reklama
Magdalena26
Nadzieja umiera ostatnia.
Ja dzisiaj się strasznie denerwuję bo wczoraj cały dzień byłam w ruchu i mało czułam ruchy małej, już wstałam i musiałam sobie zaparzyć melisę na uspokojenie bo mała nadal się nie rusza jak nic się nie zmieni jadę na IP.
Magdalena26
Na szczęście po kostce czekolady mała zaczęła kopać,nawet nie wyobrażacie sobie jak mi ulżyło.
Magdalena jak się dużo ruszasz, to dziecko lulasz do snu Ja jak czuję potrzebę, żeby mój urwis dał o sobie znać, to ręką ugniatam brzuch. Położne w szpitalu tak robiły przed ktg, jak dziecko spało
Ovli puszka pandory to idealne określenie Co do agencji, to ja mieszkam na zadupiu. Do większego miasta mam 70 km.... Podzwonię po ogłoszeniach. Do porodu jeszcze trochę zostało, powinnam zdążyć kogoś znaleźć.
Ovli puszka pandory to idealne określenie Co do agencji, to ja mieszkam na zadupiu. Do większego miasta mam 70 km.... Podzwonię po ogłoszeniach. Do porodu jeszcze trochę zostało, powinnam zdążyć kogoś znaleźć.
Magdalena26
Alza też czasem mocniej przykładam rękę i wtedy kopie ale dzisiaj rano to nie działało dlatego się przestraszyłam. Mój lekarz na ostatniej wizycie przed swoim urlopem zabronił mi mocniejszego ugniatania brzucha, masowania itd. pozwolił jedynie kłaść rękę aby czuć ruchy, abym nie wywołała skurczy pod jego nieobecność.
Tak więc dzwonię po ogłoszeniach ... Orka na ugorze... Ja nie wiem, co ci ludzie... Ogłoszenie nadane 2 dni temu, ale nikt nie odbiera. Albo pani się ze mną wykłócała, ile to godzin potrzebuje do posprzątania mojego domu! Którego nigdy na oczy nie widziała. Albo dwie gwiazdy, które karzą do siebie pisać smsy... Jedna się obraziła, że zapytałam, czy jest kobietą czy mężczyzną. No ręce opadają! Jestem załamana...
Tak więc dzwonię po ogłoszeniach ... Orka na ugorze... Ja nie wiem, co ci ludzie... Ogłoszenie nadane 2 dni temu, ale nikt nie odbiera. Albo pani się ze mną wykłócała, ile to godzin potrzebuje do posprzątania mojego domu! Którego nigdy na oczy nie widziała. Albo dwie gwiazdy, które karzą do siebie pisać smsy... Jedna się obraziła, że zapytałam, czy jest kobietą czy mężczyzną. No ręce opadają! Jestem załamana...
Kochana nie martw się na pewno kogoś znajdziesz . Może popytaj wśród sąsiadów czy znajomych , może ktoś coś wie . Jest gdzieś jakaś Pani która chce dorobić albo studentka .
Najlepsza jest poczta pantoflowa .
A tym z ogłoszenia podziękuj widać jak im się chce pracować , praca i pieniadze leżą na ziemi wystarczy podnieść , to schylić się nie chce bo korona spadnie . A póżniej pretensje , że ktoś ma wiecej niż ona , że kasy brak , że bieda itd .
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ovli no właśnie tak myślę, że to tacy ludzie, co nigdy nie mogą znaleźć pracy. A co do poczty pantoflowej, to tu jest taka mentalność, że to hańba zatrudniać kogoś do pomocy w domu. Na mnie patrzą jak na hrabiankę, co tylko paznokcie maluje, leży i pachnie. Tylko że paznokcie mam krótkie od zawsze, pomalowane co najwyżej lakierem bezbarwnym, maluję się tylko na jakieś okazje i większość dni chodzę w legginsach, bo tak wygodniej lata się za dzieckiem.
A studenci... Haha uśmiałam się Najwyższe wykształcenie to chyba średnie... Niektórzy to nawet podstawówki nie skończyli... Jest kilka osób z wyższym wykształceniem, ale to może 3-4 osoby. Niestety mieszkanie na zadupiu ma swoje zalety i wady.
A studenci... Haha uśmiałam się Najwyższe wykształcenie to chyba średnie... Niektórzy to nawet podstawówki nie skończyli... Jest kilka osób z wyższym wykształceniem, ale to może 3-4 osoby. Niestety mieszkanie na zadupiu ma swoje zalety i wady.
Ostatnia edycja:
MisiaMonisia
Fanka BB :)
.. Jedna się obraziła, że zapytałam, czy jest kobietą czy mężczyzną...
Przepraszam, ale.....uśmiałam się
Rozumiem ze ta kobieta miała jakiś męski głos tak?
Alza ludzie chcieliby pieniadze, ale nie chce im się pracować.
Nie rozumiem tylko po co dają ogloszenia? :/
Ja na jesieni będę szukała niani....ciekawe czy ktoś się zgłosi....aż się boję bo chciałabym trafić na kogoś kto dobrze zajmie się Nikosiem.....że nie będzie chodził głodny a niania nie będzie wychodziła od nas z domu z pelnymi torbami, że nie będzie na niego krzyczała.....i broń Boże biła!
reklama
Alza to jest cała mentalność Polska , zacofanie , ciemnogród . Jak ktoś potrzebuje pomocy w domu to znaczy że ma dwie lewe ręce albo leniwa .
Tak samo jest z problemem niepłodności tacy ludzie nie rozumieją tego , no bo jak nie możesz zajść czy poranisz przecież to nie możliwe , co to za problem zrobić dziecko a jak nie możesz to pewnie twoj facet ma ślepe naboje albo piasek w jajach .
Takie jest rozumowanie w niektórych Polskich miasteczkach i wsiach .
Po co mają iść do pracy 500+ jest . Wiecie ile osób u mnie na rejonach zrezygnowało z pracy bo im się nie opłacało , majak 4-5 dzieci wezmą 2-2,5 tys i życie jak w Madrycie , siedzą sobie zadowoleni pod blokami albo sklepem . Zero pomysłu . Zamiast brać te 500 + i iść do pracy zaoszczędzić , wykorzystać ten czas kiedy dają dodatkowe pieniądze i wybić się troszkę to mają to w dupie . O pomstę do nieba . Przecież jest tylu ludzi leniwych i jak mnie czasmi spotykają jak przyjade do Pl to gadają " a ty masz tam kasy , ty masz dobrze ."
Albo głupie gadanie że to hrabianka kasy ma i głowa do góry . Tylko że ta hrabianka nie leży z pępkiem do góry tylko wstaje rano i idzie do pracy albo uczy się zdobywa dobre wykształcenie i ma dobrą prace i jest z siebie dumna . A menelownia i patole siedzą i dumają . Szkoła otwarta stoi dla każdego na naukę nigdy nie jest za późno . I nie ma co zazdrościć innym ich życia , bo to co mamy zależy wyłącznie od nas .
Alza i nie gadają , że hrabiną jeteś , płacisz za darmo nie chcesz !!!
Tak samo jest z problemem niepłodności tacy ludzie nie rozumieją tego , no bo jak nie możesz zajść czy poranisz przecież to nie możliwe , co to za problem zrobić dziecko a jak nie możesz to pewnie twoj facet ma ślepe naboje albo piasek w jajach .
Takie jest rozumowanie w niektórych Polskich miasteczkach i wsiach .
Po co mają iść do pracy 500+ jest . Wiecie ile osób u mnie na rejonach zrezygnowało z pracy bo im się nie opłacało , majak 4-5 dzieci wezmą 2-2,5 tys i życie jak w Madrycie , siedzą sobie zadowoleni pod blokami albo sklepem . Zero pomysłu . Zamiast brać te 500 + i iść do pracy zaoszczędzić , wykorzystać ten czas kiedy dają dodatkowe pieniądze i wybić się troszkę to mają to w dupie . O pomstę do nieba . Przecież jest tylu ludzi leniwych i jak mnie czasmi spotykają jak przyjade do Pl to gadają " a ty masz tam kasy , ty masz dobrze ."
Albo głupie gadanie że to hrabianka kasy ma i głowa do góry . Tylko że ta hrabianka nie leży z pępkiem do góry tylko wstaje rano i idzie do pracy albo uczy się zdobywa dobre wykształcenie i ma dobrą prace i jest z siebie dumna . A menelownia i patole siedzą i dumają . Szkoła otwarta stoi dla każdego na naukę nigdy nie jest za późno . I nie ma co zazdrościć innym ich życia , bo to co mamy zależy wyłącznie od nas .
Alza i nie gadają , że hrabiną jeteś , płacisz za darmo nie chcesz !!!