reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Cześć dziewczyny :happy2: wchodzę, czytam a jak zabieram się za odpisywanie, to Kaja się budzi i tak w kółko :rolleyes2:
Angelstw, martaha &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Naala, wow już 20 tc :szok: strasznie się cieszę :biggrin2:
Doris, to ci niespodzianka - w takim razie gratuluję siusiaka ;-) ;)
Iwix, za szybkie i w miarę bezbolesne rozwiązanie :-p&&&&&&&&&&&&
Pozdrawiam również całą resztę :blink:

Kaja kończy dzisiaj 2 miesiące :tak: ale zleciało...
Nadal walczymy z alergią pokarmową - w kwietniu mamy wizytę kontrolną u alergologa i być może będziemy rozszerzać dietę Kai. I nadal Kaja dużo ulewa a ostatnio zaczęła nawet zostawiać mleczko w butli (co wcześniej nie miało miejsca :baffled:) w wyniku czego przez ostatnie 2 tyg. przybyła na wadze tylko 300 g :-( :(
No i kilka dni temu zaczęły się kolki - mają miejsce co wieczór, między 20:00 a 23:00.

Chciałabym wrzucić jej zdjęcie, ale nie wiem jak? czy można to zrobić bez publikowania w tym publicznym albumie forum?

OK, lecę do małej zaspokoić jej głód, bo intensywnie ssie palce.... :blink:

reklama
Hej dziewczyny :) nie wiem czy mnie pamietcie, mój poprzedni Nick to ag92. Trochę się pozmieniało i musiałam zrobić nowe konto.
Po pierwsze gratuluję One i Ewel dopiero teraz ale serdeczne gratulacje ! :* oby dzieciaki zdrowo rosły. Wszystkim mamusią gratuluje i tym którzy jeszcze noszą dzieciątko życzę wszystkiego co najlepsze :).
A co u mnie.. w poniedziałek miałam wypadek w pracy. Skończyłam na ostrym. Ale zanim zrobili mi przeswietlenie to prosiłam o zrobienie badania krwi bo @ spoznial mi się tydzien I tak o to wyszło ze po roku czasu się udało. Testy przez cały tydzień wychodziły mi negatywne Ale badanie krwi w szpitalu wykazało ciążę ( beta 67). W czwartek mam wizytę u mojego ginekologa ale i tak się strasznie boję bo mimo tego, ze mam objawy to boję że przez ten wypadek coś będzie nie tak. Mam przesunięty dysk w dole kręgosłupa.ani żadnych leków nie mogę ani maści. tu się męczę z krzyżem i początek ciąży daje mi w kość. Mam nadzieje, ze teraz się uda do samego końca. Może polecacie jakieś domowe u bezpieczne sposoby na ten kręgosłup ?
Pozdrawiam Ania :)

Ag92, gratulacje :) a jakaś maść rozgrzewajaca? Np. Konska? Ja na bol plecow w ciazy stosowalam czasem poduszke rozgrzewajaca...

OneMoreTime, witaj Kochana :* super, ze Kaja rosnie :) 300g w dwa tygodnie to świetny wynik! A ile mleczka wypija i jak czesto? A co do zdjecia, to jest cos takiwgo jak wyslij plik przy odpowiedzi, to chyba sie tak da.

U Nas Maniunia moja od trzech dni goraczkuje, kaszle i dzis doszedl katar... takze meczymy sie, goraczke zbijamy i probujemy cokolwiek lyzeczka pic piciu...bo o jedzeniu niestety nie ma mowy. Wredny wirus, dzis bylam z Nia na pogotowiu bo strasznie "rzęzi" ale na szczescie pluca i oskrzela czyste :)

Witaj Ag (aanniiaa) :happy2: gratuluję i trzymam kciuki &&&&&&&&&&&& jak się od razu nic nie stało, to raczej już wypadek nie wpłynie na ciążę :yes:

Masha, generalnie daję jej 130 ml - co 3 godz. w dzień i 2 razy w nocy ( godziny różnie, zależy jak się upomina). ciężko powiedzieć ile wypija, bo bardzo dużo ulewa :baffled: pediatra powiedziała, że te 300 g w 2 tyg. to mało :confused: wcześniej przybierała ok. 0,5 kg w 2 tyg.
Zdrówka Marysi życzę :happy:

OneMore,Kaja rośnie jak na drożdżach pewnie :-). Jesteś cały czas z nią sama?
A z ta płcią u mnie to zobaczymy 17 lutego na usg bo podobno z chłopców często robią się dziewczynki, bo się pępowina zawija :-)

masz nieaktualny suwaczek :-)

Doris, rośnie, rośnie :tak:dzisiaj ją zmierzyłam i ma już 71 cm wzrostu i waży ok. 5300 kg :-) :)
Może teraz uda się wkleić jakąś fotkę...

Zobacz media 717198Zobacz media 717197
Tak, jestem sama :-( :( J od wyjazdu w grudniu po narodzinach był niedawno na 4 dni :baffled: jest ciężko, nie powiem, ale myślę, że najgorsze już za mną. Troszkę się ogarnęłam i lepiej się potrafię zorganizować. No i niunia też na więcej mi teraz pozwala, bo troszkę posiedzi w bujanym krzesełku dla niemowląt :yes: Najbardziej brakuje mi spokojnych pobytów w łazience: kąpiel itp.... no, ale... Kaja jest przesłodka :biggrin2:

Więc musisz się powstrzymać z kupowaniem różowych ubranek ;-) ;)

OneMoreTime to korzystaj z tych kilku wolniejszych chwil bo jak Kaja zacznie raczkować to już koniec :D Wiem coś na ten temat ;)
Ja nawet jak wyjdę do kuchni to Nikos leci za mną i wola "mama mama" :D

Masha zdrowka dla Marysi :*
Taka niestety pora roku...i te paskudne wirusy panuja :(

Ag gratuluję :) &&&&&&& zaciśnięte

reklama
Cześć dziewczyny, a ja wczoraj skończyłam brać Duphaston i dziś testowalam, niestety nie tym razem :no2:
Lwix trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie ;-) ;)

Do góry