reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Alza - to twoj maz ma szczescie bo moja Marcyska kopie tylko mnie- jak tylko maz chce poczuc kopniaka i kladzie reke na brzuchu to diablica sie chowa i udaje ze jej nie ma...ani razu jeszcze jej nie poczul. Robi sie zly pomalu :D
A moze bys kopsnela nam zdjecie brzuszka???i u ciebie chlopak czy dziewucha bo juz sie pogubilam?

reklama
Gloria tak się wczoraj udało przypadkiem :) Nie zdawałam sobie sprawy, że tak bardzo to czuć ;) Kilka dni temu się położyłam, a Maluch wypiął tyłek, że aż było widać, więc polowałam, żeby mąż też poczuł :) Tyle mamy latania za Olkiem, że ciąża spada na drugi plan. Fajnie, że się udało :) Z Olusiem mieliśmy długo problem, bo jak był w brzuszku, to też nie chciał tatusiowi się pokazać ;) Jak już miałam duuuuży brzuch i kopał mnie po wątrobie i równocześnie wciskał łokieć w pęcherz, to po dotknięciu przez męża brzucha dostawał szaleju ;) Zobaczymy, jak będzie tym razem :)
U mnie nie wiadomo. 6 czerwca może się dowiem. Co ma być, to będzie :) Zdjęcia nie mogę wrzucić, bo aparat robi za duże i nie chcą się zmieścić :-/ Niestety czasu brak, żeby coś na kompie zaczarować :(

alza Ja korzystam z fotosika, bo też nie ogarniam teraz tutaj tej wielkości zdjęć. A potem tutaj wstawiam tylko linka.

Ale Wam fajnie z tymi ruchami - to najfajniejszy okres ciąży.

Hej
Jestem i ja, podczytuję Was na bieżąco, licząc dni do mojego spotkania z Olafem :-). Już mi tak ciężko, jestem wielka, brzuszek rośnie i codziennie jest większy.
Bardzo kibicuję naszym ciężarówkom, za staraczki trzymam kciuki. Pamiętajcie, że każdej się uda!

Witch zgadzam sie z Toba,to najfajniejszy okres w ciazy.Ja calymi godzinami moglam "wsluchiwac"sie w ruchy,po jakims czasie moglam nawet rozpoznac na co najbardziej reagowal,kiedy byl najbardzie ruchliwy,zeby to mozna bylo w jakis sposob uwiecznic.Czulam sie swietnie,wyjatkowo,wiedzialam ,ze nikt inny nie moze tego poczuc.I nawet pozniej,jak maly uciskal zoladek,czy pecherz,pamietam,ze nigdy nie narzekalam :laugh2: Cieszcie sie nim dziewczyny.

Martusia tak,tsh jest ok1,951 ,ale wujek "nakrzyczal" na mnie za glukoze.Powiedzial,ze sie glodze :errr: Malo nie parsknelam smiechem,nigdy w zyciu sie nie odchudzalam,zawsze bylam szczupla,nie musialam sobie niczego odmawiac.Czasami w domu smieja sie ze mnie,gdzie ja to wszystko pcham.Wydaje mi sie,ze jem duzo,no i oczywiscie staram sie jesc dibre rzeczy.Nie wien co z ta glukoza,jakis czas temu tez mialam ponizej normy,potem w ciazy ok i teraz znowu niska.Tak sobie potem myslalam,ze moze to co jem nie wchlania sie jakos dobrze.No i to prawda,ostatnio mam troche mniejszy apetyt. :oops:

Doris super wiadomosci,ja chetnie przejelabym brzuszek :tak:

Hona a robilas krzywa cukrowa nie bedac w ciazy? Mnie np na czczo i godzine po wypiciu glukozy wychodzi w normie ale dwie godziny po jest za wysoki- nie spada. Jeden organizm nie przyswaja cukrow a drugi magazynuje...masakra

Alza,
Jeszcze chwilę się wstrzymam i skonsultuje wyniki z innym ginekologiem. Jeśli już to mogę wziąść Amotaks, on jest łagodny dla ewentualnej ciąży. Zinnat zaleca się dopiero od 2 trymestru. 7 czerwca mam wizytę może uda mi się namówić na zrobienie kolejnego wymazu, w ramach kontroli.

Gloria nie robilam nic takiego,wujek tez nic nie wspomnial.Ja ogolnie zawsze bylam zdrowa,jedynym lekarzem,jakiego odwiedzam regularnie to ginekològ;)

reklama
Witam moje kochane,formułowe koleżanki nie pisalam ostatnio bo niestety ale daje mi ta ciaza w kość mdli mnie po wszystkim co zjem po prostu jakas masakra... Nie chce myslec nawet co będzie później skoro to początek ... Urodzilam juz trójkę dzieci ale,teraz jak sie czuje a wtedy to nie ma,wręcz porównania chyba już stara jestem i dlatego ...

Do góry