reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@hona nie odpowiem bo sama nie wiem☹️

@agatush pisz tu szybciutko co u Ciebie? Jak sie macie? Gdzie jakas foteczka[emoji5]
Wlasnie zastanawiam siw czy nie wystarczy mi zbadanie samej homocysteiny?skoro i tak biore metylowane witaminy?mam prenatal uno ,czy kupic cos innego?
Pytam Was ,nie lekarza,bo ten pewnie stwierdzi jeden i drugi,ze nie ma narazie sensu sie az tak badac .
Chce zrobic jak najlepiej ale nie zbankrutowac. I chodZi mi o to czy ta mutacje leczy sie jeszcze jakos inaczej niz witaminami
Jestem juz rozkojarzona[emoji15]

@Roxie co bedziesz jeszcze badac?w zwiazku z ta mutacja?
Oreintowalas sie juz w internecie ile musisz suplementowac wit aby bezpiecznie zajsc?
Nie ,nie mialam,szczerze mowiac nie wiedzialam nawet co to jest,poczytalam sobie od razu jak pisalas o tym zeby sie doszlolic[emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Funia przy mutacji tak jak pisałam zastrzyki też się bierze w brzuch. Więc warto to sprawdzić.

U mnie... Strach i stres jest :-p jednak 4 tygodnie między badaniami to dla mnie za długo... Bronilam się rękami i nogami ale zamówiłam w końcu dzisiaj detektor tętna płodu.... Po prostu muszę mieć jakąś alternatywę bo się zamartwie :-p a ogólnie.... Rosne :-p i ból głowy mi dokucza.... ;-)

reklama
@Roxie sama wlasnie zamierzam o tym poczytac ,wiec nie pomoge[emoji20]
Jakie witaminy bedziesz kupowac,juz wiesz?moze odpagie od Ciebie[emoji12]

@agatush a jakby profilaktycznie siw kluc?[emoji4]bez badania czy mozna zaszkodZic
Kurcze jestem zdezorientowana...

Ciesze sie ,ze uklada sie wszystko dobrze[emoji5]nie dziwie sie,ze zakupilas detektor.
Chodzisz do lekarza na nfz czy prywatnie?
Bol glowy pewnie przez hormony....
Juz wiesz kto mieszka pod serduszkiem?

Dziewczyny napiszcie mi prosze jakie witaminy metylowane polecacie?Przypomne,ze mam Hashimoto wiec te z jodem odpadaja. I ponawiam pytanie,bo jak pisalam,jestem zielona,czy te metylowane,nawet jezeli ktos nie ma mutacji,sa dla niego dobre?Kurcze,bo jak npiszecie,ze nawet lepsze,to folik idzie do smieci a zakpie sobie co Hajmal pisze.

Zosiak -hematokryt,hemoglobina ponizej normy.I malo tego,wiecie co ,wyciagnelam wlasnie swoje wyniki i tak sobie porownalam,w miesiac po poronieniu mialam lepsza morfologie niz teraz,kuzwa co jest nie tak???:shocked2:

@Roxie sama wlasnie zamierzam o tym poczytac ,wiec nie pomoge[emoji20]
Jakie witaminy bedziesz kupowac,juz wiesz?moze odpagie od Ciebie[emoji12]

@agatush a jakby profilaktycznie siw kluc?[emoji4]bez badania czy mozna zaszkodZic
Kurcze jestem zdezorientowana...

Ciesze sie ,ze uklada sie wszystko dobrze[emoji5]nie dziwie sie,ze zakupilas detektor.
Chodzisz do lekarza na nfz czy prywatnie?
Bol glowy pewnie przez hormony....
Juz wiesz kto mieszka pod serduszkiem?

@funia26 zamówiłam na allegro , jedna z koleżanek mi wysłała jakie
Solgar, Folate (As Metafolin), 400 mcg, 100 Tablets
Now Foods, Methyl B-12, 1,000 mcg, 100 Lozenges
Witamina B6 koenzymatyczna 25mg P-5-P 60 kapsułek SWANSON

A wiec tak.allo mlr czyli ochrona zarodka. Uda sie Wam tylko z dzieckiem które bedzie w 100% zgodne genetycznie z matka. Nk czyli natural killers. Zabijaja zarodek bo traktuja go jak komorki rakowe. Na pierwsze sa szczepienia z limfacytow partnera/dawcy. na drugie bierze sie wlewy z intralipidu. Chyba dobrze napisalam.nazwe.
Kolejna sprawa. Po dwoch poronieniach naleza Wam.sie badania na mutacje na NFZ ja tego nie wiedzialam i za te badania placilam. Tylko trzeba umowic sie do poradni genetycznej.

Kwiatuszek ja poronilam dwa razy,ale miedzy tymi poronieniami urodzilam zdrowego chlopca,czy to badanie nalezy mi sie na NFZ?

Hona czy konsultowalas to z lekarzem? Ja gdy bylam w szpitalu to kontrolowali mi poziom hemoglobiny bo bardzo duzo krwi stracilam i mowili ze jesli bedzie za niska sa gotowi do przetaczania krwi ale wyniki byly o dziwo dobre nie zadawalajace ale dobre. Z tego co sie orientuje niskie poziomy hemoglobiny moga swiadcxyc o anemii ale to musisz skonsultowac z lekarzem.

reklama
@hona pewnie jak sama nie poszukasz przyczyny to nikt Ci nie pomoze.[emoji20](w sensie lekarz)
Dziewczyny z forum na pewno

@Roxie a jak myslisz tez mam je zamowic czy wystarcza mi te prenatal uno?

@Kwiatuszek jestem wsiekla,bylismy w poradni genetycznej i co i nic,zbadaja nam tylko kariotypy,o niczym wiecej nie wspominali,skoro te badania mi sie naleza to dlaczego do cholery nikt mi ich nie robi,kurcze trzeba sie upomniec,to bez sesnu,pewnie i tak bede musiala za nie zaplacic.
A z tego co widze to warto to zrobic.
Orientujesz sie moze ile one kosztuja?

Do góry