Kat,ja też dostałam pigułki na 2miesiące narazie,powiedział mi gin że po to,żebym nie zaszła przed upływem pół roku . I to nie jest opinia jednego lekarza,bo już w szpitalu od lekarki robiącej zabieg to słyszałam.a potem jeszcze od innej,która wypis robiła
reklama
Kochane nie ogarniam już kto co, za dużo nowych twarzy. Zapalam światełka dla Aniołkowych Mam (*)(*)(*)(*). Od siebie dodam, że po zabiegu warto odczekać. Ja zaszłam w ciążę pół roku po zabiegu a i tak miałam baaardzo duże problemy z donoszeniem ze względu na szyjkę. W trakcie zabiegu lekarz mechanicznie musi ją otworzyć i bardzo często zdarza się później jej niewydolność.
Kwiatuszekk23
Fanka BB :)
Nie wiem czy dobrze pamiętam. Glorii Ty mialas na sprzedaż rzeczy do szpitala? Czy jakaś inna dziewczyna? Chętnie odkupie bo i tak muszę to mieć a szkoda żeby siedzialo u kogoś i się zmarnowało
Kwiatuszek mi zostalo po porodzie co nieco. Nie duzo bo podklady, wkladki laktacyjne, majtki jednorazowe. Ostatnio mialam to nawet wywalic bo lezy i sie wala. Moge ci oddac za darmo tylko napisz mi swoj adres na priv[emoji2]
Witam nowe aniołkowe mamusie, światełka dla Waszych aniołków.
Co do powrotu do starań po poronieniu i zabiegu to myślę, że warto najpierw zrobić podstawowe badania (profil tarczycowy, cytomegalię, toxoplazmozę, progesteron ...), żeby wykluczyć ewentualne nieprawidłowości.
Gloria, alza, Magda jak tam wasze maleństwa? Grzeczne?
Brzuchatki jak się czujecie?
Doris, Lena zaglądacie do nas jeszcze?
Co tam u reszty? Misia, ovli, dżoł, hona, mamcia?
U mnie 8 dc. 15 dc wizyta u gina i zobaczymy co z torbielą. Tarczyca już chyba coraz lepiej, bo objawy minęły, ale wizyta dopiero 14.11 i wtedy znowu zrobię wyniki. Kurcze chciałabym, żeby mi sie w końcu udało...
Pozdrawiam. Miłego dnia wszystkim
Co do powrotu do starań po poronieniu i zabiegu to myślę, że warto najpierw zrobić podstawowe badania (profil tarczycowy, cytomegalię, toxoplazmozę, progesteron ...), żeby wykluczyć ewentualne nieprawidłowości.
U mnie 8 dc. 15 dc wizyta u gina i zobaczymy co z torbielą. Tarczyca już chyba coraz lepiej, bo objawy minęły, ale wizyta dopiero 14.11 i wtedy znowu zrobię wyniki. Kurcze chciałabym, żeby mi sie w końcu udało...
mamcia2014
Dziewczyny z tym czekaniem jest różnie jedni mówią 3 miesiące inni pół roku niektóre dziewczyny nie czekają wcale, ale opowiem wam przypadek mojej koleżanki poronila i miała zabieg po tym zabiegu zmieniła lekarza bo coś jej tam nie odpowiadało i ten drugi lekarz wykrył u niej peknieta szyjke szczęście od Boga że zaczekala ze staraniami miała zabieg na te szyjke i dopiero potem się postarala i ma zdrowa córkę wyobrażacie sobie co by było gdyby bez konsultacji z innym ginem zaszła z tą peknieta szyjka? Dlatego jeśli mialyscie zabiegi to niech lekarz dobrze obejrzy szyjke nie chce straszyć tylko ostrzedz was tak na wszelki wypadek .
gloria6
Kwiatuszek tak, mam kilka rzeczy tylko ze czesc juz sprzedalam kolezance z osiedla. Tez moge ci za darmo oddac i chyba mam juz twoj adres. Mam koszule do karmienia (nowa tyle ze uprana, rozmiar XL z metki ale to raczej L, 2 pary majtek poporodowych rozmiar L i zel na ciemieniuche. Daj znac czy ci sie te rzeczy przydadza i jak cos to ci wysle.
mamcia2014
Baslan dziękuję, że pytasz u mnie wszystko dobrze wzięłam się za siebie drugi miesiąc ćwiczę i powiem Ci że mam dzięki temu lepsze samopoczucie i więcej energii co mnie cieszy
A dla ciebie dużo zdrówka też walczylam z tarczyca więc wiem jak ona może uprzykrzyc zycie właśnie dzięki niej miałam kłopoty z waga teraz biorę 100 na zmianę i 75 i waga spada ważę 65 kg a chce ważyć 60 docelowo wazylam już 73 i czułam się okropnie a jak u ciebie z waga?
A dla ciebie dużo zdrówka też walczylam z tarczyca więc wiem jak ona może uprzykrzyc zycie właśnie dzięki niej miałam kłopoty z waga teraz biorę 100 na zmianę i 75 i waga spada ważę 65 kg a chce ważyć 60 docelowo wazylam już 73 i czułam się okropnie a jak u ciebie z waga?
Witam nowe aniołkowe mamusie, światełka dla Waszych aniołków.
Witaj dziekuje że pytasz
U mnie bez zmian ! Ale to chyba dobrze aby nie gorzej
Ja też walczę z tarczycą od kilku lat i czasmi jest ok a czasmi up And down !!
Teraz podejrzewają hosimoto ( mam nadzieje że nie bede jej mieć ) zmagam się też z pcos ( koszmar ) .
Dziewczyny ja się czuje jakbym była za górami , za lasami w jakiejś czarnej dolinie !! Nie wiem od czego mam zacząć , nie wiem gdzie pojść żeby spotkać jakiegoś ogarniętego lekarza z ogarnięta głową żeby w końcu postawił diagnozę !!!
Po tych wszystkich moich poronieniach nie wyobrażam sobie siebie w ciąży dla mnie to jest jakieś nierealne !!! Czarna magia nie do przeskoczenia .
Wiem marudzę i pewnie gadam bzdury ale jakoś wydaje mi się że to wszystko to raczej nie dla mnie , że ja się mogę tylko na to patrzeć . Jak się tak mocniej w głębię w to wszystko to widzę że brak perspektyw .
Mamcia ja też zaczełam ćwiczyć
Pozdrawiam was kochane
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
mamcia2014
ovli nie mysl tak i dla Ciebie zaswieci słońce zobaczysz trzeba być cierpliwym ja czekalam 7 długich lat na narodziny Wiktorka,ale udało się będzie dobrze kochana.
No to trzymam kciuki za twoje ćwiczenia obyś szybko zobaczyła efekty bo to bardzo motywuje, a można wiedzieć co cwiczysz?
No to trzymam kciuki za twoje ćwiczenia obyś szybko zobaczyła efekty bo to bardzo motywuje, a można wiedzieć co cwiczysz?