reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@zosiak leż i już , nie wysilaj się niech Cię obsługują :) ...kiedy masz dokładnie to usg ?
Ja znowu w strachu boję się tych wyników męża ;/ taka jakaś jestem przybita
Badania mam w poniedzialek. Leze caly czas praktycznie juz wszystko co moglam to zrobilam a co dalej bedzie to Bog zdecyduje. A Ty sie nie zalamuj.

reklama
@Olasec to bylo tak ze do chrztu ksiadz chce aby chrzestni przeniesli zaswiadczenia ze swojej parafii ze sa wierzacy i praktykujacy a szwagier takiego nie dostal bo niedawno sie przeprowadzili i sa nowi w parafii i ksiadz powiedzial ze ich nie zna a nie przyjeli ksiedza po koledzie. Wiec szwagier stwierdzil ze "mowilem wam ze to zly pomysl". To zeby jakos obejsc problem stwierdzilismy ze moze tesc mala poda w kosciele bo on taka kartke dostal bez problemu a ze bedziemy uznawac szwagra za chrzestnego i juz. Ale on powiedzial ze skoro ojciec podaje to ojciec jest chrzestnym a nie on i on nie bedzie jej chrzestnym ani formalnie ani praktycznie. A wiadomo ze dziadek to dziadek i skoro takie wyjscie mu nie odpowiadalo to po prostu poszukalismy inne- czyli mojego brata ktory bardzo sie ucieszyl i wydawalo nam sie ze sprawa zalatwiona i ze kazdy powinien byc zadowolony. Ale nie, teraz szwagier nam nawymylal ze nie wiemy co chcemy, ze z ludzi idiotow robimy i ze psujemy stosunki rodzinne...i sie pozarlismy i sie nie odzywamy. Najpierw nie chcial, potem znalazl sobie wymowke, probowal zwalic na ojca cala odpowiedzialnosc a jak znalezlismy rozwiazanie to znowu zle. Kretyn i tyle.

Teraz takie pytanie do Was mam ile placicie za wizyte u ginekologa chodzicie prywatnie? Ja place 100 zl ale zastanawiam sie nad zmiana lekarza czytalam wiele pozytywnych opinii nactemat lekarza Magnuckiego z Katowic bierze 200 zl ale zajmuje sie bezplodnoscia i ciazami wysokiego ryzyka

Hej żyjemy a u mnie nadal z czasem krucho teraz było ładnie i spacerki uskutecznialismy.
Ja nadal trwam i ćwiczę a jak moje laski ?

Będziemy wymieniać meble w kuchni latamy i szukamy gdzie co i jak .Po ile i za ile.

Jeśli dotarły do nas nowe mamusie Aniołkow to witam serdecznie dzisiaj postaram się was doczytac jak położę małego i nie padnę; )

Dzisiaj miałam chęć odpuścić trening ale zmobilizowalam się jakoś.

Buziaki i ściskam Was mocno zwłaszcza świeże Aniolkowe mamy.

Zosiak ja płacę teraz 100 zł jak jest cytologia bo na ostatniej wizycie miałam cytologie. A w ciąży placilam koło 80 zł wg mnie czasem warto więcej wydac zwłaszcza jeśli lekarz dobry bo im lepszy specjalista tym drożej niestety tak często bywa.

Ja jestem z małej miejscowości może dlatego ceny nie są tak mocno wygórowane chociaż jest i taki w mieście co bierze dwieście.

Idę Was doczytac zaopatrzylam się w kartkę papieru i sobie odnotowuje co u której; )

To chyba takie standardowe ceny. Ja za ostatnią kontrolę zapłaciłam 280zł - cytologia, USG dopochwowe i USG piersi, ale zwykła konsultacja to koszt 100zł.

gloria Szkoda tylko, że to tak bliska rodzina - w każdym innym wypadku miałabym to głęboko w d... A swoją drogą to niedoszły chrzestny też nie zachował czujności ewolucyjnej - mógł dla księdza powiedzieć, że formalnie to on jest tu tylko zameldowany a mieszka gdzie indziej, bo się remontuje i że w przyszłym roku na pewno kolędę przyjmie. A ja przez takich księży mam obecnie stosunek do kościoła taki a nie inny. Nie on jest od oceniania mojej wiary.

No doczytałam dziewczynki .
Katherine to jednak powazniejsza wada nerki słuchaj jesteśmy z Wami pisz co i jak i nas informuj kochana zycze Wam dużo siły bo pamiętam jak mój maluszek miał operację krótko po urodzeniu pamiętam jak to bardzo przezywalam i ściskam Was mocno. Wierzę że wszystko będzie dobrze .

Co do podawania dziecka do chrztu to nieładnie odmawiać są różne przesądy itd ale nie warto w nie wierzyć ;) także ja bym nie odmawiala ale każdy robi jak uważa.

No i Gloria ja nie wiem ale bardzo nieładnie ten kandydat na chrzestnego postąpił .
U bratowej męża też byli oboje chrzestni z jej strony i wszystko ładnie wypadło. Nie wiem jak można dziecku odmówić na pewno Wam się przykro zrobiło.
Jestem trochę nieprzytomna już jak coś źle zrozumiałam i coś przekrecilam to sorrki ,ale już mi się literki rozplywaja coś ostatnio mam z tym wzrokiem chyba okulista się kłania; )albo to zmęczenie materiału już przez to przesilenie wiosenne. Ja z moim chorobskiem źle reaguje na wiosnę dlatego mam większe dawki leków nadal a latem jak będzie Oki to zmniejszy mi lekarz tak coś wspominała pani dr .

reklama
Do góry