reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
MisiaMonisia ja po ciąży ważyłam 62 potem wróciłam do dawnych leków i zwyczajów i utylam do 73 zrzucilam potem parę kg i znowu utylam i tak w kółko: /chcę zmienić nawyki żywieniowe na stałe i ćwiczyć mam nadzieję, że tym razem się uda. W ciąży utylam 6 kg.

Renata chodzi mi to po głowie żeby spełnić ten sen, ale narazilabym się na nawrót choroby nie biorąc leków na czas ciąży i chyba się nie odważe bo swoje przeszłam i nie chcę do tego wracać. W sumie po 5 latach brania leków można próbować je odstawić, ale ja nie chcę i chyba nie skorzystam z tego.

Ja w szpitalu miałam coś na odparzenia, pampersy, ciuszki na wyjście dla dziecka, mleko podawali swoje, bo ja wiedziałam, że kp odpada, koszulę, podkłady poporodowe, podkłady na łóżko, majteczki siateczkowe i wiecej nie pamiętam już no jakieś kosmetyki do utrzymania higieny osobistej .Klapki japonki bo to było lato i chyba to wszystko.

Ostatnia edycja:
mamcia2014 masz zakaz od lekarza ? Czy np.pod jego kontrola w ciazy pod taka scisla kontrola nie moglo by hyc wszystko ok wtedy ? jakie sa szanse ze bedzie tak jak w tamtej ciazy ? I jak ty wogole sie czujesz czy ta choroba jest bardzo nasilona czy raczej juz ustabikizowana ?

Doris jasne że dam radę :-) tym bardziej ze nie mam laboratorium na miejscu a dojechac tez nie mam jak akurat wtedy kiedy bym chciala. Poza tym co mi da beta? Mnostwo przypadkow jest kiedy beta przyrasta prawidlowo a naraz bach i po ciąży... Zrozumialam ze co ma byc to będzie i głową muru nie przebiję...niech Bóg realizuje swój plan wobec mnie.

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Pisalam ci kiedys o kuzynce ktora wlasnie jest chora na schizofremie nie wiem jakiej grupy bo jest ich wiele ale leczyla sie dosc dlugo dwa razy byla w.szpitalu a nimo to podczas ciazy bylo dobrze trzy pierwsze miesiace nie jadla tabletek potem brala zmniejszone dawki i powiem ci ze przez cala ciaze choroba jej nie dokuczala ... Po ciazy wrocila na terapie zastrzykowa poniewaz u mniej byl problem z tabletkami wiecznie o nich zapominala

angelstw swieta prawda .Sa niestety rzeczy na swiecie na ktore nie mamy wplywu ... I tak jak napisalas trzeba cierpliwie poczekac a i tak bedzie to co ma byc niestety zadna z nas nie ma takiej nadprzyrodzonej mocy by dla siebie czy innych zrobic to co by sobie wymarzyla a zycie nie raz bywa bezlitosne ...

Renata na lekach nie wolno zachodzić w ciążę, leki trzeba odstawić już w tamtej ciąży byłam pod ścisłą kontrolą, bez leków objawy wracają wcześniej czy później.
Teraz jestem w grupie podwyższonego ryzyka gdyż jeśli następuje drugi rzut choroby to oznacza, że będą kolejne.
W tej chwili jestem w stanie remisji na silnych lekach, to oznacza, że objawów nie mam puki co i oby jak najdłużej bo nawet mimo brania leków ta choroba lubi wracać w najmniej spodziewanym momencie.

Pierwszy raz mógł być przypadkiem, ale w ciąży choroba powróciła i pewnie jeszcze da o sobie znać w przyszłości, nie ma takich leków, które można brać w ciąży zwłaszcza na jej początku, ja dostawalam słabe dawki w szpitalu, ale to był ostatni trymestr, Wiktorek jak się urodził był bardzo spokojny pewnie miały wpływ na to leki bo ginekolog mi mówił, że po takich lekach dzieci są spokojniejsze niż inne niemowlaczki. No i ja byłam pod kontrolą psychiatry, psychologa i ginekologa mimo to trafiłam na leczenie bo objawy wróciły. Prawie 3 miesiące byłam na oddziale zamknietym to jest coś okropnego człowiek nie może nawet wyjść na powietrze bez zgody lekarza, czasem mnie mąż lub mama zabierali na krótki spacer tylko.

Dopiero doczytałam o kuzynce: )moja pani dr jest przeciwniczka leków w ciąży, ale mogę się jej zapytać czy jest szansa bym mogła zrobić tak jak twoja kuzynka dałaś mi nadzieję: )dziękuję: )może jeszcze to przemyśle po majowej wizycie u psychiatry.

Ostatnia edycja:
Angel także podziwiam za cierpliwość w takim razie :)

Mamcia w ciąży przytylas tylko 6 kg?? Jak Ci się to udało? Mi z racji tego, ze sporo waze ginekolog ,,pozwolił'' przytyć 5 kg. Na razie spadł mi 1 kg od ostatniej wizyty, ale wiem ze teraz to dopiero bede przybierać.

Magdalena super wieści :) Oby tak dalej :)

reklama
Magdalena super wiesci niech tak macha juz do konca mamusi to mamusia bedzie spokojniejsza :-)
mamcia2014
Taki byl przypadek kuzynki ona zachorowalan przed ciaza zaszlaw ciaze i na pierwszy teemestr miala odstawione leczenie ale byla pod scisla opieka lekarzy przypuszczam ze nie tylko ginekologa zycze ci by pani doktor dala ci rowniez nadzieje na to czego chyba bardzo pragniesz ...:-*

Do góry