reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Kat,ja też dostałam pigułki na 2miesiące narazie,powiedział mi gin że po to,żebym nie zaszła przed upływem pół roku . I to nie jest opinia jednego lekarza,bo już w szpitalu od lekarki robiącej zabieg to słyszałam.a potem jeszcze od innej,która wypis robiła

reklama
Kochane nie ogarniam już kto co, za dużo nowych twarzy. Zapalam światełka dla Aniołkowych Mam (*)(*)(*)(*). Od siebie dodam, że po zabiegu warto odczekać. Ja zaszłam w ciążę pół roku po zabiegu a i tak miałam baaardzo duże problemy z donoszeniem ze względu na szyjkę. W trakcie zabiegu lekarz mechanicznie musi ją otworzyć i bardzo często zdarza się później jej niewydolność.

Nie wiem czy dobrze pamiętam. Glorii Ty mialas na sprzedaż rzeczy do szpitala? Czy jakaś inna dziewczyna? Chętnie odkupie bo i tak muszę to mieć a szkoda żeby siedzialo u kogoś i się zmarnowało :)

Kwiatuszek mi zostalo po porodzie co nieco. Nie duzo bo podklady, wkladki laktacyjne, majtki jednorazowe. Ostatnio mialam to nawet wywalic bo lezy i sie wala. Moge ci oddac za darmo tylko napisz mi swoj adres na priv[emoji2]

Witam nowe aniołkowe mamusie, światełka dla Waszych aniołków.
Co do powrotu do starań po poronieniu i zabiegu to myślę, że warto najpierw zrobić podstawowe badania (profil tarczycowy, cytomegalię, toxoplazmozę, progesteron ...), żeby wykluczyć ewentualne nieprawidłowości.
Gloria, alza, Magda jak tam wasze maleństwa? Grzeczne? :)
Brzuchatki jak się czujecie?
Doris, Lena zaglądacie do nas jeszcze?
Co tam u reszty? Misia, ovli, dżoł, hona, mamcia?
U mnie 8 dc. 15 dc wizyta u gina i zobaczymy co z torbielą. Tarczyca już chyba coraz lepiej, bo objawy minęły, ale wizyta dopiero 14.11 i wtedy znowu zrobię wyniki. Kurcze chciałabym, żeby mi sie w końcu udało...
Pozdrawiam. Miłego dnia wszystkim :-) :)

Dziewczyny z tym czekaniem jest różnie jedni mówią 3 miesiące inni pół roku niektóre dziewczyny nie czekają wcale, ale opowiem wam przypadek mojej koleżanki poronila i miała zabieg po tym zabiegu zmieniła lekarza bo coś jej tam nie odpowiadało i ten drugi lekarz wykrył u niej peknieta szyjke szczęście od Boga że zaczekala ze staraniami miała zabieg na te szyjke i dopiero potem się postarala i ma zdrowa córkę wyobrażacie sobie co by było gdyby bez konsultacji z innym ginem zaszła z tą peknieta szyjka? Dlatego jeśli mialyscie zabiegi to niech lekarz dobrze obejrzy szyjke nie chce straszyć tylko ostrzedz was tak na wszelki wypadek .

Kwiatuszek tak, mam kilka rzeczy tylko ze czesc juz sprzedalam kolezance z osiedla. Tez moge ci za darmo oddac i chyba mam juz twoj adres. Mam koszule do karmienia (nowa tyle ze uprana, rozmiar XL z metki ale to raczej L, 2 pary majtek poporodowych rozmiar L i zel na ciemieniuche. Daj znac czy ci sie te rzeczy przydadza i jak cos to ci wysle.

Baslan dziękuję, że pytasz u mnie wszystko dobrze :)wzięłam się za siebie drugi miesiąc ćwiczę i powiem Ci że mam dzięki temu lepsze samopoczucie i więcej energii co mnie cieszy :)
A dla ciebie dużo zdrówka też walczylam z tarczyca więc wiem jak ona może uprzykrzyc zycie właśnie dzięki niej miałam kłopoty z waga teraz biorę 100 na zmianę i 75 i waga spada :)ważę 65 kg a chce ważyć 60 docelowo wazylam już 73 i czułam się okropnie a jak u ciebie z waga?

Witam nowe aniołkowe mamusie, światełka dla Waszych aniołków.
Co do powrotu do starań po poronieniu i zabiegu to myślę, że warto najpierw zrobić podstawowe badania (profil tarczycowy, cytomegalię, toxoplazmozę, progesteron ...), żeby wykluczyć ewentualne nieprawidłowości.
Gloria, alza, Magda jak tam wasze maleństwa? Grzeczne? :)
Brzuchatki jak się czujecie?
Doris, Lena zaglądacie do nas jeszcze?
Co tam u reszty? Misia, ovli, dżoł, hona, mamcia?
U mnie 8 dc. 15 dc wizyta u gina i zobaczymy co z torbielą. Tarczyca już chyba coraz lepiej, bo objawy minęły, ale wizyta dopiero 14.11 i wtedy znowu zrobię wyniki. Kurcze chciałabym, żeby mi sie w końcu udało...
Pozdrawiam. Miłego dnia wszystkim :-) :)

Witaj dziekuje że pytasz ;)
U mnie bez zmian ! Ale to chyba dobrze aby nie gorzej ;)
Ja też walczę z tarczycą od kilku lat i czasmi jest ok a czasmi up And down !!
Teraz podejrzewają hosimoto ( mam nadzieje że nie bede jej mieć ) zmagam się też z pcos ( koszmar ) .

Dziewczyny ja się czuje jakbym była za górami , za lasami w jakiejś czarnej dolinie !! Nie wiem od czego mam zacząć , nie wiem gdzie pojść żeby spotkać jakiegoś ogarniętego lekarza z ogarnięta głową żeby w końcu postawił diagnozę !!!
Po tych wszystkich moich poronieniach nie wyobrażam sobie siebie w ciąży dla mnie to jest jakieś nierealne !!! Czarna magia nie do przeskoczenia .

Wiem marudzę i pewnie gadam bzdury ale jakoś wydaje mi się że to wszystko to raczej nie dla mnie , że ja się mogę tylko na to patrzeć . Jak się tak mocniej w głębię w to wszystko to widzę że brak perspektyw .

Mamcia ja też zaczełam ćwiczyć ;)
Pozdrawiam was kochane ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
ovli nie mysl tak i dla Ciebie zaswieci słońce zobaczysz trzeba być cierpliwym ja czekalam 7 długich lat na narodziny Wiktorka,ale udało się będzie dobrze kochana.
No to trzymam kciuki za twoje ćwiczenia obyś szybko zobaczyła efekty bo to bardzo motywuje, a można wiedzieć co cwiczysz?

Do góry