reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ovli bardzo przykre :( Nawet nie potrafię sobie tego wyobrazić.
Może ta dziewczyna właśnie powinna się leczyć, może na coś chorowała....czasami ludzie bagatelizuja choćby minimalne objawy/bóle a tak naprawdę może coś się z tego rozwinąć :(
Ech....życie jest tak kruche :(

reklama
Ovli bardzo przykre :( Nawet nie potrafię sobie tego wyobrazić.
Może ta dziewczyna właśnie powinna się leczyć, może na coś chorowała....czasami ludzie bagatelizuja choćby minimalne objawy/bóle a tak naprawdę może coś się z tego rozwinąć :(
Ech....życie jest tak kruche :(

Też tak właśnie mówiłam mojemu M , że może już wcześniej coś się rozwijało a że ciąża wcześniejsza była ok to żadnych badań nie robiła specjalnie . Bardzo przykra sytuacja ;(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry!
My nadal się "urlopujemy", a raczej wypoczywamy w innym "klimacie" ;)
Pogoda zmienna, jeden dzień sztormowy, dziś lepiej. Może nawet jakąś wycieczkę po pracy zorganizujemy.
Za godzinę teściowa wraca z pracy więc obiad, weźmie Młodego na spacer.

katherinne gratulacje!!!

ovli, bardzo zabawne :-) :):rofl2: (odnośnie kradzieży Kai) dobrze, że na profilu podałam tylko zachodniopomorskie ;-) ;)
Strasznie przykra sytuacja z tą znajomą.... ale tak jak piszesz, coś musiało być wcześniej na rzeczy....:-( :(i w takim razie dobrze jest się przebadać, wiedzieć jaki jest nasz stan zdrowia i właśnie leczyć, by zapobiec różnym, przykrym niespodziankom :-( :(

alza, kontrolowanie wagi w ciąży jest jak najbardziej wskazane, to wiem :tak:tylko chodziło mi o odchudzanie jako takie :-p
Skarbnica wiedzy z Ciebie :-) :) właśnie po jednej stronie Kaja drapie, czasem nawet do krwi :baffled: obcinam jej paznokcie i w dzień kontroluję, ale najgorzej w nocy :hmm:

Kaja właśnie ogląda Baby First i jest tam taka kaczuszka, do której pukają różni goście-zwierzątka... zaśmiewa się w głos z tej kaczuszki :-D:rofl2:

Olasec, co tam u Michałka?

anik, miłej wycieczki :happy:

OK, my też uciekamy troszkę na spacer. Miłego dzionka dziewczyny :happy2:

W ogóle muszę się wyżalić... Pamiętacie, że na początku ciąży szukałam kogoś do pomocy w domu, bo przez te rzygi nie dawałam rady z moim metrażem. Zaczęła do mnie przychodzić dziewczyna młoda, pełna energii i została do dzisiaj. Przyznam szczerze, nie sprawdzałam jej. Nie lubię być kapo i ganić kogoś, że czegoś nie dopatrzył. Rozumiem, że wszyscy jesteśmy ludźmi i czasami coś się ominie albo po prostu ma się gorszy dzień. Płacę jej dużo, ale wychodzę z założenia, że każdy musi mieć satysfakcję z własnej pracy, zwłaszcza finansową. Niestety dwa tygodnie temu chciałam posprzątać po swojemu w szafkach w kuchni. Całkiem przypadkiem dobrałam się do kuchenki gazowej... A tam syf pod fajerkami sprzed pół roku! Od początku przychodzenia do mnie ani razu tam nie zajrzała! Zaczęłam sprzątać dalej... Blaty pod chlebakiem i w miejscach trudniej dostępnych- czarny. Zlew zakamieniały pod ociekaczem do naczyń, ściany osrane przez muchy, że farby nie widać, koło kuchenki ściana tłusta, że aż skrobać można. Kamień na wylewce, stojak na gazety- żal patrzeć. Cały dzień sprzątałam... Idąc za ciosem wczoraj zaczęłam sprzątać łazienkę. Myślałam, że jak z kuchnią zwróciłam jej uwagę, że wycierać z wierzchu to sama sobie mogę (za darmo) to do reszty się przyłożyła. Tak więc jak zaczęłam od brodzika... Oczy mi wyszły, jak można przecierając przyklepywać kolejną warstwę brudu tak, że nic nie widać! Pięknie syf równomiernie ułożony... Brodzik czarny, jak byśmy tam węgiel składowali! Kamień półroczny, przywarty na amen. Wczoraj 5 godzin sprzątałam, dzisiaj kolejne dwie. Jestem wykończona i wściekła, bo wiem, że jeszcze duuuużo mnie czeka... Aż się boję mycia podłogi... No po prostu jak by nikt nie sprzątał od połowy roku... Wiem, że to moja wina, bo mogłam chodzić jak cieć i wykłócać się o każdy okruszek, ale no jesteśmy dorośli... To jak by do mnie pacjent przychodził i w kółko wymieniałabym mu wypełnienie w jednym zębie, podczas gdy reszta spokojnie by sobie gniła... Ja nie wiem... Muszę poszukać kogoś innego, bo zaraz będę miała taki wielki brzuch, że już się nie schylę, nie mówiąc o tym, jak urodzi się dziecko. Z doświadczenia wiem, że nie mogę liczyć na pomoc mamy ani teściowej. Jak zostanę sama z dwójką bąków i sprzątaniem, gotowaniem, praniem i prasowaniem, to wyląduję w wariatkowie...
Czuję się oszukana... Jak można brać pieniądze za coś, co tylko się udawało, że się robi??

Hej dziewczyny. Przeryłam internet wszerz i wzdłuż i nie znalazłam żadnego polskiego ginekologa u mnie w mieście. Znalazłam kilka klinik i labolatoriów gdzie mogę zrobić badania prywatnie. I tu potrzebuję waszej porady-co i kiedy mam zbadac? Napewno progesteron tylko kiedy dokladnie? Jestem w tym kompletnie zielona a nie mam lekarza który mnie poprowadzi. Czekam teraz na pierwszą @ i chcemy spróbować jeszcze raz. Bardzo się boję i chcę mieć pewność że zrobiłam wszystko żeby znów nie przechodzić tego piekła.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć dziewczyny,
Katherinne gratuluję serdecznie i również życzę nudnej i spokojnej ciąży :D
Onemoretime Kaja jest cudna, do schrupania :)
Alza niestety tacy są ludzie, ja pracuję w branży budowlanej i na co dzień miałam przypadki panów którzy wyznawali zasadę "jak zarobić aby się nie narobić" , najwyraźniej dziewczyna która pracuje u Ciebie wyznaje podobną zasadę, ja na twoim miejscu nie zapłaciłabym jej, bo za co? za zamiatanie brudu pod dywan? nie znoszę cwaniactwa i wykorzystywania innych ludzi - kobiety w ciąży.
Przykro mi, że trafiłaś na taką osobę. Uważaj na siebie i nie sprzątaj tyle godzin na raz.

Do góry