reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@roki wracaj juz do witamin.
Lepiej uzupelniac ewentualne niedobory.

Ja mam dawke clexane 0,4 lekarz tlumaczyl ,ze tez dobiera sie to do wagi ale jak bede w ciazy to bede sprawdzala ta krzepliwosc,teraz badalam jakies dwa tygodnie po poronieniu i wyniki byly w normach.

A co clexane ja mam z refundacja a Wy?
Bez kosztuje 10 zastrzykow ok 120-130 zl ja zaplacilam ok35, a malo tego Pani powiedziala ,ze beda mieli zamiennik o identycznym skaldzie i uwaga 10 zastrzykow ponad 3 zl[emoji15][emoji15][emoji15]
Potem moge Wam nazwe napisac bo mi ja podala.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Funia90 a w jakiej aptece ten zamiennik będzie? Bo nie w każdej aptece są te same zamienniki. I napisz nazwe tego zamiennika bo mnie też czeka clexane.

Ivvonka ja tez to mam z kolanem.
Po takich cwiczeniach mam 10 kg mięśni wiecej niz przecietnie a kg tyle samo. Teraz te miesnie kapcanieja jak sie obijam. :)

Roxi mi lekarz i genetyk kazali przyjmowac acard od 12 dc ale slyszalam o roznych szkolach ze i bez odstawiania.
No i do tego od pozytywnego testu clexan.

Ten zaniennik clexanu to neoparin,

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Niestety trzeba obserwować, który lek jest refundowany. Ja się tak przejechałam na Nutramigenie... Pojechałam zrealizować receptę na początku miesiąca, a się okazało, że od 1-szego zmieniła się refundacja. I zamiast 3,20zł za puszkę, zapłaciłam prawie 20zł za puszkę... Ale to było ze 2 lata temu...

hajmal czyli nie ja jedna się dorobiłam...a mówią, że sport to zdrowie. Żartuję, na pewno ruch jest zdrowy. Tylko tak zastanawiam się dlaczego tak jest, bo żebym jeszcze jakieś dzikie szpagaty robiła czy coś to rozumiem, ale takie proste?

hajmal czyli nie ja jedna się dorobiłam...a mówią, że sport to zdrowie. Żartuję, na pewno ruch jest zdrowy. Tylko tak zastanawiam się dlaczego tak jest, bo żebym jeszcze jakieś dzikie szpagaty robiła czy coś to rozumiem, ale takie proste?
Wystarczy źle wykonywać przysiady. Nawet kilka kilo więcej to tez większy wysiłek dla kolan. Mnie zawsze bolą jak trochę przytyje.
Byłam dziś zbadać betę jak zalecili w szpitalu bo wciąż nie dostalam @

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

@pyzunia czekam na rezultat opoznienia[emoji5]

@Olasec tak jak hajmal napisala neoparin,u mnie to jest chyba apteka blisko ciebie [emoji4]

@hajmal Ty bierzesz ten neoparin?

Dziewczyny u mnie w wielu aptekach nie ma prenaral uno,co Wyscie tak powykupowaly hehe???
W koncu znalazlam ale po jakich trudach i na hurtowni tez nie ma.
Ile tu jest tych co czytaja a nie pisza???ujawniac sie szybciutko to moze firma prenatal odpali mi cos za reklame[emoji16][emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny powoli wracam do żywych po weekendzie. Okres tez na finiszu wiec chociaż tyle dobrze. W weekend postanowiliśmy się z M odstresowaniac na juwenaliach i w niedziele dochodzilismy do siebie choć nie było łatwo :)
Ja prenatal uno zamowilam przez internet właśnie czekam na przesyłkę - 4 paczki :) było dużo taniej niż stacjonarnie. Jeszcze dzisiaj robiłam po raz pierwszy usg tarczycy i oczywiście wyszła jakaś niejednorodna struktura wiec potencjalne zapalenie choć 3 mies temu miałam te atpo ujemne. Trochę się przejęłam ale lekarz mówił ze ten eutyrox co biorę wystarczy.. to po co mi dał skierowanie jak nie robi to żadnej różnicy... jeszcze jutro mam usg piersi robić, to tak dodatkowo bo wyprosilam jakiś czas temu skierowanie i juz się boję. Bo narazie co badanie to średnie te wiadomości przychodza

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

@Paula ja wiem co czujesz ,jak sie mam badac to cala az chodze ...grr najchetniej nie chodzilabym do lekarzy.
Ja w piatek bylam na weselu a w sobote poprawialismy wesele na miescie wiec dzis odzywam dopiero[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Dobra dziewczyny juz wiem jak zrobić temat tylko na nasze fotki wiec pisać mi tu która z was chce podjąć takie wyzwanie bo musze mieć wasze loginy :)

Do góry