reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Misia wczoraj na szczescie udalo mi sie zrobic dwojke bo juz myslalam ze mnie rozsadzi a od parcia rozbolal mnie brzuch ze az sie przestraszylam! Kupilam sobie blonnik i czas zmienic diete bo to bylo straszne.
Dzis kupilam mase ciuszkow od dziewczyny z olx, , wyszly doslownie po 2 zl za sztuke! Nie wiem jakie wy macie podejscie ale ja uwazam za bezsensowne kupowac wszystko w sklepie skoro na necie ludzie oddaja praktycznie za darmo. A to ze uzywane to mi nie przeszkadza, grunt ze w dobrym stanie.

Gloria tylko nie przesadź z błonnikiem, mnie jak tak męczyło to przesadziłam i o mało się nie odwodniłam. Mi już mdłości powoli przechodzą, wczoraj miałam idealny babski dzień spędzony z siostrą, zjadłam tyle pyszności i odkryłam, że w kawiarniach dla ciężarnych jest kawa bezkofeinowa :)

Gloria czyli te klucia to zaparcia tak?
Mnie też strasznie meczyly w ciąży....Ale jak przeszłam na dietę to przeszło (dieta cukrzycowa).
Spróbuj zmienić jasne pieczywo na ciemne, ogranicz spożywanie słodyczy (zwłaszcza czekolady)....jedz jogurty naturalne albo pij activie.

Co do ubranek. Ja dużo miałam kupionych w ciucholandzie.....Niektóre nowe z metkami za grosze. Na allegro tez robiłam zakupy ;)
Później zaczelam robic zakupy w Pepco. Fajne tanie ubrania :) Do tej pory ubieram tam Nikosia :)

A ja nie miałam okazji zrobić wyprawki dla Olusia. Leżałam w szpitalu z zagrożeniem porodem przedwczesnym i jak byłam w 30 t.c. to mama kupiła wszystko z listy. My kupujemy ubrania w h&m, smyku, tchibo, c&a i w zwykłych polskich sklepach. Mamy problem, bo Olek jest długi w wymiarze ramionka-krok i ma przy tym dosyć krótkie ręce i nogi. Nie wszystkie ubranka pasują. No i Oluś woli rzeczy przy ciele, nie lubi luźnych czy szerokich. Gdybym dostała od którejś kuzynki ubrania po ich dzieciach, to na pewno chętnie bym wykorzystała. Niestety żadna nie chciała się dzielić... Nie wiem... Ja od razu Olkowe rzeczy zawiozłam, jak pojawiła się dziewczynka w rodzinie.

Ja swoimi ciuszkami tez podzielilam sie z kuzynkami one potem mi oddaly jak znow bylam w.ciazy pozniej trafialy do nich i tak juz zostaly ale wrazie ciazy mam je na przechowaniu u kuzynki wiec nie ma problemu a mlodszej corce tez kupuje w pepco sporo rzeczy bo sa fajne gatunkowo i niektore bardzo ladne a nie drogie starsza juz wybredna ...musi byc albo house albo 4f itp

Renata dzięki: )
Po południe miło spędziłam.
Byliśmy u kuzynki męża, u mojej cioci i siostry ciotecznej.
Ja ubranka dostałam trochę kupiłam na początek takich do lekarza czy na wyjście ze szpitala, ale większość mam od kuzynek moich i męża. Też kupuję w pepco, a to co za małe oddaję takiej ubogiej rodzince za darmo uważam, że ja od tego nie zbiednieje, a ubogim może się bardzo przydać.

Rozmawiałam z moją ciocia ona też ma schizofrenie, chciałam ją przekonać do leczenia bo jest nie fajnie, ale ona się boi szpitala, a chciałaby porozmawiać z księdzem bo ma taką potrzebę. I wyobrażacie sobie, poszedł wujek do ksiedza i ten ksiądz na dzień dobry powiedział, że nie ma ani chleba ani pieniędzy: /a wujek mówi mu, że on w innej sprawie, że żona chciałaby porozmawiać, a ksiądz, że nie ma czasu i do widzenia.
My mamy takiego miłego proboszcza i obiecałam cioci, że go zapytam czy miałby dla niej trochę czasu na rozmowę.

Mamcia- i dlatego wlasnie jestem zadkim gosciem w kosciele... w Stanach chodzilam regularnie bo proboszcz w polskim kosciele byl wspanialy i wielokrotnie z nim szczerze rozmawialam w trudnych chwilach. A w Polsce trafiam na samych politycznych bucow. Czara goryczy sie przelala gdy na kazaniu uslyszalam ze kto popiera invitro ten moze nie przychodzic do kosciola. Wiec nie przychodze. A ze mieszkam naprzeciw kosciola to i tak slysze 5 mszy co niedziele co do slowa, bez laski...

Misia te klucia wciaz mam i naprawde zaczynam podejrzewac Marcyske bo to nie jest nic bolesnego tylko tak jakby ktos mnie palcem delikatnie dzgal, moja mama mowi ze ja tez tak klulo zanim poczula wyrazne ruchy. Ale.zobaczymy co bedzie dalej, lekarka mowila ze kolo 20 tygodnia cos poczuje to juz tylko 2 tyg zostaly :) ja tak bardzo czekam na jej znak zycia ze moge sobie wmawiac :)

Gloria możesz już czuć Niunie :) Ja pierwsze ruchy poczułam właśnie w 18 tc :)

Też nie dostałam od nikogo ubranek dla małego. Wszystko musiałam kupić.
Każda rzecz po Nikosiu mam schowana dla drugiej dzidzi :)
My już rozpoczęliśmy starania....ale nie wiem czy coś z tego wyjdzie bo nadal kp.
Alza....Ty zaszlas w ciaze karmiac piersia tak? Często wtedy dawalas Olkowi cycusia?

reklama
No nasz proboszcz jest bardzo fajny, kaplica jest za naszym blokiem, a Kościół w budowie ja byłam wczoraj w innej parafii na mszy i faktycznie można się zniechęcać, ale ja idę do Boga nie do ksiedza i ważna jest eucharystia i przyjęcie Pana Jezusa do serca. Często jak ksiądz mówi głupoty bo i tacy są to modlę się po cichu do Boga zamiast słuchać. No i każdy ma prawo do własnej decyzji nie oceniam osób, które nie chodzą ja też nie chodziłam bo jak miałam komunię to pamiętam, że ksiądz proboszcz z tamtejszej parafii (teraz mamy inną od 2012) odesłal chorego umysłowo chłopca od ołtarza i nie udzielił mu komunii bo ten chłopiec nie umiał się modlić. To było potworne i nigdy tego nie zrozumiem. Nie byłam taką co siedzi co niedziela w kościele, modliłam się w domu, ale odkąd jest nowa parafia to odzyskalam zaufanie do ksiedza i jak teraz idę to z przyjemnością nie ma nic o polityce ani umoralniania ludzi ksiądz opiera się na czytaniu i słowie Bożym. Już drugą niedzielę czytam pismo o dziejach Jezusa i mnie wciąga ta lektura.

Do góry