reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Wiecie najgorzej to takie siedzenie jak na szpilkach,kiedy wreszcie coś się zacznie.Plan lekarza narazie taki,że w czwartek jeszcze jedno ktg a w poniedziałek do szpitala i wywołanie.Chyba ,że wcześniej coś się zacznie.
Angelstw kciuki zaciśnięte.

reklama
Angelstw - trzymam kciuki za kolejny cykl....mnie trochę pomogła poducha pod pupą po przytulankach....i najlepsza metoda to wspólne szczytowanie......ale to już pewnie wiecie ;)

IwiX - jejku....jaka długa ta Twoja ciąża....życzę szybkiego rozwiązania....ja urodziłam 2 tygodnie przed terminem, także nie znam odczucia długiego czekania;)

Aniołkowa - wierzę z całych sił.....kochana moja....a nie możesz sobie przez kogoś w Polsce załatwić Heparyny....kurcze...ja jestem przekonana, że tylko dzięki zastrzykom nam sie udało....moje ciąże też jak pamiętasz traciłam bez przyczyny....i się zawzięłam....i zmusiłam gina. Dobra...nic nie mówię...tylko wierzę z Tobą...dbaj o maluszka w brzuszku....powiedz, że wszyscy tu na niego czekają!

Karolcia boje się brać heparyny bez opieki lekarza :-( i tak biorę duphaston, magnez i nospe bez ich zgody, ale to mi podpowiada serce i tak będę robić! Gadam do brzucha i jak mnie ktoś słyszy to myśli wariatka :-) chodzę na akupunkturę i się relaksuje. Wyblagalam dodatkowe usg za 2 tyg i tym żyje :-) dziękuję kochane za kciuki, bardzo ich potrzebuje.

aniołkowa ja bym zamieniła duphaston na luteinę jakbyś miała możliwość, ale to tylko sugestia. Sama brałam acard z córą i po prostu poinformowałam o tym gina i tyle, to samo teraz z infemem, biorę cały czas i gin został poinformowany oraz przyjął do wiadomości. Czasem trudno spotkać zrozumienie u lekarzy :happy:

Iwix jak masz możliwość to może jakieś przytulanki? Masaże brodawek? Herbata z liści malin?

karolcia wspólny orgazm działa jak pompka - zasysa większe ilości ejakulatu od razu do macicy i ułatwia, ja stosowałam :happy2: i dodatkowo przyjemne :biggrin2:

Miałam usg tydzień temu i wszystko było dobrze. Serduszko biło :-) za 2 tyg mam następne ale tu w UK to są ogólnie tylko 2 usg - w 12tc i 20 tc. Ja będę wymuszac więcej.
Czuje się nie najgorzej czasem brzuch boli a tak poza tym nic mi nie jest. Nawet cycuchy mało bolą. W ostaniej ciąży się tak dobrze czułam a chodziłam już z martwym maluszkiem :-(
A wy myślicie o drugim?

Angelstw ty teraz brałaś dupka po owu? Ja z doswiadczenia wiem że on wcale nie pomaga zajść. Ja też go teraz wzięłam i żałuję bo on nawet podobno po owulacji może coś poblokowac i nie dojdzie do niczego tak powiedział mi ostatnio gin. Inny kazał brać i go niestety po słuchałam. .. teraz na pewno tego nie zrobię. .. kciuki za kolejny cykl. Ja już w blokach startowych...

martaha brałam po owu luteine. Ja wiem ze ona nie pomaga zajść ale jak dojdzie do zapłodnienia to może pomóc w zagnieżdżeniu. Nie bardzo rozumiem co może poblokować? Ja po negatywnym teście 3 dni przed @ odstawiłam i przyszła nawet jeszcze dzień przed czasem. Nie zauważyłam żadbej różnicy w tym cyklu w porównaniu do cykli w których luteiny nie aplikowałam, więc myślę ze i tym razem też zastosuję.

reklama
Oczywiście zrobisz jak zechcesz. oprócz tego ze gin mi teraz tak powiedział wiem to z doświadczenia. 3 miesiące z lutka i jic a jak w końcu jej jue wzięłam bo podejrzewałam że to może być przyczyna to od razu zaskoczyło. ..
Różnicy w cyklach też nie zaobserwowałam

Do góry