reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Baslan dokładnie tak jak pisze Olasec tylko, że testy owu czyli LH pokazują pik hormonu LH a ostatecznym dowodem na owulację - dowodem, że była jest monitoring a najlepiej brzuszek bo pik może nastąpić a pęcherzyk nie pęknie. Jednak używanie testów i mierzenie temperatury to jakaś dodatkowa kontrola i można mieć niezłą adrenalinę z całych staranek :happy: :-) :)

reklama
Dzięki dziewczyny:) mam nadzieję że tym razem się uda. Już w czwartek mam pierwsza wizyte,boję się Ale myślę pozytywnie. Puki co dużo odpoczywam bo jestem na L4 z powodu tego wypadku w pracy Ale zamierzam je trochę dłużej pociągnąć :) objawów ciazowych mam sporo. Wielki ból piersi ( nawet dotknąć ciężko) coraz to więcej I częściej mam nudności. Na szczęście jeszcze bez wymiotow.. Zmęczona i śpiąca jestem od początku. A wizyty w toalecie to już obłed:) dodatkowo ten okrutny ból pleców przez ten wypadek. Ciężko spać i jakoś się wygodnie ułożyć. Chciałabym żeby to przeszło ale położna już mi powiedziala,ze to może tak trwać do końca ciąży. Smaruje to konska Mascia ale za dużo to nie pomaga. Dziś czuje się najgorzej z wszystkich ostatnich dni. Głowa mi pęka ,niedobrze mi i kręci mi się w głowie. Uroki :) bralyscie coś przeciwbolowego w ciąży czy raczej trzeba przebolec ten ból ?
Czasami też czuje takie pulsowanie W dole brzucha i nie raz już mnie jajniki Tak zakłuły że nie wiedziałam co się dzieje ale po chwili przechodzilo. Będę u lekarza to się muszę dowiedzieć co to może byc. Mialyscie Tak może na początku ciąży ?
Pozrawiam i trzymam za Wszystkich kciuki ! :)

Postaraj się nic przeciwbólowego nie brać a jeśli będziesz zmuszona to środki na bazie paracetamolu.
Moje dodatkowe przeżycia ciążowe to w pierwszej i drugiej ciąży ból i swędzenie piersi, zawroty głowy, szybkie męczenie z "kołataniem serca", mdłości/nudności. W trzeciej obecnej ciąży dodatkowo nadwrażliwość na zapachy (perfumy, przyprawy typu curry..), niechęć do słodyczy, kłucie więzadeł obłych macicy (kłucie w pachwinach)..

Mój młody ma tak często czkawkę, że aż zastanawiam się kiedy on śpi, ciągle podskakuje :-D

Ostatnia edycja:
A w którym tygodniu już jesteś ? Zacofana jestem ostatnio no tej stronie :) Puki co, zjadalm trochę ciasta i mi przeszło:D muszę jeszcze tylko pokonać kaszel domowymi sposobami :)
Mi tak co chwilę serce łomocze. Za każdym razem jak coś tam w domu porobie i potem się poloze. Tak wali ze mam wrażenie ze wypadnie :) u mnie jest jeszcze bardzo wczesnie. Myślę ze teraz jest jakoś 3/4 tydZień a czuje się jakbym była W 7 tyg. Tak mam nasilone wszystkie objawy. Zobaczymy co tam mi w czwartek lekarz powie :)
Zachcianek nie mam jako takich. Ostatnio na takie flipsy dla dzieci mam ochote. Czasem muszę zjeść coś slonego i kwaśnego a czasem coś słodkiego. Wyczulona na zapachy też jestem. Najgorzej jest przejdzie koło mnie jakiś palący..

A w którym tygodniu już jesteś ? Zacofana jestem ostatnio no tej stronie :) Puki co, zjadalm trochę ciasta i mi przeszło:D muszę jeszcze tylko pokonać kaszel domowymi sposobami :)
Mi tak co chwilę serce łomocze. Za każdym razem jak coś tam w domu porobie i potem się poloze. Tak wali ze mam wrażenie ze wypadnie :) u mnie jest jeszcze bardzo wczesnie. Myślę ze teraz jest jakoś 3/4 tydZień a czuje się jakbym była W 7 tyg. Tak mam nasilone wszystkie objawy. Zobaczymy co tam mi w czwartek lekarz powie :)
Zachcianek nie mam jako takich. Ostatnio na takie flipsy dla dzieci mam ochote. Czasem muszę zjeść coś slonego i kwaśnego a czasem coś słodkiego. Wyczulona na zapachy też jestem. Najgorzej jest przejdzie koło mnie jakiś palący..

na tej nowej platformie niestety nie widać suwaczków w telefonach i to jest coraz bardziej wkurzające..
mam na liczniku 33t1d, wybieram właśnie materac dla starszej córeczki bo musi niedługo zwolnić łóżeczko dla brata i szukam opinii czy lateksowy czy wysokoelastyczny, w innym oknie wybieram przewijak, a w jeszcze innym fotelik :confused2:
Objawów sporo, ale czasem potem się troszkę uspokajają i jest znośnie, są jednak przypadki dziewczyn z naszego wątku, które wymiotowały prawie do końca ciąży, dzieci różnej płci..

reklama
Do góry