Dziękuję za troskę. Z moim młodym jest ten problem, że jak gorączkuje, to zawsze >40 stopni. Po paracetamolu i ibupromie spadało do 39-39,5 stopnia. Dwa razy go chłodziłam w wannie. W nocy dostał kolejną dawkę przeciwgorączkowego Kidofen Duo, bo miał 39 stopni (ale to i tak zawsze mniej niż 40). A rano wstał już bez temperatury - chyba antybiotyk zaczął działać. Uff... Dzisiaj od rana kłóci się z siostrą - normalnie mu dupa odżyła - ciekawe jak z nim wytrzymam ponad tydzień w domu...
alza Młody waży ok 15-16kg - dostawał paracetamol 8ml co 4h (tj. ok 12-13mg/kg) oraz ibum forte - 4ml co 6-8h (tu wyjdzie chyba dość spora dawka - 10mg/kg). Raz mi zwymiotował, bo dałam mu kawałek czekolady (nic mi wczoraj nie chciał jeść, a tak mu się oczy zaświeciły, że mu pozwoliłam - głupia ja).
alza Młody waży ok 15-16kg - dostawał paracetamol 8ml co 4h (tj. ok 12-13mg/kg) oraz ibum forte - 4ml co 6-8h (tu wyjdzie chyba dość spora dawka - 10mg/kg). Raz mi zwymiotował, bo dałam mu kawałek czekolady (nic mi wczoraj nie chciał jeść, a tak mu się oczy zaświeciły, że mu pozwoliłam - głupia ja).