reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Kwiatuszku, będzie dobrze! :) a crp to pewnie jakąś bakterie masz? na pewno dadzą taki antybiotyk, który nie zaszkodzi Dziecku :*

dziewczyny, ja tak jak alza - darowałam sobie przykrywanie w nocy Marysi. Zasypia odkryta bo lata po całym łóżeczku i zasypia w różnych pozycjach. wtedy ją układam i przykrywam a za kawałek zaczyna się kręcić i będzie to robić dotąd, aż kołdra lub kocyk nie zniknie z jej ciałka :) czasem jak wstaję do Niej to próbuję ją przykryć ale jak jest rozbudzona to nie ma bata żeby zasnęła pod kołderką. Teraz wieczorem czasem zdarza się że muszę ją opatulić bo ma fazę że się rozbiera z piżam (pajaca) po kąpieli, nie wiem o co jej kaman :) rozpina guziki i bach, golas :) więc czasem na nią krzyknę, przykryję i z wielką łąską ale odkręca się do ściany i idzie spać, z tym że potem się odkrywa.
nad ranem jak ma już płytki sen to nie daj Boże ją przykryć, bo się od razu budzi :o U nas jest ciepło, więc się nie stresuje za bardzo ... nie chce to nie, grunt żeby spała i ona i ja :D śpiworek miałam na początku jak była Malutka ale pomyślałam że mi też byłoby w tym niewygodnie i też olałam.

reklama
Masha Olek też od jakiegoś czasu się rozbiera. Czasami wchodzę rano do pokoju a tam golas po łóżku lata :-D

Kwiatuszku najważniejsze, że brzuch miękki. Będzie dobrze &&&

U nas wcale nie jest lepiej. Olek gorączkuje od wtorku, dzisiaj czwarty dzień a poprawy nie widać. Idziemy do lekarza na 11, ale niestety do tej wstrętnej baby, co mnie tak wkurzyła na patronażu Stasia. Zobaczymy, co powie. Pewnie się skończy na antybiotyku. Wolałabym zastrzyki... Najwyżej mój tata do nas przyjedzie...

Ojjj :( Alza, to nie fajnie... może się uda bez, prócz gorączki ma jakieś inne objawy? Raz wymiotował i bolał go brzuszek, coś jeszcze? U mnie Mańka jak jest chora to też przeważnie sobie wieczorem rzygnie...

a z tym rozbieraniem to może jakaś faza u dzieci jest skoro i Twój Olek to robi :D

Ja juz po usg. Szyjka ma 4 cm i jest Zamknięta.

Co do spania naszych dzieci. Ja Oliwii nie przykrywalam w ogole. Zawsze spala w grubym kombinezonie albo polarkowej piżamie. Dopiero od jakiegos mc spi w normalnej coeniutkiej pizamie i jest przykryta. Jak sie odkryje to sama sie przykrywa. Ale ona m juz prawie 4 lata .

Alza skąd ja to znam. Wprawdzie mój ma 5 lat ale w przedszkolu jest wylegarnia wszystkiego. Jak Lolek zachoruje to i Wikusiowi się dostaje i tak w kółko :(

Co do spania to Wikus spi w pajacyku pod kołderka ale ja mam taką gdzie jest zasuwana do przescieradla na bokach na zamki. Ze trzy koperty mam :) to super rozwiązanie. A od ok 5 rano spi ze mną bo tak się budzi do jedzenia i w lozeczku by już nie zasnął a ze mną jeszcze z 2 godz. przyśnie.

alza Weź ty młodego nie zmuszaj do jedzenia jak ma temperaturę! Pilnuj by pił, ale jeść nie musi jak nie chce. No właśnie - oprócz gorączki coś mu dolega? A może zęby wychodzą (czy ma już wszystkie)?

kwiatuszek
No to szyjka długa i zamknięta. Teraz tylko pokonać bakterie i domu :)

edit. Apropo przykrywania - syn nie lubił ciepło - jak tylko był przykryty, to był krzyk (obecnie sam się przykrywa jak chce). Za to córkę przykrywałam kocykiem, a żeby się nie rozkopywała, to końce kocyka chowałam pod materac po jego obu stronach (ale bywało że znajdowałam ją potem całą łącznie z głową pod tym kocykiem więc i z tego w końcu zrezygnowałam).

Masha chyba wszystkie dzieci przechodzą taki etap ze się rozbieraja :) Nikos mial pahacyka na zamek to moment szło mu rozpiecie go....pociągnął rączkami przy dekolcie i zamek sam się rozpinal :D
Teraz ściąga spodnie od piżamy i pampersa i lata z gola dupka :)
W ciągu dnia ściąga skarpetki i spodnie :)
Ja Nikosia w nocy przykrywam bo w nocy nie palimy w piecu (mamy piec bez podajnika więc co prawie 2 godziny ktoś musiałby wstawać i dokladac).

Kwiatuszku czyli nie jest aż tak źle :) Niech Maluszek jeszcze posiedzi w brzuszku.

Alza zrowka dla Olka. Daj znać po wizycie.

Dziś byliśmy na kontroli u lekarza. Nikos dostał skierowanie na badania (6 badań z krwi + mocz). W poniedziałek jedziemy na badania ale do Torunia bo u nas w przychodni pielęgniarka nie pobiera krwi takim małym dzieciom. Bez sensu.
Nie dopytalam czy Nikos musi być na czczo :/

Misia A na jakie badania macie skierowanie? Ogólnie na badania krwi zawsze lepiej na czczo ;)
Mój Marcin miał bardzo długo tak, że zawsze biegał po mieszkaniu w jednej skarpetce :-p

reklama
Witch mamy morfologie, żelazo, glukoze, watrobowe, tsh.
Nikos waży 10900 g. Pani Dr powiedziała ze mieści się w siatce centylowej ale mógłby ważyć troszkę więcej. No ale jak na niejadka waga nie jest zła.

Do góry