reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczynki, widzę, że tylko ja jestem w tyle. Wszystkie już brzuchatki, albo z dzieciaczkami. Ja mam wrażenie, że ze mną jest coś nie tak, bo niby wszystkie cykle mam owulacyjne (testy pozytywne regularnie w 13dc) a jednak się nie udaje :-(. Na usg wszystko ok, jeszcze poczekam do września i zrobię HSC, może coś się tam pozapychało, albo jakieś zrosty się porobiły.

Renata, super, że z maleństwem wszystko ok.
Póki co pozostaje mi cieszyć się waszymi fasolkami i modlić o ich zdrowie.:tak:
asienka i ty sie doczekasz kochana zobaczysz ze wszystko będzie dobrze...

reklama
Aniołkowa dopiero dziś doczytałam co u Ciebie! Pamiętaj Kochana nadzieja umiera ostatnia!! Trzymam mocno kciuki żeby Kropuś zaskoczył wszystkich!! I pisz nam tu jak sytuacja się ma <3

ja będę wszystkim na przykład dawała swój przypadek. Straciłam Zuzię późno w ciąży, łyżeczkowanie, odczekałam do pierwszej @ a kolejnej już nie było :) Jaś zdrów jak ryba, dziś kończy 16 miesięcy no i doczekałam się dolnej dwójki alza!! :D tzn jeszcze jej nie widać na wierzchu ale dziąsełko aż zasinione i wczoraj dziurka w nim była ;) także Jaś ma totalnie pokręcone ząbkowanie :) u mnie w przychodni starszy lekarz kazałby odczekać pół roku...moja gin dała zielone światło po 1 @ powiedziała, ze jeśli organizm nie będzie gotowy jeszcze to ciąży i tak i tak nie będzie.

mamcia kiedy wyjeżdżacie? :) my jutro do rodziców jedziemy :) mieliśmy dziś ale mąż źle spojrzał w grafik i okazało się że dziś ma jeszcze dniówkę :p

Renata lecę za Tobą ale nie ma szans żebym dogoniła ;) w każdym razie tydzień różnicy to prawie tak jak nic :) kiedy masz wizytę? :) ja wymiotuję...nie jakoś co chwila ale tak co drugi dzień muszę sobie rzygnąć :p senność i zmęczenie szybko minęły :) wczoraj robiłam pierwsze badania. Bardzo w normie więc i jak się cieszę i jestem spokojna :)
wizyte mam 05.07 juz nie mogę sie doczekac

Beta spadła, dziś było tylko ponad 10 tys. Wypisalam się na własne żądanie. W czwartek mam się zgłosić wtedy będzie zabieg. Dałam sobie 2 dni na cud, choć beta mówi sama za siebie.

przykro mi bardzo aniolkowa mamo pamietam jak ja tez nie,chcialam uwierzyc w to co mi sie przytrafilo mialam nadzieje ze kiedy pójdę na,zabieg i zrobia mi ostatnie usg zdarzy sie,jakiś cud i ta nadzieja w takich chwilach jest najgorsza :-( czlowiek z,jednej strony cierpi z innej ma nadzieje jest sie,wtedy takim rozbitym rozpadnietym na kawaleczki to takie,niesprawiedliwe ze Bóg nam,cos daje i odbiera w jednej chwili

Gloria jak zajęcia w szkole rodzenia? My dzisiaj też byliśmy pierwszy raz, trochę się przestraszyłam bo położna na ktg nie mogła złapać tętna małej ale złapała na chwilę. W poniedziałek mam usg połówkowe to się uspokoję jak zobaczę małą. Miłego weekendu dziewczyny :)

U nas byla lekcja o karmieniu akurat. Kilka ciekawych rzeczy sie dowiedzielismy plus byla gimnastyka oddechowa. Troszke chaotyczna ta polozna i gadala co jej sie przypomnialo bez jakiegos planu. Mam najmniejszy brzuch z calej grupy :/ u was to widze jakies lepsze warunki sa bo tu o zadnym ktg nie ma mowy....

Gloria u nas położna jest bardzo fajna, byliśmy na pierwszych zajęciach wprowadzających. Jest nas 5 par i chcą nas podzielić na przyszłe zajęcia aby każdy mógł ćwiczyć kąpanie, przewijanie itd. Też pokazała nam ćwiczenia oddychające i kazała ćwiczyć 20 min dziennie aby przy porodzie nie było problemów z oddychaniem. Dowiedziałam się wszystkiego o znieczuleniu porodu, czy nie jest szkodliwe dla maluszka itd. Ułożyła nam zdrowy jadłospis na każdy trymestr ciąży. W naszej grupie ja mam najbardziej zaawansowaną ciążę. Odpowiadała na wszystkie pytania, jestem zadowolona.

Madzia to brzmi jak prywatna klinika! U nas jest chyba z 10 par ale niektorzy juz koncza a niektorzy zaczynaja, ogolnie troche zamieszanie..na nastepne zajecia ide sama bo maz pracuje. Babka niby pomocna i tez odpowiada na pytania ale jakos takie mam poczucie chaosu. Ile macie spotkan i ile zaplacilas za kurs?

Ja chodziłam sama, byłam tylko ja i położna. Oddychanie sumiennie ćwiczyłam codziennie, przy porodzie tylko darłam się w niebogłosy ;) Ktg na luzie robi się chyba od 30 t.c. więc nie ma się czym przejmować, jak wcześniej są problemy ze znalezieniem serduszka. Co do obaw związanych z porodem i opieką nad dzieckiem, to natura jest mądrzejsza od nas. Na końcówce ma się już tak wielki brzuch, jest niewygodnie i ciężko. Człowiek wtedy marzy, żeby wreszcie urodzić :)

reklama
Gloria niestety płacę za wszystko, bo mój lekarz przyjmuje tylko prywatnie i za szkołę rodzenia też musieliśmy zapłacić - 450 zł za 8 godz (4 spotkania). Wczoraj mieliśmy zajęcia wprowadzające a następne odbędą się we wrześniu i październiku aby być na bieżąco i niczego nie zapomnieć. Alza, Gloria chcecie rodzić ze znieczuleniem?

Ostatnia edycja:
Do góry