reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej dziewczynki.Same dobre wiesci u Was,ciesze sie.
Musze sie Wam z czegos zwierzyc.Weszlo mi to do glowy i nie moge sie tego pozbyc.Przypomne Wam,ze mam prawie 40 lat ( Jezu jak to brzmi). Wiem,ze to nie jest wiek,aby planowac dzieci,ale coz,tak sie w moim zyciu ulozylo.Chicialabym bardzo aby mlody mial rodzenstwo,ale przesladuje mnie mysl,ze jak juz uda mi sie zajsc z ciaze to urodze dziecko z zespolem Downa :( Wiem,powiecie,ze nie powinnam tak myslec,itd.,ale co ja mam zrobic,jak ta mysl ciagle mnie przesladuje.Jak bylam w ciazy z Alanem to strasznie balam sie cesarki,zastanawialam sie,jak kobiety moga placic jeszcze za to?Rozumiem,ze jak trzeba,to trzeba i koniec.I co??Po kilku dobach boli,po tym jak znajoma polozna zlitowala sie nade mna i przebila mi pecherz plodowy,po tym jak wszystko ruszylo i mialam juz7 cm rozwarcia,mlodemu zaczal spadac puls i musialam miec cesarke.Wiem,nalezy mi sie porzadny kopniak w d...pe,ale co ja moge zrobic,jak ciagle o tym mysle.Nie ukrywajmy,wszyscy wiedza ,jakie szanse na urodzenie dziecka z ZD ma 40-latka.W dodatku ta homocysteina 11,40.Rece opadaja.Tak bardzo bym chciala zaczac takie prawdziwe starania,ale boje sie tak strasznie,ze ten strach mnie paralizuje.Co Wy o tym myslicie?Prosze powiedzcie prawde,nawet najgorsze rzeczy nie sa w stanie mnie bardziej zdolowac.:(
@hona... Moja koleżanka z pracy urodziła zdrowego syna w wieku lat 44... Moja szefowa po 8 latach starań w wieku lat 40 urodziła również zdrowego synka.... Ja myślę że jeśli pragniesz dziecka powinnaś szybko zbić homocysteine i brać się do roboty z wiarą że wszystko będzie dobrze :-*

reklama
Agatush dziekuje,jestescie naprawde kochane.Ja sama pracowalam z kobieta,ktora w wieku 45 lat urodzila zdrowa dziewczynke,i wiem,ze tak sie dzieje.Tylko ten glupi glos gdzies z tylu glowy sprowadza mnie na ziemie.Ale mysle ,ze jak uda sie zbic homocysteine,to zaczniemy starania.Boje sie juz na sama mysl o nich,ale coz?

@Funia90 Dobrze ze spałaś: ) troszkę się zregenerujesz po stresie , a poza tym sen to normalny objaw w ciąży więc śpij ile się da :) dzięki za podpowiedzi bo ja zielona w tych zastrzykach jestem i pierwszy raz nie wiedziałam co się stało źle dałam czy co :) Ja i tak teraz z kurami idę leżeć wiec spoko odpalam tv i ok :) a jeszcze mam pytanie , można się kluc np w pozycji siedzącej ? Zastrzyk daje o 20 bo mi tak czasowo wychodzi .
6 45 -letrox Pol godz czekam jem śniadanie i o 7 30 encorton , O 8 acard o 10 dupek do obiadu witaminy o 20 clexane i o 22 dupek tak to wygląda ;)

Dziękuję dziewczyny! Jestem w ciężkim szoku! I juz zaczyna się strach..
Zrobiłam dziś jeszcze rano test żeby sprawdzić czy tamten nie był błędny...
20170607_070036.jpg

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 20170607_070036.jpg
    20170607_070036.jpg
    17,7 KB · Wyświetleń: 328
Roxie123 niezła baterię tych dopalaczy masz, ale czego się nie robi dla dzidziusia.
Margotka dziś test wyrazniejszy:-) :)super, to daje też pozytywnego kopa pozostałym dziewczynom.ostatnio tyle pozytywów, ze aż człowiek nabiera wiary. Musi być dobrze.

@Frezja_1 No większość tutaj bierze ale czego się nie robi dla ;*
@...Margotka9022... pięknie! :* Kiedy robisz bete? Bedzie dobrze ;* masz coreczke teraz tez sie uda ! Rozumiem Twój strach ale i dziele z Tobą radość ; ** mam nadzieje ze wszystkie testujace w tym miesiącu zobaczą wymarzone 2 kreseczki

@Frezja_1 No większość tutaj bierze ale czego się nie robi dla ;*
@...Margotka9022... pięknie! :* Kiedy robisz bete? Bedzie dobrze ;* masz coreczke teraz tez sie uda ! Rozumiem Twój strach ale i dziele z Tobą radość ; ** mam nadzieje ze wszystkie testujace w tym miesiącu zobaczą wymarzone 2 kreseczki
Roxie, będę kochana wiedzieć ok 17 jak beta :) Tobie też się uda!

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

@...Margotka9022... ...o to już robiłaś to super :) a jak to jest będziesz szła od razu jutro badać przyrost czy to się sprawdza w późniejszym tygodniu ? bo tak jak dzisiaj beta powinna być koło 10 ? czy więcej ?
A sama nie wiem jak to będzie mam nadzieje , ze załapało... na razie za szybko teraz mam faze suchą ;p i całą twarz mam w takie małe krostki ;/

Ostatnia edycja:
@roxie123 ja robie na lezaco ale jak chcialam sama robic to wlasnie mialam poan na siedzaco bo na lezaco nie bylo jak tej skory zlapac samej sobie[emoji4]
Chyba mozna ale pisze w ulotce ,ze najlepiej na lezaco.

@margotka czekam do 17 i obstawiam bete ok 70[emoji4]

Mam takie zatwardzenie,ze zaraz umre,po 15 M mi podwiezie czopki glicerynowe bo jest tragedia[emoji22]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@Funia90 to przynajmniej wiem jaka powinna być mniej więcej dobra beta na początku :)
To będę dawać na leżąco i już :) Ooo to może coś zjadłas takiego ;/ do 15 jeszcze troche ;/ zjedz jabłko jak masz w domu najlepiej gotowane może pomoże coś , herbatkę miętową wypij < o ile w ciąży można >

Do góry