reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Wiecie najgorzej to takie siedzenie jak na szpilkach,kiedy wreszcie coś się zacznie.Plan lekarza narazie taki,że w czwartek jeszcze jedno ktg a w poniedziałek do szpitala i wywołanie.Chyba ,że wcześniej coś się zacznie.
Angelstw kciuki zaciśnięte.

reklama
Angelstw - trzymam kciuki za kolejny cykl....mnie trochę pomogła poducha pod pupą po przytulankach....i najlepsza metoda to wspólne szczytowanie......ale to już pewnie wiecie ;)

IwiX - jejku....jaka długa ta Twoja ciąża....życzę szybkiego rozwiązania....ja urodziłam 2 tygodnie przed terminem, także nie znam odczucia długiego czekania;)

Aniołkowa - wierzę z całych sił.....kochana moja....a nie możesz sobie przez kogoś w Polsce załatwić Heparyny....kurcze...ja jestem przekonana, że tylko dzięki zastrzykom nam sie udało....moje ciąże też jak pamiętasz traciłam bez przyczyny....i się zawzięłam....i zmusiłam gina. Dobra...nic nie mówię...tylko wierzę z Tobą...dbaj o maluszka w brzuszku....powiedz, że wszyscy tu na niego czekają!

Karolcia boje się brać heparyny bez opieki lekarza :-( i tak biorę duphaston, magnez i nospe bez ich zgody, ale to mi podpowiada serce i tak będę robić! Gadam do brzucha i jak mnie ktoś słyszy to myśli wariatka :-) chodzę na akupunkturę i się relaksuje. Wyblagalam dodatkowe usg za 2 tyg i tym żyje :-) dziękuję kochane za kciuki, bardzo ich potrzebuje.

aniołkowa ja bym zamieniła duphaston na luteinę jakbyś miała możliwość, ale to tylko sugestia. Sama brałam acard z córą i po prostu poinformowałam o tym gina i tyle, to samo teraz z infemem, biorę cały czas i gin został poinformowany oraz przyjął do wiadomości. Czasem trudno spotkać zrozumienie u lekarzy :happy:

Iwix jak masz możliwość to może jakieś przytulanki? Masaże brodawek? Herbata z liści malin?

karolcia wspólny orgazm działa jak pompka - zasysa większe ilości ejakulatu od razu do macicy i ułatwia, ja stosowałam :happy2: i dodatkowo przyjemne :biggrin2:

Miałam usg tydzień temu i wszystko było dobrze. Serduszko biło :-) za 2 tyg mam następne ale tu w UK to są ogólnie tylko 2 usg - w 12tc i 20 tc. Ja będę wymuszac więcej.
Czuje się nie najgorzej czasem brzuch boli a tak poza tym nic mi nie jest. Nawet cycuchy mało bolą. W ostaniej ciąży się tak dobrze czułam a chodziłam już z martwym maluszkiem :-(
A wy myślicie o drugim?

Angelstw ty teraz brałaś dupka po owu? Ja z doswiadczenia wiem że on wcale nie pomaga zajść. Ja też go teraz wzięłam i żałuję bo on nawet podobno po owulacji może coś poblokowac i nie dojdzie do niczego tak powiedział mi ostatnio gin. Inny kazał brać i go niestety po słuchałam. .. teraz na pewno tego nie zrobię. .. kciuki za kolejny cykl. Ja już w blokach startowych...

martaha brałam po owu luteine. Ja wiem ze ona nie pomaga zajść ale jak dojdzie do zapłodnienia to może pomóc w zagnieżdżeniu. Nie bardzo rozumiem co może poblokować? Ja po negatywnym teście 3 dni przed @ odstawiłam i przyszła nawet jeszcze dzień przed czasem. Nie zauważyłam żadbej różnicy w tym cyklu w porównaniu do cykli w których luteiny nie aplikowałam, więc myślę ze i tym razem też zastosuję.

reklama
Oczywiście zrobisz jak zechcesz. oprócz tego ze gin mi teraz tak powiedział wiem to z doświadczenia. 3 miesiące z lutka i jic a jak w końcu jej jue wzięłam bo podejrzewałam że to może być przyczyna to od razu zaskoczyło. ..
Różnicy w cyklach też nie zaobserwowałam

Do góry