reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Madzia u Marcysi to jest tak ze juz w pierwszym tyg jadla 90ml a teraz 120ml. Ona jest taka ze sama pokazuje czy jest najedzona czy nie bo jak jest glodna to robi taka awanture ze sie mury trzesa a jak sie najje to po prostu wypluwa butle. Lekarz powiedzial ze mam karmic na zadanie i sie nie przejmowac ani specjalnie nie mierzyc. Co do czasu to ona wytrzymuje max 3h. Zadko ulewa wiec nie jest przekarmiana. Jedyne co mam robic to jesli by chciala jesc np co godzine ( tak tez bywa bo cmoka i ssie raczki i wrzeszczy) to daje jej podgrzana herbatke z kopru zeby odciagnac karmienie w czasie.

reklama
Jej dziewczyny...nasza poerwsza styczniowka jutro zostanie Mamą!!! Walczyła dzielnie przez dlugie 12 tygodni...miała dwa razy zakladany szew, bo pierwszy puścił. Do tego pessar. Dzis kończy 29tc, Gabrysia jest zabezpieczona sterydami. Niestety w nocy odeszły Mamie wody, szew znów zaczał puszczać, już nic lekarze zrobić nie mogą. Najpóźniej jutro bedzie miała cc. Gabi waży ok 1300g. Poproscie nasze Aniołki o siłę dla tej małej Kruszyny która sie urodzi i dla jej Rodziców!!

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom
Jejku, to bardzo wcześnie 29 tydzień. Trzymam kciuki, żeby mała walczyła i pomodlę się, aby wygrała.tę walkę i o siłę dla rodziców.

Napisane na HUAWEI TIT-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam serdecznie. Wreszcie zebrałam się na odwagę,żeby napisać,mimo że poczytuję Was od miesiąca. Straciłam ciążę 16września w 9tc i..i nie wiem co dodać,poruszyłyście tutaj już chyba wszystkie tematy. Ale czy któraś z Was miała poczucie,że świat jakoś niesprawiedliwie pędzi dalej,zamiast zatrzymać się razem z nami choć na chwilę i zapłakać?

Audi kochana przykro mi. Juz sie zorientowalas ze kazda z nas ma tu swoją historię. Niestety tą smutną. A później z reguły i ta szczesliwa. Tak mialam tak samo jak ty...poczucie niesprawiedliwości, braku zatrzymania się choć na chwilę i poplakania razem ze mną... Ja tkwilam w swojej beznadziei a caly świat jak szedł do przodu tak szedł, nie patrząc na mnie. Daj sobie czas, wyplacz się, wykrzycz ból... Zobaczysz że z czasem bedzie odrobinę łatwiej.

Dziewczyny nasza dzielna styczniowka już na stole operacyjnym. W nocy dostała skurczy, hamowali je pompą magnezową bo zespół lekarzy umowiony był na rano. Udało sie wstrzymać akcję do rana. Być może Gabrysia już jest na świecie... Pol nocy nie spalam tak bardzo myślę o tej Kruszynie...

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Kitki cudowny synus :D jak mi się podoba imię Dawid :D mój M ma tak na imię. Wiec juniorowi musimy wymyślić inne.

Angel pomodle się dziś za ta mała kruszynke. Dziewczynki są silne. Moja koleżanka urodziła w 29tc. Było wiele komplikacji ale jej synek jest cały i zdrowy. I u Twojej znajomej będzie dobrze!

Madzia Gratuluje! Chyba nie pomyliłam nikow :p

angelstw To i ja potrzymam kciuki za maluszka! I za jej rodziców również! Medycyna tak poszła do przodu, że mała ma duże szanse na zostanie zdrową dziewczynką. Mimo wszystko jeszcze długa droga przed nimi. Daj znać jak będziesz wiedziała coś więcej. Mama na pewno potrzebuje teraz wsparcia - oby tylko trafiła na porządnych lekarzy!

audi Witaj!

Misia Ja dostałam kilka zaproszeń od znajomych niektórych z Was. Pewnie czasem niechcący ktoś coś wciśnie i wysyła zaproszenie. Jeśli kogoś odrzuciłam, to przepraszam - dajcie znać na priv, że to Wy :)

Kitki jest przecudny twój synus; )
Angel trzymam kciuki za to maleństwo u mnie w rodzinie urodził się wczesniak i teraz już jest w domku cały i zdrowy w tym przypadku też będzie dobrze musi być nie ma innej opcji pomodle się dziś w intencji maluszka. Daj znać jak czegoś się dowiesz.

reklama
Super! Teraz niech zdrowo rosnie i nabiera cialka[emoji3] dobrze ze lekarze zadbali wczesniej i dostala sterydy na rozwoj pluc, to duzo daje. A dziewczynki wczesniaki ponoc sa silniejsze od chlopcow, malenka da rade. Gratulaxje dla dzielnej mamusi

Dziekuje dziewczyny w imieniu dawida. Moj synek to taki maly diabelek no ale corka byla aniolkiem za niemowlaka to syn teraz pokazuje ze nic dwa razy sie nie zdarza[emoji2]

Do góry