reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Jak ja to znam z koleżanką razem byłyśmy w ciąży ona 2 miesiące przede mną, wymienialysmy się doświadczeniami, jaki wozek, jak to, jak tamto. A teraz co.... ona się stara nic nie pisać ale ciężko jak przecież całe życie się kreci wkoło ciąży i tego najważniejszego w brzuszku... ja się staram ja wspierać bo ma też kilka przeszkód w ciąży... ale jest mi smutno, że ja nie poczuje jak moje dzieciątko kopie....
Poczujesz jeszcze napewno kochana

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@limkam witaj wśród nas :* światełko dla Aniołków [*] [*]
co to jest heterozygota z jakich badań wynika ? leczy się to jakoś ? przepraszam , że pytam ale robię teraz różne badania i akurat o tym nie słyszałam

@funia26 wczoraj bylam na niedzielnej kawce u kuzynek , które też są po poronieniach jedna po 3 druga po 1 ale mają już po 2 dzieci . W ciągu całej gadki szmatki powiedziały mi o jakiejś zielarce ze starego sącza , że bardzo duzo ludzi tam jeździ i wielu z nich pomogła , przykłady podawały z rodziny i moja ciocia przyznała , że kiedy 4 raz poroniła też do niej pojechała i się udało a wczesniej przez 7 lat nie mogła zajść w ciążę ... , sąsiedzi , którzy starali się o dziecko 11lat i lekarze załamali ręce po pół roku od wizyty u niej zaszli w ciążę...dużo by tych przykładów opowiadać może być to zbieg okoliczności oczywiście ale oni bardzo wierza że ona im pomogła...ja ogólnie nie wierzę w moc naparów z ziół , nawet śmiałam z tego ze skoro medycyna mi nie pomoze to herbatki ? oczywiście powiedzieli ze nie wiem co mówie , że ludzie wydają czasami miliony na badania i leki a nie raz wystarczy tak niewiele ...sama nie wiem co myśleć o tym ale nie zaszkodzi w sumie a można oczyścić organizm z toksyn...i tak będę dzwonić do niej bo ona najpierw wysyła na jakieś badania i według tych badań robi mieszankę tych ziół ...zobaczymy co z tego wyjdzie..i co nam powie...oczywiście traktuję to jako dodatkową opcję ;p

Roxie mysle ze z tymi ziolami mozesz sprobowac dzieki ziolom przedluzylismy zycie mojemu dziadkowi. Slyszalam tez o kamieniu agat biały poczytaj ja szukam takiego ale w formie bransoletki.

po pozytywnym niedzielnym teście dziś poszłam na betę, co prawda w laboratorium robią tego samego dnia tylko HCG całościowe, ale tak czy siak zrobiłam.
Strasznie się boję, że wynik będzie malutki...i biochemiczna np. Zero objawów... poprzednio w terminie @ bolały mnie piersi, teraz absolutnie nic się nie dzieje. Ehh..

Dziewczyny, strasznie smutne są Wasze historie... moim zdaniem wszystko co jest w stanie odwrócić uwagę od problemu jest dobre.

Ja jak zaszłam w ta ciążę to mimo że starałam sie dwa lata, nie czułam entuzjazmu. Od początku czułam się niepewnie. Często mężowi i przyjaciółce mówiłam ze coś będzie nie tak. Pocieszali i zwalali na hormony. Moje przeczucia się spełniły...
Wiem ze straciłam synka mimo że płci nie znałam i nie będę badać...

Czuje natomiast ze w tym roku będę jeszcze w ciąży. Ze zajde bardzo szybko. To mnie trzyma przy życiu jak również córka.

Chce jeszcze tylko dodać że każda strata boli. Nie ważne czy masz dzieci czy nie. Moja teściowa ma skłonności do wywlekania gorszych przypadków żeby mnie pocieszyć. Nienawidze tego. Współczuję nam wszystkim bez względu na to jaka mamy sytuacje. I życzę nam z całego serca żeby w końcu się udało!

Napisane na GT-I8200N w aplikacji Forum BabyBoom

Po wizycie u gin na nfz. Myślicie że moje tsh (3.9) jest wysokie? Czy powinnam starać się o receptę na spadek tsh?

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Nie wiem jakie są normy ale wydaje mi się ze masz za wysokie. Ja miałam 2,5 niby książkowe ale lekarka mówiła ze o ciążę najlepiej starać się mając 1,5 max.

reklama
po pozytywnym niedzielnym teście dziś poszłam na betę, co prawda w laboratorium robią tego samego dnia tylko HCG całościowe, ale tak czy siak zrobiłam.
Strasznie się boję, że wynik będzie malutki...i biochemiczna np. Zero objawów... poprzednio w terminie @ bolały mnie piersi, teraz absolutnie nic się nie dzieje. Ehh..
Będzie dobrze!!! Na objawy jeszcze za wcześnie!! Myśl pozytywnie. No i daj znać jak będą wyniki!

Do góry