reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hejka dziewczyny, nie udzielam się z braku czasu, ale trafiłam na naszym bb bardzo ważny temat. Przeczytajcie proszę i dziewczyny po cc oraz te z łożyskiem przodującym przede wszystkim po 16 tygodniu każcie lekarzom sprawdzać czy nie ma przyczepu błoniastego bo to moze spowodować wykrwawienie maluszka przy porodzie, statystyka to 1:2500, zróbmy co się da żeby ta statystyka była 0. Lekarze często nie sprawdzają, ciąże książkowe a na koniec nieszczęście.

Buziaki dla wszystkich.

Link do: Jesteś w ciąży? PRZECZYTAJ !!! To może uratować życie Twojego dziecka !!!

reklama
Czesc dziewczyny.
W poniedzialek dowiedzielismy sie, ze naszemu Bablowi nie bije serduszko. Bylo to w 10tc a dzidzius odpowiadal 8/9tc. Do tej pory ciezko mi sie pozbierac zwlaszcza. dali mi tydzien czasu na samoistne poronienie. Jest sobota i tak juz 6 dzien mija. W poniedzialek mam rozmowe z polozna i dopiero wtedy bedziemy rozmawiac co dalej.
Nie moge sie z tym pogodzic. Jak na zlosc wszedzie widze ciezarne, wozki i dzieci. W intenecie ciagle pokazuja mi reklamy o wozkach o pieluchach.
To czekanie wykancza mnie psychicznie. Nie mam jak wrocic do normalnego zycia, pracy by zajac czyms glowe. Siedze w domu i ciezko mi sie nawet ubrac czy umyc. Nie moge zrozumiec czemu tyle kobiet pali, pije i nic o siebie nie dba i rodza zdrowe dzieci a nasze upragnione, wymarzone, chciane, planowane, wychuchane i wydmuchane dziecko odeszlo :( nie rozumiem tak okrutnej niesprawiedliwosci :(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
tak bardzo mi przykro ... Brak mi nawet odpowiednich słów ale masz racje ze,pod tym względem jest swiat niesprawiedliwy ja tez do dzis jak o tym pomysle to nie mogę sie z tym pogodzic :-( mi lekarz tez kazal czekac na,poronienie ale zdecydowalam sie na,zabieg nie,chcialam dluzej cierpiec poza tym ciaza po 10 tyg ciąży zazwyczaj chyba i tak kończy sie zabiegiem tak powiedział mi lekarz w szpitalu ze do 6 tyg poronienie samoistne,jest jeszcze mozliwe w pelni ... Zycze,ci kochana dużo wytrwalosci i nie trać nadzieji kazda z,nas przez to przechodzila i uwierz ze slonce,zaświeci tez dla Ciebie ...
[*] dla twojego anioleczka wszystkie jesteśmy mamami aniolkow do wielu z nas one juz powrocily i wierze ze I ty sie doczekasz nie watp w to NIGDY

tak bardzo mi przykro ... Brak mi nawet odpowiednich słów ale masz racje ze,pod tym względem jest swiat niesprawiedliwy ja tez do dzis jak o tym pomysle to nie mogę sie z tym pogodzic :-( mi lekarz tez kazal czekac na,poronienie ale zdecydowalam sie na,zabieg nie,chcialam dluzej cierpiec poza tym ciaza po 10 tyg ciąży zazwyczaj chyba i tak kończy sie zabiegiem tak powiedział mi lekarz w szpitalu ze do 6 tyg poronienie samoistne,jest jeszcze mozliwe w pelni ... Zycze,ci kochana dużo wytrwalosci i nie trać nadzieji kazda z,nas przez to przechodzila i uwierz ze slonce,zaświeci tez dla Ciebie ...
[*] dla twojego anioleczka wszystkie jesteśmy mamami aniolkow do wielu z nas one juz powrocily i wierze ze I ty sie doczekasz nie watp w to NIGDY

Poplakalam sie, dzekuje za te slowa :*

U mnie znowu @ i kolejny cykl. Proszę, trzymajcie kciuki najmocniej jak potraficie, żeby w tym cyklu się udało. Odstawiam wisiołka i koenzym q 10, bo i tak mi nie pomagają. W tym cyklu znowu monitoring. W tamtym owu była, ale i tak nic z tego. Jeśli do września się nie uda to zrobię sono hsg, może coś mi uszkodzili podczas zabiegu :no:
Test owu był pozytywny w sobotę a owulacja wg monitoringu była we wtorek.
Tak bardzo chciałbym, żeby moje maleństwo już do mnie wróciło.

Paraplu, witaj i na tym forum. Okropnie mi przykro, że i Ciebie spotkała strata. To jest niesprawiedliwe, że tyle kobiet to dotyka. [*] dla Twojego Aniołka.

Ostatnia edycja:
Paraplu witaj. Przykro ze w takich smutnych okolicznościach się poznajemy...(*) swietleko dla Iskierki!! Niech czuwa nad wami!! Jak się czujesz? Ruszyło cos samo czy zabieg nieunikniony?? Zostań z nami, napewno bedzie ci latwiej, dziewczyby zawsze dobrym slowem wespra a jak trzeba doradzą. Każda z nas przeszła przez to co ty teraz przechodzisz. Dużo siły życzę!!

Renata kiedy USG prwnatalne? :-) u Ciebie to chyba juz pora pomału? :-) gdzie robisz? Ja za tydzień w środę i już się doczekać nie moge :-)

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Paraplu witaj. Przykro ze w takich smutnych okolicznościach się poznajemy...(*) swietleko dla Iskierki!! Niech czuwa nad wami!! Jak się czujesz? Ruszyło cos samo czy zabieg nieunikniony?? Zostań z nami, napewno bedzie ci latwiej, dziewczyby zawsze dobrym slowem wespra a jak trzeba doradzą. Każda z nas przeszła przez to co ty teraz przechodzisz. Dużo siły życzę!!

Renata kiedy USG prwnatalne? :-) u Ciebie to chyba juz pora pomału? :-) gdzie robisz? Ja za tydzień w środę i już się doczekać nie moge :-)

Dziekuje :*

Niestety, nic sie nie ruszylo. Juz jestem po rozmowie z polozna i jutro o 13.30 mam wizyte w szpitalu. I tam lekarz zadecyduje czy tabletki czy od razu zabieg.

Paraplu witaj... szkoda, że poznajemy się w takich okolicznościach :( doskonale rozumiem Twój ból, każda z nas tutaj go rozumie. Ale i dla Ciebie wyjdzie słońce. Dzieci nienarodzone nie odchodzą, one zmieniają termin przyjścia na świat :) Twój Aniołek tez wróci w Twoje ramiona :*

U mnie znowu @ i kolejny cykl. Proszę, trzymajcie kciuki najmocniej jak potraficie, żeby w tym cyklu się udało. Odstawiam wisiołka i koenzym q 10, bo i tak mi nie pomagają. W tym cyklu znowu monitoring. W tamtym owu była, ale i tak nic z tego. Jeśli do września się nie uda to zrobię sono hsg, może coś mi uszkodzili podczas zabiegu :no:
Test owu był pozytywny w sobotę a owulacja wg monitoringu była we wtorek.
Tak bardzo chciałbym, żeby moje maleństwo już do mnie wróciło.

Paraplu, witaj i na tym forum. Okropnie mi przykro, że i Ciebie spotkała strata. To jest niesprawiedliwe, że tyle kobiet to dotyka. [*] dla Twojego Aniołka.

Trzymam mocno, najmocniej jak tylko się da!

Poplakalam sie, dzekuje za te slowa :*

tyle cię mocno kochana...
myślę ze w szpitalu podaja ci przed zabiegiem tabletki jest to dobre nawet jeśli będzie zabieg konieczny bo wtedy unika lekarz rozwierania szyjki na sile i uniknąć mozna uszkodzenia szyjki ja tak mialam ...

Ostatnia edycja:

wizyta 5.07 chyba wtedy juz zrobi prenatalne :-) u mnie mdlosci juz odpuscily pozostala senność i strasznie sie pocę ale ja tam wszystko przeżyje a jak z samopoczuciem u ciebie?

reklama
Ja mam prenatalne 6.07 czyli dzien po tobie ;-) a swoja drogą 5.07 mamy rocznicę ślubu :-) wiec mam nadzieje ze kolejnego dnia dostaniemy piękny prezent :-) ja dziś jeszcze wymiotowalam ale ogólnie rzadko mi się zdarza. Jest mi cholernie ciepło i jeszcze czasami bez energii do działania ;-) poza tym naprawdę nie mogę narzekac :-)

Do góry