reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Olek zdejmuje skarpetki i zakłada na ręce :-) Ale mamy podłogówkę, więc się nie martwię.
U lekarza spoko. Płuca czyste, gardło lekko podrażnione po katarze, który zaczął tydzień temu. Antybiotyk na 5 dni i zobaczymy. Na szczęście nie musiałam się wykłócać o zastrzyki. Pierwszy mamy już za sobą. Muszę jeszcze zadzwonić do żłobka, bo we wtorek tam był a wieczorem miał już gorączkę.

Mam chyba nawał pokarmu... Musiałam ściągnąć mleko, bo mi prawie cycek eksplodował. Karmiłam z prawego a lewy zalał mi wkładkę i pół bluzki. Rano myję buzię nad umywalką i coś mi kapie na stopy. Rozglądam się, z łokci nie leci, z sufitu nie leci... Oczywiście leciało mleko.

Misia jak glukoza, to na czczo.

reklama
Olek zdejmuje skarpetki i zakłada na ręce :-) Ale mamy podłogówkę, więc się nie martwię.
U lekarza spoko. Płuca czyste, gardło lekko podrażnione po katarze, który zaczął tydzień temu. Antybiotyk na 5 dni i zobaczymy. Na szczęście nie musiałam się wykłócać o zastrzyki. Pierwszy mamy już za sobą. Muszę jeszcze zadzwonić do żłobka, bo we wtorek tam był a wieczorem miał już gorączkę.

Mam chyba nawał pokarmu... Musiałam ściągnąć mleko, bo mi prawie cycek eksplodował. Karmiłam z prawego a lewy zalał mi wkładkę i pół bluzki. Rano myję buzię nad umywalką i coś mi kapie na stopy. Rozglądam się, z łokci nie leci, z sufitu nie leci... Oczywiście leciało mleko.

Misia jak glukoza, to na czczo.
Alza a ile ma Staś? ;) zdrówka zyczę ;*

Witch mamy morfologie, żelazo, glukoze, watrobowe, tsh.
Nikos waży 10900 g. Pani Dr powiedziała ze mieści się w siatce centylowej ale mógłby ważyć troszkę więcej. No ale jak na niejadka waga nie jest zła.
Misia badania na czco ale żeby lepiej krew leciała powinien być "napojony" woda. Powodzenia

Misia No to dziewczyny Ci już odpowiedziały :) Jak masz glukozę - to na pewno na czczo. Na dzień przed - najlepiej dieta lekkostrawna i po 20 tylko woda.

alza Ale to chcesz dzwonić, bo mały ma gorączkę?

Witch zawsze mówię, jak jest chory a w czasie wylęgania był w żłobku. Jak Olek się zarazi w żłobku, to też tam dzwonię i pytam, czy coś nie wirowało w powietrzu. Taka informacja jest bardzo cenna. Czasami masz dziecko słaniające się, ale nie wiesz, czy przeziębienie, czy jelitówka czy coś jeszcze innego.

Nafoczka chyba prawie 6 tygodni!

Witch zawsze mówię, jak jest chory a w czasie wylęgania był w żłobku. Jak Olek się zarazi w żłobku, to też tam dzwonię i pytam, czy coś nie wirowało w powietrzu. Taka informacja jest bardzo cenna. Czasami masz dziecko słaniające się, ale nie wiesz, czy przeziębienie, czy jelitówka czy coś jeszcze innego.

Nafoczka chyba prawie 6 tygodni!
Oj to kawał chłopa. Faktycznie możesz mieć pod górkę.
Mój jak miał 5-6 tyg to wylądowalam w szpitalu z sepsa w połogu. Tyle lez wylalam ze go musiałam zostawić ze tylko poduszka wie... bylo minęło... Uważaj i ty na siebie i nie forsuj zbytnio :*

Hej dziewczyny dziś nie miałam za bardzo czasu na ćwiczenia i pisanie. Mam chyba gorszy dzień :/ poklocilam się z mężem i potem było mi przykro ,ale to z mojej winy przeprosiłam i jest ok, jednak czasami przesadzam on jest w domu, a ja zamiast miło spędzać czas to się czepiam o głupoty.

Po południu zasnelam po obiedzie potem byliśmy w szpitalu bo brat cioteczny męża zaniemogl coś ma z plucami i czekają do pn na wyniki. Także jeszcze ten szpital ja nie lubię szpitali wiecie czemu tyle cierpienia ludzkiego tam człowiek widzi .

Spokojnej nocki Wam życzę dobranoc.

A zapomnialabym nafoczka jak to się stało, że sepsa się przyplatala? Jak mój Wiktorek był malutki to miał ropę w bioderku i miał operacje w wieku 5 tygodni i jemu groziła sepsa właśnie tak bardzo się bałam o niego ,ale dobrali antybiotyk i wyzdrowial ile łez wylalalam to moje.

Nafoczka a skąd ta sepsa?
Alza, Mamcia trochę to było z przemęczenia a trochę prze to ze szew miałam połowę ciąży. Szyjka była porozrywana trochę przez szew i juz bardzo wrażliwa, potem potem robilismy chrzciny w domu w niedziele wiec miałam co robić i się przeforsowalam bo już w pon. (Wikus miał 5 tyg) dostałam straszliwy ból brzucha, na szyjce zrobił się ropien a ja z temp 40 st. i bólami trafiłam do szpitala na natychmiastowe leczenie dozylne. Sepsa. Mąż przez tydzień 2x dziennie jeździł po odciagniete mleko. Ale wyłam i wygrałam !!! :)

Wow! Nafoczka , że w takim ciężkim stanie dałaś radę jeszcze mleko podciągać!
Moja kuzynka miała problemy z raną po cc i leżała 2 tygodnie w szpitalu. Robili jej zabieg usunięcia martwicy no i antybolce dożylnie. To było może 2 tygodnie po porodzie. Masakra, nie wyobrażam sobie, jak to jest urodzić i leżeć samemu w szpitalu... Na szczęście wszystko dobrze się skończyło.

reklama
Ja jeszcze leze w szpitalu. Czekam na.wyniki wymazu i jutro maja mi zbadac jesCze crp i jak bedzie ok to wychodze do domu. I we wtorek przenosze sie do teściów. W dupie mam niedogodnosci. Najwazniejsze dziecko!

Do góry