reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Nusia123 ja po pierwszwj stracie probowalam po pierwszej miesiaczce,teraz jak badania beda w porzadku to probujemy po drugiej.
Sa rozne szkoly ,3-6 miesiacy,ale ja uwazam,ze jak organizm jest gotowy na ciaze to wtedy poprostu zajdziesz.
No i musisz byc gotowa psychicznie.

@margotka aby test owu wykazal ciaze to musi byc taki 100% pozytyw,czesto poza iwulka wyjdzie Ci druga slaba kreska

@katarina mysle ,ze lepiej zbadac bhcg z krwi.

@calineczka zdarzaja sie tez niestety cykle bezowulacyjne,najskuteczniejszym potwierdzeniem owulacji jest chodzenie na monitoring do gina.Mikroskop w sumie niedrogi tylko poczytaj czy sie sprawdza.
Natomiast ja proponuje Ci monitoring mimo wszystko[emoji4]a jak testy owu to ja kupuje tylko z allegro po jakies 0,8 groszy sztuka,im wiecej kupisz tym taniej
A pryszcze to u mnie temat rzeka,teraz chodze na kwasy,to w ogole wygladam strasznie[emoji15]

@Roxie bedzie dobrze ,na pewno,aczkolwiek bardzo dobrze rozumiem co czujesz.
Czuje to na wlasnej skorze codziennie.
Nie wiem jak lekarz mogl ci zalecic branie zwyklego kwasu???to skandal zebysmy same musialy wszystko sprawdzac i badac,najlepiej pzyjdz do mnie to ja Cie zbadam.
Dobrze zrobilas ,ze mu wygarnelas ,niech siw zastanowi zanim znow cos palnie bezmyslnie.

Ja tez mam pytanie do Was dziewczyny
Zastanawiam sie czy zbadac ta mutacje?czy wystarczy ,ze biore teraz ten prenatal uno?tam jest metylowany kwas,b12 i pisze witamina b6 ale nie ma info czy metylowana.
Czy zbadac sama homocysteine?
Bo to badanie samej mutacji mtfhr kosztuje ponad 300,homocysteina 50 ,a czynnik v-leiden tez ok 300
I nie wiem czy jest sesn badac mutacje czy wystarczy mi sama homocysteina?
W drugiej ciazy bralam acard wiec nie wiem czy moznaby u mnie wykluczyc v-leiden?

@zosiak dobrze ,zw bhcg spada ,maz musi Ciebie zrozumiec,a Ty za pare dni na pewno ochloniesz i bedzie lepiej.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Calineczka zgadzam sie z Toba w zupelnosci,to strasznie niesprawiedliwe.Ale co zrobic.Wiecie co,zupelnie sie na tym nie znam,ale jakas lampka zapalila mi sie w glowie.Powiedzcie,bo napewno wiecie lepiej niz ja,od kwietnia ubieglego roku ,od kiedy poronilam jade caly czas na tardyferonie fol,dostalam krwotoku po poronieniu,i wiecie,moja morfologia nadal kiepska,nie wiem juz co mam robic.I nie chce tu sobie nic wmawiac,ale cos mnie niepokoi.Dodatkowo juz nie wiem od kiedy,bo sie pogubilam,jem kwas foliowy-dodam zwykly folik.Czuje sie kiepsko,morfologia kiepska,czy myslicie ,ze powinnam zbadac ta mutacje?

Roxie dobrze Cie rozumiem ale noe masz co sie wsciekac bo to dziala na Twoj organizm. Fajnie ze napisalas ile masz lat mojs kolezanka z pracy starala sie 5 lat o dziecko mowila mi cos wlasnie tez o ziolach 1 dziecko urodzila w wieku 32 lata a teraz jest w drugiej ciazy fakt ze jej pierwsza ciaza noe przebiegala cudownie. Musisz sobie zdac sprawe ze nie zawsze bedzie latwo gdy zajdziesz w ciaze beda same stresy czy serduszko bije itp czy donosisz, 8 miesiac tez ponoc niebezpieczny. ale nie zalamuj sie najwazniejszy jest relaks sprobuj wyluzowac mna jeszcze targaja emocje zwiazane ze szpitalem ale Ty chyba dasz rade sie nie denerwowac?? Wiesz dlaczego te pijaczki i palace donosza choc ich dzieci nie zawsze sa zdrowe to one sa wyluzowane maja wszystko w d... przepraszam ze tak ostro ale jaCie rozumiem mam wszystko meza dom prace tylko dziecka brakuje obiecaj ze zaparzysz sobie melise zapalisz swieczke poogladasz film albo ksiazke i sie wyluzujesz.
Funiu jesli chodzi o badania niestety Ci nie doradze moge Ci jedynie pisac jakie mi bedzie zlecal lekarz aczkolwiek ja mam inna sytuacje. Nie mam pojecia co on ze mna zrobi ide do niego jutro z mezem. Ja postanowilam z moim ze rok napewno nie bedziemy sie starac moze lekarz zapisze jakies hormony nie wiem ale planuje odczekac ze wzgledu na psychike jak i stan fizyczny a jak bedzie trzeba to nawet 2 lata.
Hona a morfologie czyli co konkretnie masz nie tak. Ja mam np leukocyty zbyt wysokie juz to widze ale moj organizm teraz walczy ze stanem zapalnym

Ostatnio edytowane przez moderatora:
@Nusia123 ja po pierwszwj stracie probowalam po pierwszej miesiaczce,teraz jak badania beda w porzadku to probujemy po drugiej.
Sa rozne szkoly ,3-6 miesiacy,ale ja uwazam,ze jak organizm jest gotowy na ciaze to wtedy poprostu zajdziesz.
No i musisz byc gotowa psychicznie.

@margotka aby test owu wykazal ciaze to musi byc taki 100% pozytyw,czesto poza iwulka wyjdzie Ci druga slaba kreska

@katarina mysle ,ze lepiej zbadac bhcg z krwi.

@calineczka zdarzaja sie tez niestety cykle bezowulacyjne,najskuteczniejszym potwierdzeniem owulacji jest chodzenie na monitoring do gina.Mikroskop w sumie niedrogi tylko poczytaj czy sie sprawdza.
Natomiast ja proponuje Ci monitoring mimo wszystko[emoji4]a jak testy owu to ja kupuje tylko z allegro po jakies 0,8 groszy sztuka,im wiecej kupisz tym taniej
A pryszcze to u mnie temat rzeka,teraz chodze na kwasy,to w ogole wygladam strasznie[emoji15]

@Roxie bedzie dobrze ,na pewno,aczkolwiek bardzo dobrze rozumiem co czujesz.
Czuje to na wlasnej skorze codziennie.
Nie wiem jak lekarz mogl ci zalecic branie zwyklego kwasu???to skandal zebysmy same musialy wszystko sprawdzac i badac,najlepiej pzyjdz do mnie to ja Cie zbadam.
Dobrze zrobilas ,ze mu wygarnelas ,niech siw zastanowi zanim znow cos palnie bezmyslnie.

Ja tez mam pytanie do Was dziewczyny
Zastanawiam sie czy zbadac ta mutacje?czy wystarczy ,ze biore teraz ten prenatal uno?tam jest metylowany kwas,b12 i pisze witamina b6 ale nie ma info czy metylowana.
Czy zbadac sama homocysteine?
Bo to badanie samej mutacji mtfhr kosztuje ponad 300,homocysteina 50 ,a czynnik v-leiden tez ok 300
I nie wiem czy jest sesn badac mutacje czy wystarczy mi sama homocysteina?
W drugiej ciazy bralam acard wiec nie wiem czy moznaby u mnie wykluczyc v-leiden?

@zosiak dobrze ,zw bhcg spada ,maz musi Ciebie zrozumiec,a Ty za pare dni na pewno ochloniesz i bedzie lepiej.

Funia... Zbadaj... Homocysteine też... Poszukaj badania na Leiden V , gen protrombiny i mthfr w pakiecie bo często robią je razem i wtedy wychodzi taniej. Zobacz ją nie mam mutacji mthfr a homocysteine miałam i tak powyżej 15!!!!! I mimo wszystko jestem leczona tak jakbym ta mutacje miała. Acard to trochę mało, przy potwierdzeniu mutacji ( i ja też pomimo że jej nie mam) bierze się też heparyne w zastrzykach (clexane. Lub fraxiparyne) w zależności od lekarza albo od pozytywnego testu albo od konkretnego dnia cyklu w którym się starasz....

@funia26 i czekają mnie kolejne badania i dłuuga droga :< a Ty miałaś histeroskopie ?
@zosiak ...jutro chyba będzie lepiej ...dzięki :* dzisiaj musze to przetrawić...a źle mi z tym wszystkim :< i jeszcze 2 tygodnie czekania na wizyte

@funia26 i czekają mnie kolejne badania i dłuuga droga :< a Ty miałaś histeroskopie ?
Kochana.... Ja zbijalam homocysteine i lykalam suplementy ( Wit. Metylowane też) 3 miesiące i dostaliśmy zielone światło.... Inna sprawa jest to że nie mogłam później zajść ( ale obstawiam psychikę) ale udało się... Wiem że masz dzisiaj ciężki dzień.... Przepracuj to sama... I stan znowu do walki.... Warto.... Naprawdę warto....

@hona nie odpowiem bo sama nie wiem☹️

@agatush pisz tu szybciutko co u Ciebie? Jak sie macie? Gdzie jakas foteczka[emoji5]
Wlasnie zastanawiam siw czy nie wystarczy mi zbadanie samej homocysteiny?skoro i tak biore metylowane witaminy?mam prenatal uno ,czy kupic cos innego?
Pytam Was ,nie lekarza,bo ten pewnie stwierdzi jeden i drugi,ze nie ma narazie sensu sie az tak badac .
Chce zrobic jak najlepiej ale nie zbankrutowac. I chodZi mi o to czy ta mutacje leczy sie jeszcze jakos inaczej niz witaminami
Jestem juz rozkojarzona[emoji15]

@Roxie co bedziesz jeszcze badac?w zwiazku z ta mutacja?
Oreintowalas sie juz w internecie ile musisz suplementowac wit aby bezpiecznie zajsc?
Nie ,nie mialam,szczerze mowiac nie wiedzialam nawet co to jest,poczytalam sobie od razu jak pisalas o tym zeby sie doszlolic[emoji6]

reklama
@funia26 tą homocysteine musze , witaminy kupie a zapytam lekarza jak stosować
...i nie wiem czy robic to allo mlr i komorki nk ? czy to jest bardzo istotne badanie ?

Do góry