reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

pępowina o prawidłowej budowie - to chyba jasne
residua decidue - to resztki doczesnej (doczesna to zmieniona ciążowo śluzówka macicy)

Nie wiem czym jest szkliwienie kosmków - zaraz spróbuję znaleźć.

edit szkliwienie - rodzaj zwyrodnienia, zaburzenie przemiany białek pozakomórkowych. Białka starzeją się, tracą wodę i tworzą się szkliste masy
Znalazłam coś takiego :Opis histopatologiczny wskazuje na typowe zmiany komórkowe w łożysku związane ze zmianami martwiczymi i wstecznymi typowymi dla tkanek obumarłych. Nie ma żadnego niepokoju histopatologicznego.

Ostatnia edycja:
reklama
Agadolgan najprawdopodobniej świadczy to o długotrwałym niedotlenieniu dziecka/ zawale łożyska. Musisz dokładnie dopytać gina, ale z tego, co kojarzę, to potrzebne są dodatkowe badania, leczenie, prowadzenie ciąży. Czy zgodziliście się na sekcję?

Zaaaneta barfzo mi przykro
Ja poronilam 29.09 w 10tc
Po dwoch tyg od zabiegu bylam na kontroli i lekarz powiedzial ,ze fizycznie wszystko jest w porzadku i od nowego cyklu mozna sie starac ,z tym ,ze po drodze wyszla niepwna sprawa z cytomegalia takze nie wiem co bedzie.
Dla mnie czekanie jest straszne ,tym bardziej,ze wszystkie kolezanki na okolo sa w ciazy .
Wiem dokladnie co czujesz

Dziękuję kochane za każą cenną radę, mąż też chcę poczekać do grudnia minimum więc sama nić nie wskuram:) a jeszcze mam pytanie żeby zrobić te badania to może się orientujecie jaki jest to koszt? Tak prywatnie:)

Witaj bardzo mi przykro z powodu twojej starty ;( .

Wszystko zależy od tego ; która to była ciąża , czy poraniałaś sama czy łyżeczkowanie miałaś !

Jeśli pierwsza ciąża i nie łyżeczkowana to możesz zacząć po pierwszej miesiączce starania jesli oczywiscie czujesz się psychicznie gotowa bo fizyczne jak organizm bedzie gotowy to przyjmie zarodek a jak nie to odrzuci .

Jesli to było poronienie któreś z rzędu to proponowała bym zrobić badania .

Czasmi tak jest że ciąże pierwsze kończą się bez powodu mógłbyć po prostu za słabe nasienie i nie dotrwał .

Jesli czujesz się gotowa to ja bym na twoim miejscu nie czekała tych 4 miesięcy bo jesli coś jest nie tak to szybciej bedziesz wiedzieć jak np poronisz nastepny raz . Oni ci zrobią badanie podstawowe co mogą nic nie wykazać a poraniać bedziesz nadal .

Staraj się a w miedzy czasie zrób badania te co ci zlecą . Może być też tak że nie uda ci się zajść przez te 4 miesiące i własnie bedzie czas na badania .

Jak nie masz zaufania do lekarza to zmieniaj jak najszybciej .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Na szczęście to była nasza pierwsza strata aniołka:( poronilam samoistnie w ciągu tygodnia, bardzo szybko ale Lekarz powiedział że jest wszystko ok:)

Zaaaneta barfzo mi przykro
Ja poronilam 29.09 w 10tc
Po dwoch tyg od zabiegu bylam na kontroli i lekarz powiedzial ,ze fizycznie wszystko jest w porzadku i od nowego cyklu mozna sie starac ,z tym ,ze po drodze wyszla niepwna sprawa z cytomegalia takze nie wiem co bedzie.
Dla mnie czekanie jest straszne ,tym bardziej,ze wszystkie kolezanki na okolo sa w ciazy .
Wiem dokladnie co czujesz
Ja mam taką samą sytuację w rodzinie trzy siostry w ciąży, moja swiadkowa:) a ja zadaje sobie pytanie Dlaczego ja nie mogłam tak szczęśliwie donosic dziecka? :(

Ja mam taką samą sytuację w rodzinie trzy siostry w ciąży, moja swiadkowa:) a ja zadaje sobie pytanie Dlaczego ja nie mogłam tak szczęśliwie donosic dziecka? :(
Wiem jak Ci ciezko ,sama przez to przechodze.
Oczywiscie ogarnia mnie tez strach co bedzie w nastepnej ciazy :(
Ja robilam cytomegalie(ale tylko przeciwciala igg ) i przeciwciala kardiolipinowe w kl igg i kl igm ,placilam 115 zl
A nie wiem ile by kosztowaly te igm cytomegalii ,w sumie tyle zlecil mi lekarz ,ale jutro znow ide na wizyte wiec od razu dam znac co dalej.

Muszę i ja porobić sobie te badania. A w grudniu zaczniemy starania, już jakoś to zniose:) dobrze że mam chrzesniaka to na niego przelewam cała miłość:) mam nadzieję że w drugiej ciąży będzie wszystko ok, że nie opuści mnie dziecko, że podpasuja mu warunki w moim brzuszku:) dziewczyny jestem nastawiona pozytywnie i nie wiem dlaczego ale czuje że druga ciąża będzie szczęśliwa:) a w pierwszej miałam niepokojące przeczucia ze coś będzie nie tak i stało się;/

Muszę i ja porobić sobie te badania. A w grudniu zaczniemy starania, już jakoś to zniose:) dobrze że mam chrzesniaka to na niego przelewam cała miłość:) mam nadzieję że w drugiej ciąży będzie wszystko ok, że nie opuści mnie dziecko, że podpasuja mu warunki w moim brzuszku:) dziewczyny jestem nastawiona pozytywnie i nie wiem dlaczego ale czuje że druga ciąża będzie szczęśliwa:) a w pierwszej miałam niepokojące przeczucia ze coś będzie nie tak i stało się;/
Zrob badania,ktore zleci Ci gin i jak tylko bedziesz gotowa to dzialajcie ,ja jestem gotowa juz ,dla mnie najlpszym lekarstwem bedzie nastepna ZDROWA CIAZA
Poki co jeszcze wyliczam np w ktorym tyg bym byla i jak widze kobiety w ciazy to ogarnia mnie smutek
Dlatwgo musze jak najszybciej dolaczyc do grona mamusiek
Ja w ciazy nic zlego nie przeczuwalam ,zawsze mialm swietne wyniki i badalam sie tez przed ciaza ,bralam kwas foliowy,dbalam o siebie,w maju moja kolezanka poronila dokladnie na takim etapie jak ja,bardzo jej wspolczulam ,ale wtedy nawet jeszcze sie nie staralismy wiec w 100% nie wiedzialam co ona przezywa.
We wrzesniu zaszla w ciaze w jej pierwszej owulacjiMa problemy z tarczyca wiec moze to bylo powodem braku owulacji
Wiem ,ze na kazda z nas przyjdzie pora

reklama
Funia26 a długo czekalas na ten moment? Dla mnie miesiąc to jak 10latjeszcze mąż mnie Wgl nie wspiera twierdzi że się za szybko otrzasnelam, chyba mnie Wgl nie rozumie,dla niego ważna jest praca na to wygląda....

Ostatnia edycja:
Do góry