reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Chce mi się płakać. . Jak tak ma to wyglądać co miesiąc to dziękuję. Chyba pójdę na jakiś monitoring żeby się upewnić ze mam owulacje.

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Paula a ile się staracie? Bo po poronieniu to pisałaś ze 2 cykl a wcześniej? No widzisz ja niby w tym cyklu mam dwie owulacje a jak życie znam to z żadnej nic nie będzie.

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Paula a ile się staracie? Bo po poronieniu to pisałaś ze 2 cykl a wcześniej? No widzisz ja niby w tym cyklu mam dwie owulacje a jak życie znam to z żadnej nic nie będzie.

Wcześniej za pierwszym razem się udało. Tylko mi po poronieniu pojawiła się jakaś duża torbiel która niby się zmniejszyla/wchlonela po pierwszej @ i teraz się trochę boje ze coś może być jednak wciąż nie tak. Jak się skończy okres to musze iść do lekarza żeby sprawdził czy na pewno jest ok. Chciałabym chociaż widzieć ze wszystko jest ok i nie marnuje niepotrzebnie czasu.

Wcześniej za pierwszym razem się udało. Tylko mi po poronieniu pojawiła się jakaś duża torbiel która niby się zmniejszyla/wchlonela po pierwszej @ i teraz się trochę boje ze coś może być jednak wciąż nie tak. Jak się skończy okres to musze iść do lekarza żeby sprawdził czy na pewno jest ok. Chciałabym chociaż widzieć ze wszystko jest ok i nie marnuje niepotrzebnie czasu.

Paula ja też miałam torbiel i to nie mała bo 5 cm. I wchłonela się po miesiączce. Zresztą ja pisałam do Lekarki czy z torbiela mogę się starać, ona odpisała ze to w żaden sposób nie przeszkadza. Do lekarza idź koniecznie na kontrolę. Krótkie masz cykle wiec może coś w tym kierunku potrzeba zrobić.

Jak straciłam ciążę to ta jedna myśl mnie utrzymywała przed totalnym załamaniem ze szybko udało mi się zajść to może nie mam przynajmniej z tym problemu a widzę ze to się jednak nie sprawdza. Wiem ze to jeszcze nie jest tak długo ale jak wiem ze juz raz się udalo i zaczelam sobie wyobrazac siebie z dzieckiem to nie mogę tak spokojnie czekać na kolejny raz...
Poprzedni cykl miałam 26dc a teraz 25 to chyba jeszcze nie jest tak źle, to u mnie tak standardowo raczej.

@Paula przykro mi[emoji20]
Ja tez mialam torbiel po poronieniu 4,5 cm i zniknela po @ takze moze juz twojej tez nie ma.
A monitoring to dobry pomysl.
Bedziesz pewna czy jest oki.

Dziewczyny czasem tez jest tak ,ze im bardziej chcemy tym bardziej sie nie udaje[emoji20]

@katarina mysle ,ze nic straconego,test najwczesniej wyjdzie 10-11dpo

@Kwiatuszek to raczej wspracie "symboliczna zlotowka" nie wiem czy za takie kwoty Bog tez wynagradza w dzieciach[emoji2]

@Roxie jak sie czujesz?lepiej u Ciebie?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dwa miesiące temu poroniłam w 7 tygodniu ciąży. teraz znowu sie staramy. Chciałam zapytać cz ciąża po poronieniu jest możliwa bez rzadnych komplikacji? Czytrzeba jakoś specjalnie uwazac? Bardzo pragne dziecka a jednoczesnie troche sie boję, że będę za bardzo sie wszystkim przejmowac i będe się wszystkiego bać.

Przepraszam ale nie wiem jak utworzyć nowy wątek więc tu. Chciałabym podzielić się moim problem... Mam nadzieję, że może któraś z Wami była w podobnej sytuacji i powie mi jak się wszystko potoczyło. Zacznę od początku-w styczniu t.r przeszłam zabieg lyzeczkowania (ciaza obumala w 7-8 tygodni). 26 kwietnia powinnam dostać okres który się nie pojawił, wykonałam dwa testy, dzień po dniu, na obydwu dwie piękne kreski. Z wizytą u lekarza postanowiłam się wstrzymac, gdyż w poprzedniej ciazy do lekarza poszłam od razu i na usg widoczny był tylko pęcherzyk. Na usg umówiłam się 11 dni po zrobieniu testu, był to 40dc przy regularnych cyklach 28 dniowych. Na badaniu usg lekarz nie dostrzegl NICZEGO! Kazał wykonać badanie krwi, które mam powtórzyć po 48h. Pierwszy wynik już odebrałam. Bhcg wynosi tylko 104,2!!! Według ostatniego okresu był by to już ponad 6 tydzień. Czy jest możliwe że ciaza rozwija się prawidłowo? Czy do zapłodnienia doszło dużo później... Proszę jeśli któraś w was była w podobnej sytuacji, że lekarz nie dostrzegl nic na usg a jednak byliście w ciazy odezwijcie się i opiszcie jak to było u Was.

@marluk210 witaj,przykro mi,ze tu sie spotykamy[emoji20]

Cien na tescie wychodzi przy bhcg ok 40 a stezenie rosnie bardzo szybko ,nie chce zle wrozyc,ale powinno byc o wielllle wiecej u Ciebie.
Sprawdz przyrost tak jak radzi lekarz i bedziesz miala pewnosc[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@funia26 dziekuje za odpowiedz :) zdaje sobie sprawę z tego że to o wiele za mało niż powinno być dlatego powoli tracę nadzieję.... do tego wszylkiego objawy ciazy takie jak nabrzmiale piersi ustaly. Piersi były pełne, brodawki lekko fioletowe, wokół sutkow żyłki, a od trzech dni wszystko wraca do normy...

Do góry