reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Od jakiegoś czasu mnie zastanawia i dziwi mój cykl. Trwa 28 dni. @jakieś 5 dni. W tym cyklu 7 dnia pojawił się śluz. Czyli owulacja tak szybko? Dziś jest 14 dc i po śluzie ani śladu[emoji43] czy któraś też tak ma?

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Od jakiegoś czasu mnie zastanawia i dziwi mój cykl. Trwa 28 dni. @jakieś 5 dni. W tym cyklu 7 dnia pojawił się śluz. Czyli owulacja tak szybko? Dziś jest 14 dc i po śluzie ani śladu[emoji43] czy któraś też tak ma?

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Może owulka będzie koło 10 dc i cykl będzie krótszy.
Dziewczyny i mnie te testy z allegro przewaznie takie słabe wychodziły tylko im starsza ciąża tym szybciej się ta kreseczka pokazywała.sa też takie kasetowe za 1,2 zl. one pokazuja takie kreseczki jak te apteczne tylko ze mają czułość 25 więc przed @ może nie pokazać. Wszystkim testujacym życzę dwóch kreseczek.ja mam dzisiaj wizytę, może się dowiem czy w ogóle była owulacja
Hajmal u mnie z szyjka było dobrze, prenatalne też dobrze więc musiała to być bakteria.to straszne, że takie maleńkie dziadostwo może tyle szkody narobic :( za Ciebie i za wszystkie brzuchatki ściskam łapki.

@roxie123 trzymam kciuki za ta mala istotke[emoji5]musi byc dobrze,moze to jakis stan zapalny i stad zle wyniki.
Nie wiem ,za bardzo sie akurat na tym nie zamm,ale mam nadzieje,ze szybciutko dojdzie do siebie[emoji4]
Ale bym poplewila w ogrodzie[emoji3]

@hajmal dzis juz bylo normalnie na szczescie,po prostu moj M nie moze decydowac o tym co jem[emoji4]
23 tydzien ,jak to szybko leci[emoji5]
Czyli jesienia mamy wysyp na forum[emoji4]

@mifif04 bardzo mozliwe ,ze owu masz kolo 10-12 dc a z reszta przed sama owu sluz zmienia sie na wodnisty jak dobrze kojarze wiec mozesz go nie widziec[emoji4]

@Calineczka24 w poniedzialek okazalo sie ,ze mam duzego krwiaka w macicy i musze lezec zeby sie wchlonal.
Pogoda nie zacheca do leniuchowania ale co zrobic ,oby bylo dobrze[emoji4]

@Zaaaneta czekamy na wiesci i trzymamy kciuki[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Przy tej ciazy acard od 12 dc, potem clexan od pozytywnego testu. Caly czas wit metylowane ktore potem zastapil prenatal uno i po 12 tc duo. Plus dopegyt, magnez, nospe ale to juz z powodu chorob towazyszacych nadcisnienia i boli brzucha.
W pierwszych tygodniach plamilam kilka razy, nie lezalam w szpitalu, po 12 tc juz nie plamilam. Nie wiem czy sie plami czy nie u mnie moze to wina rozrzedzenia krwi.

Frezja ja w wyniku badan histopatologicznych mialam napisane jakos tak, ogniska martwicze w plycie doczesnej. To by sugerowalo wplyw zakrzepicy. Wylewy wewnatrz lozyskowe. Tylko ze nikt mi tego nie potwierdzil, kazdy gin mowil co innego. W pierwszej ciazy bralam acard i bylo ok. W tej straconej nie bralam go. Miesiac po poronieniu mialam robiony wymaz z szyjki ale nic nie znaleziono.

Funiu byle dotrwać, wiem ze u kogos szybko leci. Tylko ze do października daleko. Mialam rodzic w lipcu, to bedzie trudne dla mnie, najpierw rocznica smierci Adasia a potem termin porodu Michasi. Byle to jakos przetrwac.

Funiu pamietaj ze ciezki nr dwa moze szkodzic.

Trzymajcie sie dziewczynki, glowa do gory.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@roxie123 trzymam kciuki za ta mala istotke[emoji5]musi byc dobrze,moze to jakis stan zapalny i stad zle wyniki.
Nie wiem ,za bardzo sie akurat na tym nie zamm,ale mam nadzieje,ze szybciutko dojdzie do siebie[emoji4]
Ale bym poplewila w ogrodzie[emoji3]

@hajmal dzis juz bylo normalnie na szczescie,po prostu moj M nie moze decydowac o tym co jem[emoji4]
23 tydzien ,jak to szybko leci[emoji5]
Czyli jesienia mamy wysyp na forum[emoji4]

@mifif04 bardzo mozliwe ,ze owu masz kolo 10-12 dc a z reszta przed sama owu sluz zmienia sie na wodnisty jak dobrze kojarze wiec mozesz go nie widziec[emoji4]

@Calineczka24 w poniedzialek okazalo sie ,ze mam duzego krwiaka w macicy i musze lezec zeby sie wchlonal.
Pogoda nie zacheca do leniuchowania ale co zrobic ,oby bylo dobrze[emoji4]

@Zaaaneta czekamy na wiesci i trzymamy kciuki[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Oczywiscie, ze bedzie dobrze. :tak:
Nie ma innej opcji. Kiedy wizyta u ginekologa?

Zaaaneta daj znac co i jak po wizycie. Czekamy z niecierpliwoscia :tak:

@Funia90 właśnie wróciłam od małej żeby zdążyć ogarnąć sie przed zastrzykiem ...masakra ;/ taka słaba cała w takie czerwone plamki bidulka żal patrzeć :< zasneła u wujcia na rączkach 19073131_1903285369946423_1260601629_o.jpg

Kazali czekać do jutra na ponowne badania , ale obstawiają , ze to wirusowe ... Ci pseudo lekarze jak ich widziałam to brak słów ;/

@hajmal od którego tygodnia przestałas brać metylowane wit ? nie można brać ich w ciąży ? bo ja teraz biorę ze wzgledu na mutację obniżają mi homocysteine a prenatal jak sobie z nią radzi ?
Dziękuję za odpowiedź , dobrze ,że już nie plamisz , zdrówka dla Was :**

@Zaaaneta czekamy z niecierpliwością na wiadomości :)

Załączniki

• 19073131_1903285369946423_1260601629_o.jpg
    19073131_1903285369946423_1260601629_o.jpg
    196,3 KB · Wyświetleń: 81
reklama
Przy tej ciazy acard od 12 dc, potem clexan od pozytywnego testu. Caly czas wit metylowane ktore potem zastapil prenatal uno i po 12 tc duo. Plus dopegyt, magnez, nospe ale to juz z powodu chorob towazyszacych nadcisnienia i boli brzucha.
W pierwszych tygodniach plamilam kilka razy, nie lezalam w szpitalu, po 12 tc juz nie plamilam. Nie wiem czy sie plami czy nie u mnie moze to wina rozrzedzenia krwi.

Frezja ja w wyniku badan histopatologicznych mialam napisane jakos tak, ogniska martwicze w plycie doczesnej. To by sugerowalo wplyw zakrzepicy. Wylewy wewnatrz lozyskowe. Tylko ze nikt mi tego nie potwierdzil, kazdy gin mowil co innego. W pierwszej ciazy bralam acard i bylo ok. W tej straconej nie bralam go. Miesiac po poronieniu mialam robiony wymaz z szyjki ale nic nie znaleziono.

Funiu byle dotrwać, wiem ze u kogos szybko leci. Tylko ze do października daleko. Mialam rodzic w lipcu, to bedzie trudne dla mnie, najpierw rocznica smierci Adasia a potem termin porodu Michasi. Byle to jakos przetrwac.

Funiu pamietaj ze ciezki nr dwa moze szkodzic.

Trzymajcie sie dziewczynki, glowa do gory.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Oj Hajmal też dużo przeszłaś bardzo współczuję. Teraz już będzie dobrze.:)
Ja po wizycie u gina, z dobrych wieści to , że była owulacja i nie ma juz torbieli, a po poronieniu mi sie tworzyły, bo jajeczka nie pękały. Także ja też będę testować przed 20, choć za bardzo nie liczę, że się uda, niby coś robiliśmy, ale ja cały czas miałam w głowie strach, że może jeszcze jakaś bakteria jest i strasznie się spinałam.
Powiedziałam ginowi by pobrał wymazy na te mykoplazmy i ueroplazmy, ale nie bardzo wiedział jak :no: pobrał tylko ogólny wymaz z kanału szyjki:frown:.
Funia Ty miałaś te wymazy? Czy to na specjalnym podkładzie jak chlamydie sie robi? A czy z krwi nie da sie tego wykryć?

Roxie 123 serce się kraja, jak się spojrzy na takie maleństwo w szpitalu. Już sobie wyobrażam co przechodzą rodzice. Ja to chodze cała w nerwach jak moja córcia ma kaszel. Pomodlę się za to dzieciątko.:)

Do góry