reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Marika92 zostan z nami na poczatku bedzie Ci ciezko bedziesz smutna i zla ale dasz rade kobiety sa silne zrob jak Ci serce podpowiada.
@Funia90 trzymam kciuki
@Calineczka24 w ciazy musisz byc ciepliwa i spokojna wiec nie stresuj sie wynikami wszystko w glowie siedzi.
Dobranoc

reklama
Ja wam pokaże moje wyniki ... dziwne były wg masakra ... ja ich nie umiałam czytać ;/ myślałam ze mam wszystko ale lekarz zaglądał i nic nie mówił
Toxoplazma gondii
Przeciwciała w kl. IgG 0,10 IU/ml
Wynik ujemny < 1,6
Wynik wątpliwy 1,6 - 2,9
Wynik dodatni 3,0

Toxoplazma gondii
Przeciwciała w kl. IgM 0,120 S/CO
niereaktywny <0,83
wątpliwy 0,83 - 1,0
reaktywny ≥ 1,0

Wirus różyczki (Rubella virus)
Przeciwciała w kl. IgG 104,90 IU/ml
wynik ujemny: 0,0 - 4,9
wynik wątpliwy: 5,0 - 9,9
wynik dodatni: >= 10

Wirus różyczki (Rubella virus)
Przeciwciała w kl. IgM 0,74 S/CO
Wynik ujemny < 0,75
Wynik wątpliwy 0,75 - 1,00
Wynik dodatni >= 1,00

Cytomegalowirus (CMV)
Przeciwciała w kl. IgG 210,900 AU/mL
wynik ujemny: poniżej 6,0 AU/ml
wynik wątpliwy: 6,0-15,0 AU/ml
wynik dodatni: powyżej 15,0

Cytomegalowirus (CMV)
Przeciwciała w kl. IgM 0,850 S/CO
wynik ujemny: poniżej 0,85 S/CO
wynik wątpliwy: 0,85-0,99 S/CO
wynik dodatni: powyżej 1,0

@roxie123 niedomyte warzywa,owoce,surowe mieso chyba tez .
Nie powinno sie grzebac w ziemi bez rekawiczek i wlasnie kotki sa ostatecznymi zywicielami i najbardziej trZeba uwazac na ich odchody.
Toxo jest grozna dla ciazy.
Bierze sie antybiotyk[emoji4]

@Calineczka24 wg om mam dzis 8t2d a z usg 2-3 dni wiecej.
Z miesiaczki wychodzi mi chyba 29 styczen no ale zobaczymy jak to bedzie.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Funia, Calineczka to mamy w podobnym terminie prenatalne:) ja wg usg termin porodu mam na 26 stycznia.

Roxie czyli wyglada na to ze przechodziłas różyczkę i cytomegalie, a toxo nie.

Jutro lecę na badania krwi:)

Dziewczyny a powiedzcie mi (moze wyjde na debila) czy0,120 to mniej niz 0,83??? Bo ja zwykle to odcZytywalm jako mniej [emoji849]
Kurcze a zawsze bylam dobra z matmy

@roxie123 nie martw sie ja tez to mialam[emoji4]
Nie masz,jak wirus jest aktywny to dodatnie jest igm.
Cytomegalia tez jest bardzo grozna.
I w ogole z nia najgorsze jest to,ze czasem moze sie reaktywowac ale lepiej o tym nie myslec[emoji4]

Tak @Funia90 0,120 jest mniejsze niż 0,83 :)
@roxie123 skoro w tej drugiej klasie wyszło ci ujemne, to znaczy że teraz już tego nie masz. Chociaż wynik 0,85 jest na granicy między ujemnym a wątpliwym, ale wydaje mi się że teraz tego już nie masz ;)

reklama
@nafoczka też zamyśliłam się na chwilę nad tym co bym zrobiła ...i nikogo nie oceniając , bo to indywidualna sprawa oczywiście i decyzja po takim traumatycznym wyroku , ale tez bym mimo wszystko wynosiła do końca nawet gdyby dziecko żyło kilka minut ...dlaczego , już mowię ...według mnie medycyna jest tylko medycyną , Bóg jest dawca życia i ja jako osoba wierząca odegrałabym rolę jako matka , jest tyle pomyłek , tyle cudów , nigdy nie wiemy co czeka nas na końcu drogi . To jest bardzo trudna sytuacja ale miałabym wiarę do samego końca i modliłabym się żeby wszystko się dobrze skończyło...a jakby się nie udało to przytuliłabym maleństwo porzegnała się i pochowała . Chyba tak bym postąpiła zgodnie ze swoim sumieniem . Ale tak jak mówię to jest bardzo trudny temat i każdy ma prawo do podejmowania własnych decyzji .
@roki_1991 rozumiem :) zobaczysz @ przyjdzie szybciej niż Ci się wydaje :)
@Funia90 ja cały czas wierze w Twoją dzidzię :* z resztą sama zawsze zarażasz mnie pozytywnym myśleniem więc Ty też idź z dobrym nastawieniem :) będę czekać :**
@Calineczka24 nie stresuj na zapas :) to są tylko znikome różnice
Roxie to była moja 6 ciąża. Lekarka powiedziała wprost ze jeśli niezależnie od wyniku chce urodzić dziecko to nie powinnam robić amnio bo ryzyko utraty ciąży pi amnio jest zbyt duże. Czekałam o wielu poronieniach po tym i tu na forum była dziewczyna która straciła tak zdrowa ciążę. Nie wiem, może gdyby to nie było 6 moje dzieciatko.. ale gdybać juz nie będę. Jedna z tutejszych koleżanek napisała mi kiedyś ze Wikus jest piękny i Bóg go oszczędzil ale bruzde na stopach jak u dziecka z ZD pozostawil @roxie123 wyniki wg mnie są dobre
@Calineczka24 byle tak dalej a za resztę zafasolkowanych ♡

Do góry