reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Witam Was wszystkie! Przepraszam jeśli będę Was mylić - ale tyle Was się tutaj pojawiło, że na razie nie ogarniam.
Na początek sprawa techniczna - nie piszcie kolejnego postu pod swoim postem - tylko edytujcie ten wcześniejszy. Zdecydowanie łatwiej i przyjemniej się wówczas czyta.

mfifi Moim zdaniem TSH zdecydowanie za wysokie na ciążę. Tu nie chodzi o staranie się o receptę, tylko dobrze by było wybrać się do endokrynologa, który pomoże unormować hormony. Pamiętaj, że jeśli zajdziesz w ciążę, to tarczyca lubi szaleć.
zosiak A długo jeszcze masz żyć w niepewności? Nie mogę znaleźć kiedy masz wizytę. Może warto gdzieś prywatnie pójść? Ta niewiedza jest straszna.
zaneeta Ja już pisałam Tobie wcześniej - nie rób testów przed datą spodziewanej miesiączki. Naprawdę szkoda pieniędzy, bo nie ma możliwości by coś pokazały. Do zapłodnienia może dojść 2 dni po owulacji, natomiast implantacja następuje nawet po 10 dniach od zapłodnienia (a nie od owulacji). I dopiero od tego momentu jest produkowane HCG. I wykrywane jest dopiero po 2-3 dniach od implantacji (bo jego stężenie musi wzrosnąć do wykrywalnego poziomu). Jeszcze nic nie jest przesądzone. Więcej cierpliwości.
@alza Żyjesz?

Ja chodze prywatnie mam dzisiaj wizyte a w czwartek tez tylko u innego drozszego co bierze 200 zl za wizyte mam nadzieje ze uda mi sie z nim spotkac bo to bardzo dobry specjalista i ma ponoc super podejscie. Tsh robilam tydz temu ale to jeszcze nie poronilam wiec ten wskaznik jest inny w ciazy a inny przed ja jeszcze powtorze badania ale to za jakis czas jak mi wszystko sie unormuje.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Po wizycie u gin na nfz. Myślicie że moje tsh (3.9) jest wysokie? Czy powinnam starać się o receptę na spadek tsh?

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
TSH zdecydowanie za wysokie. Dla starających się powinno być między 1-2. Robiłaś może do tego FT4? Jeśli nie to polecam zrobić plus anty tpo i anty tg i koniecznie wizyta u endokrynologa.

Co do tego tsh moja koleżanka miała 3.5 i lekarz kazał jej wstrZymać starania do spadku 1.5 bo grozi to poronieniem i ona bierze jakieś leki na to i wiem że po miesiącu spadło jej już do 1.5 i zaczyna starania. Także wydaje mi się ze powyżej 2.5 jest zdecydowanie za wysokie.

@roxie ja akurat wierze w moc ziol ale narzie jeszcze sie powstrzymam od jakis specjalistycznych mieszanek [emoji4]

@mififi zdecydowanie za wysokie tsh,tak jak pisza dziewczyny na starania najpesze jest 1-2 ja bym szla w podskokach do endokrynologa [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczynki właśnie wróciłam od lekarza. Chciałam wziąć zwolnienie na ten tydzień i wypytać o badania. Chciałam do kobiety trafiłam na mężczyznę. I dobrze.
Powiedziałam mu co się stalo oczywiście że łzami w oczach. Od razu rzucił się z chusteczkami. Wypisal zwolnienie. Poprosiłam o tydzien, sam chciał dać 2tyg minimum. Sprawdził wszystkie wyniki które robiłam tuż przed poronieniem. Wszystko jest ok. I powiedział coś co mnie podniosło ns duchu, pierwsze słowa które trochę zagoily moje serce. Najpierw wypytal czy paliłam, piłam, bralam narkotyki. Powiedziałam że nie. Więc 0owiedzial że zrobiłam co moglam a niestety natura jest okrutna i eliminuje słabe zarodki. Tak samo z siebie. Powiedział żebym. I gdy nie dała sobie wmówić że to moja czy męża wina! Powiedział, że najpiękniejsze że mamy siebie kochamy się i chcemy stworzyć rodzinę a to co się wydarzyło to tylko wzmocni i miłość i pragnienie dziecka. Powiedział żebym nie badała nic nie szukała przyczyny bo takiej nie znajdę. Powiedział że jestem młoda sprawdził cała moja historie badań powiedział że jestem zdrowa i że za rok będę tulic zdrowego dzidziusia.
Powiedział też żeby odczekać 2 cykle i potem nie zwlekać za długo. Kazał sprawdzać testem czy nie ma hcg już. Zrobiłam niestety test pozytywny lecz już słaby... jakie to przykre że ten sam test który w styczniu tak mnie ucieszył teraz mnie zasmucil...

reklama
Do góry