reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Cześć dziewczyny :happy2: wchodzę, czytam a jak zabieram się za odpisywanie, to Kaja się budzi i tak w kółko :rolleyes2:
Angelstw, martaha &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Naala, wow już 20 tc :szok: strasznie się cieszę :biggrin2:
Doris, to ci niespodzianka - w takim razie gratuluję siusiaka ;-) ;)
Iwix, za szybkie i w miarę bezbolesne rozwiązanie :-p&&&&&&&&&&&&
Pozdrawiam również całą resztę :blink:

Kaja kończy dzisiaj 2 miesiące :tak: ale zleciało...
Nadal walczymy z alergią pokarmową - w kwietniu mamy wizytę kontrolną u alergologa i być może będziemy rozszerzać dietę Kai. I nadal Kaja dużo ulewa a ostatnio zaczęła nawet zostawiać mleczko w butli (co wcześniej nie miało miejsca :baffled:) w wyniku czego przez ostatnie 2 tyg. przybyła na wadze tylko 300 g :-( :(
No i kilka dni temu zaczęły się kolki - mają miejsce co wieczór, między 20:00 a 23:00.

Chciałabym wrzucić jej zdjęcie, ale nie wiem jak? czy można to zrobić bez publikowania w tym publicznym albumie forum?

OK, lecę do małej zaspokoić jej głód, bo intensywnie ssie palce.... :blink:

reklama
Hej dziewczyny :) nie wiem czy mnie pamietcie, mój poprzedni Nick to ag92. Trochę się pozmieniało i musiałam zrobić nowe konto.
Po pierwsze gratuluję One i Ewel dopiero teraz ale serdeczne gratulacje ! :* oby dzieciaki zdrowo rosły. Wszystkim mamusią gratuluje i tym którzy jeszcze noszą dzieciątko życzę wszystkiego co najlepsze :).
A co u mnie.. w poniedziałek miałam wypadek w pracy. Skończyłam na ostrym. Ale zanim zrobili mi przeswietlenie to prosiłam o zrobienie badania krwi bo @ spoznial mi się tydzien I tak o to wyszło ze po roku czasu się udało. Testy przez cały tydzień wychodziły mi negatywne Ale badanie krwi w szpitalu wykazało ciążę ( beta 67). W czwartek mam wizytę u mojego ginekologa ale i tak się strasznie boję bo mimo tego, ze mam objawy to boję że przez ten wypadek coś będzie nie tak. Mam przesunięty dysk w dole kręgosłupa.ani żadnych leków nie mogę ani maści. tu się męczę z krzyżem i początek ciąży daje mi w kość. Mam nadzieje, ze teraz się uda do samego końca. Może polecacie jakieś domowe u bezpieczne sposoby na ten kręgosłup ?
Pozdrawiam Ania :)

Ag92, gratulacje :) a jakaś maść rozgrzewajaca? Np. Konska? Ja na bol plecow w ciazy stosowalam czasem poduszke rozgrzewajaca...

OneMoreTime, witaj Kochana :* super, ze Kaja rosnie :) 300g w dwa tygodnie to świetny wynik! A ile mleczka wypija i jak czesto? A co do zdjecia, to jest cos takiwgo jak wyslij plik przy odpowiedzi, to chyba sie tak da.

U Nas Maniunia moja od trzech dni goraczkuje, kaszle i dzis doszedl katar... takze meczymy sie, goraczke zbijamy i probujemy cokolwiek lyzeczka pic piciu...bo o jedzeniu niestety nie ma mowy. Wredny wirus, dzis bylam z Nia na pogotowiu bo strasznie "rzęzi" ale na szczescie pluca i oskrzela czyste :)

Witaj Ag (aanniiaa) :happy2: gratuluję i trzymam kciuki &&&&&&&&&&&& jak się od razu nic nie stało, to raczej już wypadek nie wpłynie na ciążę :yes:

Masha, generalnie daję jej 130 ml - co 3 godz. w dzień i 2 razy w nocy ( godziny różnie, zależy jak się upomina). ciężko powiedzieć ile wypija, bo bardzo dużo ulewa :baffled: pediatra powiedziała, że te 300 g w 2 tyg. to mało :confused: wcześniej przybierała ok. 0,5 kg w 2 tyg.
Zdrówka Marysi życzę :happy:

OneMore,Kaja rośnie jak na drożdżach pewnie :-). Jesteś cały czas z nią sama?
A z ta płcią u mnie to zobaczymy 17 lutego na usg bo podobno z chłopców często robią się dziewczynki, bo się pępowina zawija :-)

masz nieaktualny suwaczek :-)

Doris, rośnie, rośnie :tak:dzisiaj ją zmierzyłam i ma już 71 cm wzrostu i waży ok. 5300 kg :-) :)
Może teraz uda się wkleić jakąś fotkę...

Zobacz media 717198Zobacz media 717197
Tak, jestem sama :-( :( J od wyjazdu w grudniu po narodzinach był niedawno na 4 dni :baffled: jest ciężko, nie powiem, ale myślę, że najgorsze już za mną. Troszkę się ogarnęłam i lepiej się potrafię zorganizować. No i niunia też na więcej mi teraz pozwala, bo troszkę posiedzi w bujanym krzesełku dla niemowląt :yes: Najbardziej brakuje mi spokojnych pobytów w łazience: kąpiel itp.... no, ale... Kaja jest przesłodka :biggrin2:

Więc musisz się powstrzymać z kupowaniem różowych ubranek ;-) ;)

OneMoreTime to korzystaj z tych kilku wolniejszych chwil bo jak Kaja zacznie raczkować to już koniec :D Wiem coś na ten temat ;)
Ja nawet jak wyjdę do kuchni to Nikos leci za mną i wola "mama mama" :D

Masha zdrowka dla Marysi :*
Taka niestety pora roku...i te paskudne wirusy panuja :(

Ag gratuluję :) &&&&&&& zaciśnięte

reklama
Cześć dziewczyny, a ja wczoraj skończyłam brać Duphaston i dziś testowalam, niestety nie tym razem :no2:
Lwix trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie ;-) ;)

Do góry