reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Angelstw dziękuję :)
Też myślałam....Ale takiej okazji nie mogę zmarnować ;)
Mimo odlozonych starań zrobiłam dziś test owu....nie ukrywam zrobiło mi sie troszkę smutno jak zobaczyłam dwie piękne kreseczki.....za miesiąc może bym zobaczyła takie na teście ciążowym....no ale trudno.
Tak jak napisałaś....co się odwlecze to nie uciecze ;)

reklama
Dzień dobry dziewczynki: )
Ja i Wiktorek niedawno wstalismy.
Mój tata wczoraj się odezwał, że dziś przyjedzie, a dziś okazało się, że nie jednak: /normalka tylko po co obiecuje. Nie rozumiem tego bo wieje to on nie przyjedzie, przecież na dworze bym go nie trzymała.

Co za koszmarna noc! Usnelam chyba o 5 rano bo nie moglam sie ulozyc, a to brzuch mnie bolal a to nogi darly, nawet poduszka ciazowa nie pomogla :( a obudzilam sie ze strachu bo mi przysnilo ze waz na mnie wlazl! No cos okropnego.a poza tym to dzien dobry..:)

Pytałam mówi, że źle się poczuł. Już mi słów brakuje teraz mu powiedziałam, żeby nie obiecywał tylko przyjechał bez uprzedzenia nawet.

Misiamonisia gratuluję pracy :)
Alza rzyganko Ci przeszło?
Gloria ja też mam słabe noce, nie mogę sobie znaleźć pozycji.
Wczoraj miałam koszmarny dzień, strasznie mnie wymęczyło rzyganko i mdłości wieczorem. Dziś rano też walczyłam aby nie zwrócić śniadania i do tego wróciła nadwrażliwość na zapachy. Nie mogę się doczekać chwili gdy obudzę się rano i zasnę bez żadnych sensacji żołądkowych - od początku ciąży schudłam 2 kg i nigdy nie miałam tak płaskiego brzuszka.

Magdalena miałam podobnie też schudłam, brzuszek miałam plasciutki teściowa się zdziwiła jak to możliwe być szczupłą w ciąży: )Do samego końca poza brzuchem byłam szczupła chodzi mi o ręce, nogi, pupę, plecy no fajnie wyglądałam. Po ciąży też poza brzuszkiem nic nadmiaru nie miałam dopiero jak wróciłam do leków to utylam.
Muszę się zwazyc bo już dwie osoby pytaly czy schudłam bo brzuch mi zmalał. Nie wiem jak bo dysk z ćwiczeniami pozyczylam siorce i nie ćwiczę na razie. Za to mniej jem ostatnio.

Magdalena dzięki, że pytasz :) Rano jeszcze czasami wymiotuję i rzadziej wieczorem. Raz na kilka dni mam spokój od mdłości, ale ogólnie to wieczory mam słabe. Na pewno jest coraz lepiej, ale szału nie ma . Za to przytyłam 0,5 kg! :D No i widać mi już brzuszek. Oczywiście taki mini, ale znajomi już zauważają, jak mam obcisłą bluzkę bluzkę.

Cześć.
Mam na imię Karolina i chciałabym do Was dołączyć. 6 kwietnia dowiedziałam się, że poroniłam, był to 10 tc według OM, a według USG 7.
Bardzo chciałam mieć Maleństwo i nie ukrywam, że było to dla mnie straszne przeżycie.
Teraz często zastanawiam się co zrobiłam źle, jaki był powód i dlaczego akurat mnie to spotkało. :sad:
Naprawdę, starałam się dbać o siebie, brałam witaminy już 2 msc. przed ciążą.
Planuję porobić jakieś badania, ale kompletnie nie wiem od czego zacząć, bo jest ich bardzo dużo.
Czy możecie doradzić jakieś najważniejsze?
Chciałabym znów spróbować starać się o dziecko, chociaż bardzo się boję, że sytuacja może się powtórzyć.
Czytałam, że trzeba odczekać 3 cykle ze staraniami, jak to było u Was?
Serdecznie pozdrawiam wszystkie i mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona. :-)

reklama
Karolka2106 witaj, światełko dla Twojego Maleństwa [*]. Każda z nas wie jak Ci ciężko ale może poczytałaś troszkę nasze forum i jak widać wiele z nas w końcu się doczekało swojego skarbu. Ja poroniłam 2 razy. Za pierwszym razem to myślałam, że umrę. Płakałam non stop i nie ukrawam, że do dziś często myślę o tym jakie byłoby moje dziecko gdyby żyło. Drugie poronienie też przeżywałam bardzo bo myślałam, że już nigdy się nie uda ale udało się i mam cudownego synka, który ma już 7mcy i 2 tygodnie. Kocham Go tak bardzo, że nawet nie potrafię tego opisać.
Ty też się doczekasz swojego cudu!
Co do odczekania ileś tam cykli to sprawa wg mnie bardzo indywidualna, ponieważ są tu dziewczyny, które po pierwszym cyklu już były w ciąży i są też takie, które @ nie miały. Na kontrolnej wizycie zapytaj lekarza jak to u Ciebie wygląda. Co do badań to zrób badania na tarczyce, różyczkę, cytomegalie.

Do góry