reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Anik tak jak Witch napisała nie można się glodzic. Jak pójdziesz głodna spać czyli przerwa między posiłkami będzie zbyt duża to cukier rano jest wysoki....przerabialam to na sobie. Mi dieta w ciąży nie wystarczala, byłam na insulinie. Warzyw i mięsa (gotowanego) możesz jeść do woli.
Ja przed snem zjadalam jogurt naturalny z jakimś owocem albo pomidora czy ogórka.
Unikaj pieczywa pszennego i uważaj na owoce. Najwięcej cukru zawiera winogrono.
Ja po porodzie (mimo że cukrzycy już nie mialam) trzymałam się tej diety i szybko zrzucilam kilogramy.
W ciąży przytylam 20 kg a zrzucilam 28 :) Teraz przez wakacje sobie pozwoliłam z jedzeniem (grill itp) ale waga na szczęście nie wzrasta tylko stanęła w miejscu. Od października ruszam na nowo z dietą.

reklama
Ja miałam nietolerancję glukozy, bo wyniki miałam nieznacznie podwyższone. Z tymże mi po dwóch godzinach cukier wychodził wyższy niż po godzinie ;-) No i dietą wszystko ładnie się wyprostowało. Ale nie jestem pewna czy w przypadku córki, cukrzyca nie była powodem hipotrofii (ale wówczas nie poszłam do diabetologa, dopiero w ciąży z synem się tam udałam). A z jakiego powodu każą Ci już trzymać się diety cukrzycowej?
Że względu na nietolerancje glukozy w pierwszej ciąży, poronienie no i to, że mam trochę kg na plusie, które bardzo ciężko mi było zrzucić.
Kazała wyeliminować cukier, słodkie, banany i winogrona właśnie, jeść 5 posiłków dziennie. W grudniu mam powtórzyć krzywa i przyjść do niej znowu. Póki co nie kazała mi np.nie jeść chleba pszennego czy ziemniaków, jedynie właśnie zamiast 3x to 5x mniejsze porcje.
Kolacje zjadam ok.21 i starcza, chyba, że długo nie zasypiam...

MisiaMonisia Tez liczę, że dzięki tej diecie po ciąży ładnie kg zejdą ;)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Alza ja tez sie wlasnie zastanawiam co u Doris, Renaty, Adriany, Asi, One tez dawno nie pisala. Cos nam sie pochowaly dziewczyny.
Dzis mam zamiar isc na dlugi spacer zeby namowic Marcyske do wyjscia :)

gloria Ja coś czuję, że najpóźniej jutro urodzisz ;-)

Misia To przykre jak ktoś tak wielbi pieniądz. Przez myśl mi nigdy nie przeszło, że jak ktoś ma mniej pieniędzy, to jest gorszy. Czy żeby jakiekolwiek miało znaczenie, że ma mniejsze czy większe mieszkanie. Ciężka sprawa z tym kredytem. Dziwię się, że skoro regularnie spłacacie, to bank nie chce Wam zwiększyć kwoty pożyczki... Zatem życzę Ci szybkiego zwolnienia miejsca pracy!

Misia nigdy nie rozumiałam takiego podejścia. Jak można oceniać ludzi po zasobności ich portfela? A tekst z pralką to cios poniżej pasa! Jak można być takim chamem?
Pracuję na nfz i tam z reguły przychodzą osoby uboższe. Pracuję też w gabinecie prywatnym. Nie jest to regułą, ale o wiele łatwiej mogę się dogadać z pacjentami na nfz. Jak ktoś ma kasę, to najczęściej wydaje mu się, że posiadł cały mój czas (myślenie typu płacę-wymagam) i że stworzę cuda a on nie musi nic robić (np. myć zębów) i może mną pomiatać wedle uznania. Przykre, co pieniądze robią z ludźmi...

Witch laboratorium, do którego muszę chodzić, jest co najmniej dziwne. Jestem niezadowolona z obsługi, z tekstów, z fałszywych wyników. Pierwszy raz, jak tam poszłam, pani wypytała mnie o ciążę i poronienia w obecności osób trzecich.
Co do czekania i przepuszczania, to u mnie na drzwiach jest informacja, że osoby uprzywilejowane (m.in. kobiety w ciąży) wchodzą poza kolejnością. Pierwsze dwie ciąże siedziałam cichutko w kolejce, ale teraz, na końcówce powiedziałam o nie! Wychodzi jedna osoba a ja już pod drzwiami ustawiona pakuję się do środka i nie ma zmiłuj. W razie potrzeby odpyskuję, ale przynajmniej się nie naczekam. Ostatnio było tyle ludzi, że stali nawet na dworze, ale nikt nie ustąpił mi miejsca. Pierdzielę takie chamstwo. Moja cierpliwość się skończyła. Mama inaczej mnie wychowała, ale jednak życie modyfikuje dobre nawyki...

Gloria Olek zdecydował się na poród po całym dniu przeprowadzki. Namęczyłam się jak dzika, dźwigałam wielkie torby z ubraniami, odkurzałam, jeździłam tam i z powrotem (wsiadanie i wysiadanie z samochodu z takim balastem to też wyczyn ;) ). Nawet się wystraszyłam, co robię, jak z piwnicy wyciągałam wielką torbę, ale później mówię"nie no, przecież to już czas rodzić". Następnego dnia o 11 Oluś zesikał mi się na brzuch :)

Hej dziewczyny,
Na szczęście skurcze i twardnienie brzucha dzisiaj ustało, ale wczoraj się przestraszyłam i leżałam plackiem cały dzień. Dziś o 4 rano się obudziłam oblana potem bo śniło mi się że mam skurcze i rodzę. Ale przeleżałam do 5 bez żadnych twardnień i skurczy, wypiłam melisę i znów zasnęłam.
Zobaczymy co mi lekarz powie na wizycie.

Wczoraj wieczorem popsuł mi laptop. Na szczęście mam jeszcze firmowy. Jakby tego było mało to przed chwilą P wrócił z zakupów i mówi, że w moim aucie brakuje kołpaków, ukradli w nocy. Miałam oryginalne, komplet 200 zł. Na razie nie dokupię bo mam inne wydatki, ale widzę że nie tylko u mnie brakuje więc złodzieje mieli łowną noc :mad:

Misia przykre jest to, że teściowa wartościuje ludzi na podstawie pieniędzy ale to tylko źle świadczy o niej samej.

Anik odzywaj się częściej, ja niestety co do diety cukrzycowej nie pomogę ;)

Gloria a lekarka nie zaleciła dużo seksu? Podobno pomaga :D

Alza ja w laboratorium też zawsze odsiedzę swoje bo nikt nie przepuści ciężarnej, raz tylko jedna pani zaproponowała, że mogę wejść przed nią ale tyle się nasiedziałam, że już sobie odpuściłam.

Sex by sie przydal ale moj maz by chyba zawalu dostal bo na samo slowo sie robi zielony i mowi : "ale jakto tak z Marcyska w brzuchu???" Wiec moge zapomniec...

A co do przepuszczania to cala ciaze moze ze dwie osoby mi w czyms ustapily lub przynajmniej spytaly, reszta udaje glupkow. W zeszlym tyg odwozilam mame na dworzec i czekalam az jej pociag przyjedzie, upal jak w afryce ledwo stalam a laweczka zajeta przez babe co przez komorke gadala i przez neseser faceta! Wiec juz nie wytrzymalam i spytalam sie chlopa czy mnie przepusci bo zeby jeszcze sam tam siedzial, ale czy naprawde trzeba tobolki na lawce sadzac??? Zgodzil sie i chyba nawet troche zawstydzil ale to trzeba bylo sie samemu upomniec.

Gloria faktycznie seks pomaga :) Mój mąż nie ma oporów przed takim trójkącikiem ;) Teraz mamy zakaz, ale ciężko mu się opanować ;)

Alza to moze stad gorszy humor meza i czepialstwo o kolor papieru toaletowego hehe...nareszcie sie doczekalam paczki! Oczywiscie bylo awiso i dralowalam na poczte ale jest! Dziekuje Ci bardzo, a ten pajac malpka to juz zupelnie genialny jest :D

reklama
Hej, ja już po wizycie :) Na ktg zero skurczy, szyjka ma 1cm ale trzyma, lekarz stwierdził, że jak na 33 tydz. ciąży to ładnie. Jak coś się będzie znowu działo to mam do niego dzwonić i podejść na ktg.
Kolejny raz mi powiedział, że po 34 tyg. nie będzie powstrzymywał porodu bo nawet nie ma takich leków, które mógłby mi podać. 27.09 kolejna wizyta :) Mam nadzieję, że wytrzymam do 36 tyg. i mogę rodzić :)

Do góry