiz...
Z @Funia90 już kolejny cykl nie ogarniamy skąd kreski . Są jakie sa ale cos jest . Moim tel ciężko zdj zrobić jakoś bo nie sa nie wiadomo jakie tylko cień cienia cienia.

1500106058-aaaaaa.jpeg
1500106065-aaaaaa.jpeg

Pierwszy allegro drugi facelle
Nie robiłam jeszcze bobo trzymam na poniedziałek

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Moim zdaniem jakieś cienie widać :) poczekajmy spokojnie do poniedziałku powinna być już ciemniejsza :)

@Funia90 A ty masz taki świeży śluz czy jest żółtawy po zaschnięciu? Zmienił Ci się jakoś zapach wydzieliny? Z tego co pamiętam to i ja miałam taki żółtawy - a lekarz twierdził, że to normalne o ile nic mnie nie swędzi/piecze i nie przybiera brzydkiego zapachu. Masz niedługo wizytę, to podpytaj. W razie wątpliwości zawsze możesz zrobić sobie wymaz.

@hona Sprawdź na www.skyscanner.pl - tam masz taką ogólną wyszukiwarkę lotów. Może jeszcze Ci jakieś linie podpowie.

@Zaaaneta Cudownie, że wszystko u Ciebie w porządku. Co do testu Pappa, to musisz sobie odpowiedzieć na pytanie: "Po co Ci on?". Jeśli wyjdzie dużo prawdopodobieństwo wad, to usuniesz ciążę? Weź przykład z nafoczki - prawdopodobieństwo wyszło duże, a dziecko zdrowe. I tak naprawdę - nie ważne co wyjdzie (nawet znikome prawdopodobieństwo) - to potem widząc liczby będziesz się do końca ciąży zastanawiała się czy jesteś tą jedną z miliona.

@Funia90 Potem dojdą inne schizy ;-) Nie uspokoisz się póki nie urodzisz, a potem będą kolejne zmartwienia. Ja przed każdą wizytą panikowałam, że może być coś nie tak.

@roxie123 Poczekaj do terminu @ i zrób dopiero test o ile nie przylezie. Takie cienie cienia mogą również oznaczać ciąże biochemiczne, więc szkoda stresów. Proszę mi tu w poniedziałek pokazać dwie piękne kreseczki na bieli vizira :D
Właśnie chodzi o to że nigdy nie usunę ciąży mimo wszystko :) ale pani ginka mi przedstawiła to w taki sposób. Jeżeli test wyjdzie ok to będę spokojna ale jeżeli coś wyjdzie nie tak to będzie podstawa do dalszych badań i przede wszystkim gdyby okazało się że dziecko jest chore to każdy zapewni mu najbardziej odpowiednie warunki po porodzie, wybór odpowiedniego szpitala itd no i powiem wam że trochę ma rację, chciała bym żeby moje dziecko trafiło w najlepsze ręce fachowców. Wszystko bym zrobiła żeby było jak najlepiej więc chyba wykonam te badanie dla własnego sumienia :) ale mam nadzieję że wszystko jest ok :) odzaluje jedne rzeski i zrobię badanie :p (hihi bo zageszczam sobie rzeski z tad to stwierdzenie) :)

reklama
@Zaaaneta :*
Moim zdaniem warto zrobić takie badanie , wiadomo ,że najlepiej kiedy jest wszystko ok , i u Ciebie tak będzie :) ale przyznam rację...w razie coś , można przeprowadzić różne inne badania , czy zabiegi w ciązy i tak samo zapewnić dziecku bezpośrednio opiekę po porodzie . Nas kobiety , kiedy jest coś nie halo kosztuje to wiele nerwów i strapienia ale wiadomo chcemy wiedzieć wszystko o zdrowiu maleństwa . Także to jest kwestia indywidualna moim zdaniem . Takie badanie też nie daje pewności . Moja szwagierka miała badanie wyszło źle dziecko miało mieć ZD więc zrobili kolejne badanie i dalej nie tak było a urodziła się zdrowa dziewczynka dzisiaj już ma 2 latka :)

Do góry