reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@hona pewnie jak sama nie poszukasz przyczyny to nikt Ci nie pomoze.[emoji20](w sensie lekarz)
Dziewczyny z forum na pewno

@Roxie a jak myslisz tez mam je zamowic czy wystarcza mi te prenatal uno?

@Kwiatuszek jestem wsiekla,bylismy w poradni genetycznej i co i nic,zbadaja nam tylko kariotypy,o niczym wiecej nie wspominali,skoro te badania mi sie naleza to dlaczego do cholery nikt mi ich nie robi,kurcze trzeba sie upomniec,to bez sesnu,pewnie i tak bede musiala za nie zaplacic.
A z tego co widze to warto to zrobic.
Orientujesz sie moze ile one kosztuja?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
A macie juz wyniki kariotypow? Moze jak juz beda wyniki zapytaj o badania.na.mutacje.
Allo mlr i nk sa juz płatne. Ale uwoerzcie mi warto je zrobic. Oliwka to faktycznie cala ja. Potem kolejne poronienia. I diagnoza ze bez leczenia donosze ciążę ktora bedzie w 100% zgodna genetycznie ze mna. Nie chcialam dalej bawic sie w statystyke czy uda sie czy nie. Za duzo mnie to kosztowalo zeby ryzykowac.

reklama
@Roxie sama wlasnie zamierzam o tym poczytac ,wiec nie pomoge[emoji20]
Jakie witaminy bedziesz kupowac,juz wiesz?moze odpagie od Ciebie[emoji12]

@agatush a jakby profilaktycznie siw kluc?[emoji4]bez badania czy mozna zaszkodZic
Kurcze jestem zdezorientowana...

Ciesze sie ,ze uklada sie wszystko dobrze[emoji5]nie dziwie sie,ze zakupilas detektor.
Chodzisz do lekarza na nfz czy prywatnie?
Bol glowy pewnie przez hormony....
Juz wiesz kto mieszka pod serduszkiem?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Profilaktyczne... Heparyna rozrzedza krew... Nie wiem czy ktokolwiek profilaktycznie przepisze Ci te zastrzyki... Niestety jeszcze nie znamy płci. Może na polowkowym się dowiemy ;-)

I mnie też zlecili badania na mutacje Laiden mthfr i genu protrombiny na NFZ.... Ale ja po prostu nie chciałam czekać 7 miesięcy więc poszłam prywatnie...

A co do zastrzykow. Przy mthfr nie chca dawac na refundacje. A koszt 10 ampulek to ok 120 zł. A zsstrzyki trzeba brac przez cala ciążę. Mi akurat rodzinna wypisywala na ryczałt bo stwierdzila ze za duzp przeszlam zeby jeszcze placic za coś co powinno mi sie należeć.

@zosiak mam 25 lat ... i po prostu juz mnie nerwy ponoszą bo wszyscy mądrzy których to nie dotyczy , lekarze tez niby kompetentni a nie wiedzą czasami co ja do nich mówie ;/ jezdze do lekarza 50km ode mnie niby ma b.dobre opinie ale kurde też nie jest cudotwórcą a ja już nie mam siły :< po zioła miałam jechać jutro ale straciłam wene do tego bo i tak skoro wszystko jest ok a akurat geny do dupy to co mi zioła pomogą i nie bede tracic pieniędzy bo i tak musze zainwestowac teraz w witaminy metylowe .
O i to tak... teraz jestem na wszystko anty ... i odechciewa mi się wg z kimkolwiek gadać bo nie wiem u kogo szukać pomocy już ...a wystarczyłoby dobre słowo cień nadziei :< aż ciekawa jestem co mi powie na wizycie weźmie 180zł i rozłozy rece pewnie
Kochana a z jakiego jestes miasta?? Ja z tarnowa malopolska ja nie mam problemu z zajsciem w ciaze ale moje 2 kolezanki mialy jedna 9lat druga 10 lat i dzis maja dzieki niemu dziecko robi mnostwo badan i prowadzi ciaze nazywa sie dr przybycien :) glowa do gory one do roku byly w ciazach maja zdrowe dzieci:):)

Kochana a z jakiego jestes miasta?? Ja z tarnowa malopolska ja nie mam problemu z zajsciem w ciaze ale moje 2 kolezanki mialy jedna 9lat druga 10 lat i dzis maja dzieki niemu dziecko robi mnostwo badan i prowadzi ciaze nazywa sie dr przybycien :) glowa do gory one do roku byly w ciazach maja zdrowe dzieci:):)
Wlasnie mial.pisac i doktorze :) dzieki niemu mam Adasia :)
Ale dr nie prowadzi ciaz. Jak on to mowi jest od robienia dzieci i żegna sie z pacjentka ok 12 tc. Bo za duzp ma pacjentek z problemami i im chce pomóc.

Kwiatuszek ja poronilam dwa razy,ale miedzy tymi poronieniami urodzilam zdrowego chlopca,czy to badanie nalezy mi sie na NFZ?
A moze to byly dziewczynki hona a twij organizm nie toleruje dziewczynek? Slyszalam o takich przypadkach najgorsze ze lekarze w to nie bardzo wierza bo nie ma zbyt wiele badan
Ja ciaze z synem znioslam rewelacyjnie z corka krwawienia czesto ledwo ja donosilam i wywolywali teraz byla podobno dziewczynka i poronilam moze mamy problem z dziewczynkami?
Aha bylam wczoraj w zakonie na mszy dominikanin powiedzial: za tego dzidziusia nie musi sie pani modlic on jest aniolkiem przy Bogu do niego tak zeby pomagal i chronil wasza rodzine pomoze we wszystkim bo macie posrednika w niebie:) tak dla was kochane zebyscie poczuly sie lepiej jak ja:):)

Nusia ja z okolic Brzeska wiec mam do Ciebie rzut beretem. Ja do niedawna chodziłam do dr Dzierwy. Pracuje w szpitalu im Szczeklika.

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom
A na nfz czy prywatnue? Ja chodze do dr skaby przy nowym szpitalu na nfz mysle o dr koteckim lub asztabskim? Obaj sa na nfz tak mi polecaja kolezanki a prywatnie to nawet badania sa platne nie bardzo mnie stac :/

reklama
Wlasnie mial.pisac i doktorze :) dzieki niemu mam Adasia :)
Ale dr nie prowadzi ciaz. Jak on to mowi jest od robienia dzieci i żegna sie z pacjentka ok 12 tc. Bo za duzp ma pacjentek z problemami i im chce pomóc.
Aha to wdpaniale ucaluj adasia:* jesli mozesz isc prywatnie ja bym poszla do dr kowalewskiego promed a pracuje w najlepszym szpitalu tutaj tj tuchow lekarze z powolania ja sie do niego wybieram ale niw wiem wszystko platne:/

Do góry