reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Na szczęście to była nasza pierwsza strata aniołka:( poronilam samoistnie w ciągu tygodnia, bardzo szybko ale Lekarz powiedział że jest wszystko ok:)

Zrób badania te co zleci ci lekarz . To beda pewnie zwykle badania podstawowe typu ; hormony , tsh , usg itd .

Pamietaj że twoje poronienie mogło być zwykłym przypadkiem i że następną ciàzę donosisz bez problemów .
Nie martw się na zapas ;)
Ale bądz uważna i suplementuj się kwasem foliowym , vit D i omega 3 , już od jutra ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Funia26 a długo czekalas na ten moment? Dla mnie miesiąc to jak 10latjeszcze mąż mnie Wgl nie wspiera twierdzi że się za szybko otrzasnelam, chyba mnie Wgl nie rozumie,dla niego ważna jest praca na to wygląda....
Ja jezeli cykl bedzie trwal 28 dni tak jak wczesniej to w poniedzialek powinnan dostac@
Ale lekarz powiedzial mi na kontroli ,ze cykl moze sie wydluzyc o tydzien lub dwa
Jak tylko rozocznie sie nowy cykl i przede wszystkim wyjasni sie sprawa cytomegalii to od razu dzialamy,lekarz zezwolil wiec nie ma na co czekac skoro jestesmy gotowi,ale to jest bardzo indywidualna sprawa

Ja jezeli cykl bedzie trwal 28 dni tak jak wczesniej to w poniedzialek powinnan dostac@
Ale lekarz powiedzial mi na kontroli ,ze cykl moze sie wydluzyc o tydzien lub dwa
Jak tylko rozocznie sie nowy cykl i przede wszystkim wyjasni sie sprawa cytomegalii to od razu dzialamy,lekarz zezwolil wiec nie ma na co czekac skoro jestesmy gotowi,ale to jest bardzo indywidualna sprawa
W listopadzie mam wizytę więc zapytam czy badania możemy zrobić wcześniej już teraz a nie tak jak doktor chciał w styczniu. Już najgorsze za nami więc nie wiem po co tyle czekać, trochę mnie zdziwiło jego podejście, ogólnie to zalecił mi brać 4 miesiące tabletki anty później miałam odstawić porobić badania i dopiero planować ciaze pod jego okiem. Czyli łącznie pewnie zeszło by się pół roku, ciekawe czy da mi skierowania na te badania już w listopadzie czy będzie mnie tak przetrzymywal, jeżeli tak to zmieniam lekarza☺

Zrób badania te co zleci ci lekarz . To beda pewnie zwykle badania podstawowe typu ; hormony , tsh , usg itd .

Pamietaj że twoje poronienie mogło być zwykłym przypadkiem i że następną ciàzę donosisz bez problemów .
Nie martw się na zapas ;)
Ale bądz uważna i suplementuj się kwasem foliowym , vit D i omega 3 , już od jutra ;)

Marzę o zdrowym dziecku ❤

W listopadzie mam wizytę więc zapytam czy badania możemy zrobić wcześniej już teraz a nie tak jak doktor chciał w styczniu. Już najgorsze za nami więc nie wiem po co tyle czekać, trochę mnie zdziwiło jego podejście, ogólnie to zalecił mi brać 4 miesiące tabletki anty później miałam odstawić porobić badania i dopiero planować ciaze pod jego okiem. Czyli łącznie pewnie zeszło by się pół roku, ciekawe czy da mi skierowania na te badania już w listopadzie czy będzie mnie tak przetrzymywal, jeżeli tak to zmieniam lekarza[emoji5]

Najlepiej badania robić do 6 tyg po poronieniu !

Dziwny lekarz troszkę .

Ja poroniłam już 4 razy i po każdym poronieniu miałam odstęp 1-3 lat a lekarz kazał się starać po 3 miesiącach z tęgi względu że za każdym poronieniem miałam łyżeczkowanie .
Ja oczywiscie byłam młoda i wszystko odkładałam na pozniej w teraz moze bym już była zdiagnozowana .
Przeważnie lekarza po pierwszym poronieniu nie zleca badań i każe starac sie znow .

Zaaneta, a jak tłumaczy tych kilka miesięcy tabletek anty? Pierwszy raz słyszę takie zalecenie. Przez dobre 3 miesiące będzie Ci się do nich organizm przyzwyczajał.. jaki to ma sens? Może na wszelki wypadek skonsultuj swój przypadek z innym lekarzem?
Bardziej w kwestii starań martwi mnie podejście Twojego męża. Jak będzie tak wyglądało to nie będzie dla Ciebie wsparciem w tych pierwszych miesiącach, które będą przecież trudne zarówno fizycznie, jak i psychicznie. Może Ty jesteś gotowa a on sobie jednak nie radzi i potrzebuje czasu, a okazuje to właśnie w ten sposób?

Zaaneta, a jak tłumaczy tych kilka miesięcy tabletek anty? Pierwszy raz słyszę takie zalecenie. Przez dobre 3 miesiące będzie Ci się do nich organizm przyzwyczajał.. jaki to ma sens? Może na wszelki wypadek skonsultuj swój przypadek z innym lekarzem?
Bardziej w kwestii starań martwi mnie podejście Twojego męża. Jak będzie tak wyglądało to nie będzie dla Ciebie wsparciem w tych pierwszych miesiącach, które będą przecież trudne zarówno fizycznie, jak i psychicznie. Może Ty jesteś gotowa a on sobie jednak nie radzi i potrzebuje czasu, a okazuje to właśnie w ten sposób?

Też mnie to zastanawia przecież tabletki anty mogą rozlegukować cały cykl i stężenie hormonów moze ulec zmianie .

reklama
Ja tez bym skonsultowala to z innym lekarzem dla wlasnego spokoju,za trzy miesiace juz mozesz miec dwie kreseczki a nie zaczynac robic badania i ewentualnie sie lezczyc,trzeba jak najszybciej zakonczyc ten temat bo inaczej bedzie to za Toba chodzic
Wystarczy ,ze cale zycie bedziesz pamietac

Do góry