reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Cześć a ja wylądowałam na IP. W piątek dostałam @ a dzisiaj w nocy krwotoku, zrobili usg gdzie jest czysto, dostałam zastrzyk na uszczelnienie naczyć i do domu. Jak nie przejdzie wracam na oddział.
Magda, trzymam kciuki żeby jednak się uspokoiło. Hormony po porodzie potrafią w ten sposób dać w kość. U mnie po lutowym poronieniu tak szalało, że moja wizyta w toalecie to jakby świnię zażynali. Ogólnie używałam na dzień podpasek na noc plus tamponów na noc a i tak po godzinie trzeba było wymienić, bo przeciekało. Mam nadzieję, że po porodzie to nie wróci. A i suplementuj żelazo, żeby anemii nie było.

Hona, współczuję problemów z tarczycą, ale to wszystko jest do wyrównania. Trzymam kciuki, żeby jak najszybciej.

Alza, Ty też nie masz za wesoło z chłopakami. Chociaż ja nie pamiętam, żeby u mnie było tak ciężko. Dawałam jakoś radę, bo byłam zdana sama na siebie. Może mój Pati był mniej wymagający od Olusia. Drzemki mieli w tym samym czasie, mieli stały rytm dnia i dla mnie też to było ułatwienie, bo podczas drzemki spałam z nimi. Mam nadzieję, że niebawem dojdziecie do ładu i opieka nad duetem nie będzie aż tak wyczerpująca.

Napisane na HUAWEI TIT-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Alza Staś to kawał chłopa :)

Gloria Marcysia też już swoje waży :) Gratuluję przewrotów :) U nas na razie przewraca mi się na boki i jak tylko może utrudnia zmianę pieluszki.
Moja Ala jak na razie waży 5100, troszkę mało teraz mi przybiera na tym Nutramigenie, ale najważniejsze, że już podwoiła wagę urodzeniową :) Jak nie męczy ją brzuszek jest bardzo pogodnym dzieckiem.

Asiu mam nadzieję, że to tylko hormony, nie mogę sobie pozwolić na pobyt w szpitalu bo kto zająłby się Alą?

Angelka kciuki za starania, fajnie po tylu latach spotkać się na forum :)

Dziewczyny czy tylko ja widzę cień cienia drugiej kreski ? Czy mam Już obsesje

Załączniki

• 20170108_204024.jpg
    20170108_204024.jpg
    319 KB · Wyświetleń: 93
Ja tez widze cien cienia kreseczki ale pytanie jest ktory to dzien cyklu i jak szybko ten cien sie pokazal? zaraz po testowaniu czy np godzine po? bo z doswiadzenia wiem ze tylko te pokazujace sie od razu sa wiarygodne. trzymam kciuki, powtorz jutro i moze kup bobo test strymieniowy bo jest czulszy od plytkowego

To 18dc ale mam dziwne przeczucie że przed owulacja dosZło do zapłodnienia a owulacja chyba była 16dc tak mi test pokazał nie wiem czy to możliwe ale Podbrzusze pobolewa mnie już jakieś 5 dni zawsze wiecZorami dziś zrobiłam test i to samo co na zdjęciu wyżej, mąż mówi że nic nie widZi, w piątek zrobię kolejny test, nie chce robić sobie nadZiei....to dopiero pierwszy cykl starań po poronieniu dlatego tak przeżywam bo marzę o ciazy donoszonej

To dzisiejszy poranny test..
Miałam jeszcze płytkowy ale zakupie dZiś strumieniowy i zrobię w piatek

Załączniki

• 20170109_100431.jpg
    20170109_100431.jpg
    366,5 KB · Wyświetleń: 93
  • 20170109_100253.jpg
    20170109_100253.jpg
    312,2 KB · Wyświetleń: 85
  • 20170109_100217.jpg
    20170109_100217.jpg
    395,7 KB · Wyświetleń: 93
  • 20170109_100431.jpg
    20170109_100431.jpg
    366,5 KB · Wyświetleń: 97
Zaaaneta Przepraszam za bezpośredniość, ale: ty wiatropylna jesteś, że uważasz, że do zapłodnienia mogło dojść przed owulacją??? Jeśli to jest 18dc - to niemożliwe jest aby test cokolwiek pokazał. Wkręcasz sobie - musiałabyś mieć owulację ok 4dc - czyli jeszcze pewnie w trakcie okresu. poczekaj jeszcze 2 tygodnie i dopiero zrób test.

reklama
Zaneta, jesli to dopero 18dc to na tescie wychodzilyby cienie wylacznie gdyby owulacja sie przesunela na 10-12dc. a robilas testy owulacyjne lub chodzisz na monitoring?

Do góry