reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dzień dobry dziewczyny.
U nas też strasznie wieje i pada .
Wypilam kawkę i ogarnelam młodego.
Maz miał jechać o 23 i pojechał ale towaru nie było wrócił do domu i spal do rana dopiero rano wyruszył.

Słuchajcie wiecie coś może na temat cholestazy ciążowej? Moja kumpela jest w 38 tc i ma podejrzenie tego pobrano jej krew i czeka na wyniki to jest groźne ? Bo ja czytałam że to ma związek z wątroba.

reklama
Dzień dobry dziewczyny.
U nas też strasznie wieje i pada .
Wypilam kawkę i ogarnelam młodego.
Maz miał jechać o 23 i pojechał ale towaru nie było wrócił do domu i spal do rana dopiero rano wyruszył.

Słuchajcie wiecie coś może na temat cholestazy ciążowej? Moja kumpela jest w 38 tc i ma podejrzenie tego pobrano jej krew i czeka na wyniki to jest groźne ? Bo ja czytałam że to ma związek z wątroba.
Ja niestety nie pomogę.sam termin nie jest mi obcy, slyszalam o tym kilka razy ale nie do końca kojarzę. Wydajemi sie, ze raczej przyspiesza porod. Dobrze ze to 38 tc. To mozna rodzic.nie wiem jaki to ma wplyw na dzidziusia, kojarzy mi sie to z opuchlizna u ciężarnych, ale tak jak pisalam gdzieś mi dzwoni, ale nie wiem, w którym kościele.;)
@...margotka... daj znac

@mamcia2014 ja wiem co to jest kiedyś miałam w szkole nawet , bo biologie miałam rozszerzoną i było o chorobach które występują tylko w ciąży ....
Hm tak po mojemu to cholestaza to jest choroba wątroby tak jak piszesz , to tak jakby kwasy się odkładały , ich stężenie jest za duże po prostu , nie leczona jest bardzo groźna dla dzidzi niestety :< a zaczyna się od zwykłego swędzenia skóry ,nie raz lekarze mówią żeby smarować się balsamami albo zmienić proszek a tu się zaczyna choroba dlatego nie łatwo ją rozpoznać tak od razu bo co tam takie swędzenie ;/ no i bierze się od wysokiej ilości hormonów progesteronu i estrogenu jak organizm jest nadwrażliwy to wtedy pojawia się to chorubsko i mówi się o zagrożonej ciąży , ważny jest czas ...wtedy poród powinien się odbyć przed 39tyg ;/ mam nadzieję ,że dla koleżanki wszystko zakończy się pomyślnie grunt że choroba rozpoznana to będą działać . 3 mam kciuki :*

Roxie no właśnie ja swedziala skóra. I lekarz ja skierował do szpitala na badania teraz czeka na wyniki jest w 38 tc i dziecko waży ponad 3 kg także oby wszystko się dobrze skończyło. Dzięki za informację.

Nie spałam dziś w nocy. Jestem wykończona.
Jestem po rozmowie z Panią Doktor, mam brać duphaston, nie denerwować się na zapas i jutro o 11:30 mam usg...

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczynki :) dużo się tu działo od czasu jak poszłam spać :p a padłam wczoraj o 21...
@Margotka9022 nie martw się, będzie dobrze :* wiesz ze brak bólu nie musi znaczyć nic złego.
@roxie123 to wszystko raczej dobrze wróży, trzymam mocno kciuki za testowanie :)
@Frezja_1 ja też bym zwróciła delikatnie uwagę dzieciakom jak będą gdzieś szły z jedzeniem :)
Muszę się wam pochwalić. Wiem że tutaj raczej nie jest to powód do radości dla innych, raczej każda z nas nie byłaby zadowolona, ale dostałam @!!! :) przyszła dziś z rana i jestem najszczęśliwsza na świecie z tego powodu!! :)
Będę mogła się wpisać na listę staraczek :D także @nafoczka proszę mnie tam dopisać :)

reklama
@Margotka2202 musiała dać Ci dupka... wg zdziwiłam się ,że od początku nie dostałaś bo niby po poronieniu dają przy kolejnej ciąży . Nic się nie martw pójdziesz jutro i zobaczysz serduszko :)
@Olasec ja wręcz odwrotnie jakbym zobaczyła 2 kreski to bym się tak cieszyła , bo jakoś minęło mi nastawienie ,że musi się udać teraz... wiadomo jak nie wyszło to będę próbować dalej...ale nie chce się nakręcać jak tamtym razem . Jakies objawy mam raz nie mam więc nie doszukuję się temp 37.1 się utrzymuje , moze jutro zatestuje chociaż moze byc za wczesnie jeszcze . Ty tez się nie załamuj jak coś bo i tak na nic wpływu nie mamy .
Modlitwy daja mi taką siłę i w modlitwie o łaskę macierzyństwa jest takie zdanie " wierzę , że dziecko przychodzi na świat dlatego ,że Bóg tak chce " i tego się trzymam :)
@mamcia2014 wszystko będzie dobrze :) dzidzia duża , ciąża praktycznie donoszona więc , niebawem będzie na świecie :)
@roki_1991 nie wmawiam sobie ,że to na coś w wskazuje ale bardzo bym chciała :) oooo super ! ja wiem jak się czeka na @ więc wiem jak się cieszysz z tej wredoty :) suplementuj witaminki i czekam na Twoje testowanie wkrótce :*

Do góry