reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Też mi się wydaje, że znaczenie ma data szczepienia a nie data urodzenia. Nie wiem na pewno, bo to mąż sprawdzał a on ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem ;-)

Co do bilansów, to ja nawet nie wiem, kiedy wypadają. W przychodni pielęgniarka tego pilnowała, dzwoniła w razie potrzeby i umawiała wizytę.

reklama
Po pierwszym poronieniu, które było w kwietniu 2014 zaszłam w kolejną ciąże w lipcu 2014. Poroniłam w sierpniu 2014. Potem zaszłam w ciąże donoszoną w grudniu 2014 i Misiu się urodził we wrześniu 2015. Ja stosowałam kalendarzyk żeby wiedzieć kiedy mam owulacje itp. i dodatkowo po pierwszym poronieniu zaczęłam używać pasków owulacyjnych. Ja strasznie przeżywałam jak się nie udawało i przychodził okres. Miałam wręcz depresje. W ciąże z Michałkiem zaszłam po bardzo alkoholowej imprezie. Tak się upiłam, że rzygałam jak kot. To był piątek imprezowy w sobote miałam owulacje i mówie do męża, że pewnie i tak się nie uda ale jak się nie brzydzi (bo rzygałam i byłam pół przytomna) to niech robi swoje. Byłam na 99% pewna, że nic z tego nie będzie zwłaszcza, że w sylwestra dość sporo plamiłam i myślałam, że to okres. Na sylwestrze piłam i generalnie nawet nie pomyślałam, że jestem w ciąży. Wróciliśmy z sylwka i 2 stycznia coś kiepsko się zaczęłam czuć (w zasadzie na imprezie sylwestrowej średnio mi smakowały moje ulubione drinki) i okres się nie rozkręcił. Zrobiłam test ciążowy a tu druga kreska słaba ale była. Jakaż ja byłam szczęśliwa. Byłam w ciązy bliźniaczej ale jedno dzieciątko umarło w 8 tygodniu a Michałek był mega silny i jest z nami już prawie 14 mcy:)
Zobaczysz, że i Ty będziesz mamą.

Też chce zaczac uzywac paskow owulacyjnych, chociaz slyszalam, ze u niektorych wogole nie zdaja egzaminu, ale zobaczymy. Zawsze wydawalo mi sie ze dosc dobrze znam swoj cykl i czas kiedy mam owulacje, ale mozliwe, ze jednak moj organizm zaczal mnie zawodzic. Wierze w to, ze pojde w Twoje slady... Chociaz tak jak pisalam wyzej - jest momentami ciezko... Tez wydaje mi sie ze moje "gorsze dni" to juz zaczatki depresji... Nie poddaje sie... A wlasciwie nie poddajemy razem z mezem :sorry:

Witajcie

(*) dla Aniołków

My też mieliśmy pneumokoki za darmo ze względu na wrodzoną wadę serca.

Co do bilansow.... do nas też zawsze dzwonią z przychodni i umawiaja nas na wizytę.

Z moje pracy nici :( Babeczka odeszła odeszła na emeryturę a telefonu nie dostałam. Szkoda ze tak mnie wyciulali. Mydlili mi oczy ze na 100% dostanę ta pracę :(.

A ogólnie to u mnie 25 dc.....testu jeszcze nie robilam, poczekam cierpliwie na @ bo raczej sie pojawi.

Hej dziewczyny :happy2:
Misia a zatrudnili już kogoś? Kurczę nie ładnie z ich strony, ale co zrobisz...
One, Ola zdrówka dla dzieci.
Alza jak tam przygotowania do urodzin?
Gloria Marcysia dalej nie chce spać?
Magda super, że jesteś zadowolona z wyboru lekarza.
Aga ja też mam ciągle obawy, że mi się nie uda. Testy owu robię już jakiś czas, ale jeszcze nigdy mi nie wyszły pozytywne:unsure:

A ja byłam dziś u gina. Po torbieli prawie śladu nie ma, zmniejszyła się o ponad połowę:happy2: No a z gorszych info, to cykl raczej znowu bezowulacyjny będzie.
Jeśli tarczyca się unormuje, to znowu działamy z clostilbegytem.

Baslan super z tą torbiela :)
Nie wiem czy kogoś przyjęli....sąsiadka (ta Pani która odeszła na emeryture) najzwyczajniej w świecie mnie unika. Jak widzi mnie czy mojego męża na dworze to ucieka do domu jak taki dzik....a wcześniej zawsze zagadywala.
Może jest jej głupio ze mnie nie zatrudnili. Nie wiem....ale coś mi tu śmierdzi.
Mąż mówi ze mam się nie przejmować, nie tu to gdzie indziej znajdę pracę.....a mi jest strasznie przykro.

A jakieś testy owulacyjne polecicie? Czy to obojętne :-p Baslan głową do góry... Przecież dla każdego musi zaswiecic kiedyś słońce... Tego się trzymajmy!

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny jestem z wątku staraczkowego.
Mam takie pytanie .

Macie jakieś opinie na temat ziół ojca sroki na 1 faze cyklu?

wff2krhmvaem9yip.png

Jestem po jednym cyklu od poronienia, mam podejrzenia że jestem w ciazy ale dopiero minęło 7 dni po wspolzyciu, ciągnie mnie podbrzusze jak w pierwszej ciazy, nie wiem czy mam obsesję czy jak, marzy mi się już ciąża, miałam poczekać 3M ale owulacja mi się przesunięta i mam pewne podejrzenia, test wyszedł negatywny ale to dopiero 7 dni po stosunku więc wszystko jeszcze możliwe. Poczekam jeszcze 4 dni i zrobię kolejny test....A swoją drogą to miałam 3 dni po okresie przezroczysty sluz trwający 4 dni a dwa dni po okresie wspolzylam bez zabezpieczenia nie wiem co myslec

reklama
Sprawdzilam te szczepienia i niestety to ja dobrze czytalam- beda darmowe dla dzieci urodzonych w przyszlym roku. mam nadzieje ze uda mi sie to becikowe zalatwic zebym mogla zaplacic za Marceline.
Teraz problem jest taki ze maz nie moze wydebic kopii umowy o prace tam gdzie dorabia na umowe zlecenie a bez tego nie moge zlozyc wniosku. podpisal umowe w lutym a kopii nie dostal do dzis i ciagle wymyslaja powody byle mu nie dac.

Baslan to moze wysle ci clo? mi zalega bez sensu a na pewno go nie uzyje. marcysia spi tak w kratke, sa dni kiedy jest niezle a sa dni kiedy wogole nie zasypia a jesli juz to na 10-15min. w nocy 4h to max ale z regoly 3h spi i juz chce jesc.

Co do paskow owulacyjnych to ja mialam najtansze z allegro i sprawdzily sie w 100%. jak nie wychodzilo nic na nich to po prostu owulacji nie bylo.

Do góry