reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@nafoczka mi lekarz tez mówił o acard ...a powiedź mi bo masz doświadczenie jak to jest kiedy bierze się acard i zastrzyki to nie rozrzedza krwi az tak bardzo ? czy zastrzyki nie szkodzą kiedy bierze się je zapobiegawczo np ? bo u mnie nie stwierdzono nic oprócz tej mutacji a ten fibrynogen i reszte mam w normie nawet aby obniżyć homocysteine wytarczył folian i witaminy z grupy B ... boję się ,że lekarz może mi nie dac tych zastrzyków bo powiedział mi ,że ta mutacja to nic takiego bo ma "najbardziej łagodną formę" ...ale będę go cisła o tą heparyne jak pójdę na wizytę
@roxie123 ja biorę i acard i heparyne . Acard brałam Jeszcze przed zajściem w ciaze, heparyne zaraz od zajścia. W kwestii "zapobiegawczego brania" mnie nie wyszła żadna mutacja , tylko ta podwyższona homocysteina. Moja lekarka stwierdziła że pomimo tego traktuje mnie po 2 poronieniach tak, jak osobę z problemami z krzepnieciem. Jestem w 24 tygodniu ciąży i mam nadzieję że dotrwam szczęśliwie do końca :-*

reklama
@nafoczka mi lekarz tez mówił o acard ...a powiedź mi bo masz doświadczenie jak to jest kiedy bierze się acard i zastrzyki to nie rozrzedza krwi az tak bardzo ? czy zastrzyki nie szkodzą kiedy bierze się je zapobiegawczo np ? bo u mnie nie stwierdzono nic oprócz tej mutacji a ten fibrynogen i reszte mam w normie nawet aby obniżyć homocysteine wytarczył folian i witaminy z grupy B ... boję się ,że lekarz może mi nie dac tych zastrzyków bo powiedział mi ,że ta mutacja to nic takiego bo ma "najbardziej łagodną formę" ...ale będę go cisła o tą heparyne jak pójdę na wizytę
Roxie popieram @agatush bierz zapobiegawczo i jeśli nie będzie jakiś mega skrzepy przy @ to acard możesz stałe. Wcześniej miałam zastrzyki 0.2 i były widocznie za slabe bo na 0.4 się udało. Tez mam tą mutacje co i ty i pamiętaj ze problemów z krzepnięciem możesz teraz nie mieć a w ciąży juz tak.

Roxie popieram @agatush bierz zapobiegawczo i jeśli nie będzie jakiś mega skrzepy przy @ to acard możesz stałe. Wcześniej miałam zastrzyki 0.2 i były widocznie za slabe bo na 0.4 się udało. Tez mam tą mutacje co i ty i pamiętaj ze problemów z krzepnięciem możesz teraz nie mieć a w ciąży juz tak.
Ja powiem jeszcze że zaczynałam od fraxiparyne 0,4 ale skoczył mi w ciąży fibrynogen i zwiększyła mi do 0,6 mogą gin.

Margotka tule mocno... u mnie dziewczyny narazie nic nowego [emoji12] jak do środy @ nie przyjdzie to robię jeszcze raz test [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Kochana ja jestem po jednym poronieniu w 16/17 tydz badania praktycznie ok a itak moja gin zaznaczyla po pozytywn tescie ckexane 0.4 i luteina mimo ze cala ciaze stracona plamilam podobno zastrzyki dla lepszego ukrwienia macicy i dotlenenia plodu zapobiega ewentualnym przeciwcialom ale jak zapytalam o steryd i acard powiedziala zevw zadnym wyoadku steryd za napewno nie a acard z clexane to stanowczo za duzo bo rizrzedzaja krew i mozna dostac krwotoku

@roki wracaj juz do witamin.
Lepiej uzupelniac ewentualne niedobory.

Ja mam dawke clexane 0,4 lekarz tlumaczyl ,ze tez dobiera sie to do wagi ale jak bede w ciazy to bede sprawdzala ta krzepliwosc,teraz badalam jakies dwa tygodnie po poronieniu i wyniki byly w normach.

A co clexane ja mam z refundacja a Wy?
Bez kosztuje 10 zastrzykow ok 120-130 zl ja zaplacilam ok35, a malo tego Pani powiedziala ,ze beda mieli zamiennik o identycznym skaldzie i uwaga 10 zastrzykow ponad 3 zl[emoji15][emoji15][emoji15]
Potem moge Wam nazwe napisac bo mi ja podala.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dzięki dziewczyny za informacje :) obgadam to koniecznie z lekarzem ... jak sam nie wyjdzie z inicjatywą to poprosze go żeby mi dał zapobiegawczo bo się boję , nie gadałam z nim jeszcze o zastrzykach więc nie wiem co powie ;/ ale anestezjolog zlecił mi przed histeroskopią zastrzyk to może tamten widział ,że miałam podany . Skrzepów przy @ nie mam ale po @ od razu biorę żeby się przygotować do owulki :) eh oby się udało w tym cyklu , mam nadzieję ,że lekarz nic tam nie wynajdzie ,żeby znowu coś stało na przeszkodzie .

reklama
Witam sie z Wami po komuni roczku i 4 urodzinach jednoczesnie. Wrocilam pozno w nocy a do tego jeszcze moj syn ktory ma refluks o 24 zespawal mi pol mieszkania wiec maz sprzatal bo mnie az naciagalo a ja ziolka parzylam dla syna. Dzis mnie czeka doczyszczanie i pranie wszyskich dywanikow masakra.
Moj termin @ niby minal wczoraj nie mam zadnych boli miesiaczkowych jedynie od wczoraj mi cos piersi jakby ciagnelo.
No nic poczekam do jutra dzis kupie test moze sie spoznic bo chyba owu o 2 dni mi sie przesunela. Ale nigdy jeszcze tak nie mialam.

Do góry