reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witch Nikos goraczkowal bo jak się okazało miał trzydniowke.W nocy z wtorku na środę dostał wysypki.Teraz już po malu znika.
Dziasełka miał oglądane...nie są napuchniete, ząbki jeszcze nie idą.
Cukier Malemu mierzylam...ma 94 czyli jest ok.
Apetytu nadal brak...po łyżeczce obiadu prawie zwymiotowal.Dostał do rączki gotowanego ziemniaczka.Troszkę go pogryzł resztę wyrzucił.
I teraz niedawno zjadł 4 łyżeczki jogurtu naturalnego z gruszką.
Czyli kolejny dzień bez jedzenia.
W brzuszku ciągle słychać żabki :(
I dziś znowu prawie cały dzień przespal.

reklama
To może spróbuj podać coś słodkiego? Biszkopta? A chociaż cokolwiek pije? A
To że nie ma opuchniętych dziąseł, wcale nie musi oznaczać, że to nie zęby. Może to takie pierwsze ruszenie - jeszcze daleko do wyjścia, ale już coś młodego swędzi? Mojej Dorotce zęby wychodziły bez opuchniętych dziąseł - robiły się one tylko nieco czerwone i bardziej miękkie.

I wogóle co to za lekarz, który podaje na trzydniówkę antybiotyk??

edit. Doczytałam że antybiotyk na bakterię... Ja myślę, że te bulgotki to ma od antybiotyku a nie od tego że jest głodny... Spróbuj pogadać z lekarzem, że byś wolała zastrzyki.

Chyba zastrzykiw bym nie wolała :/
Antybiotyk mamy do wtorku....jakoś damy radę...jeszcze tylko kilka dni. I zrobimy badania.
Nikos nie chce biszkoptów, nie chce Chrupek kukurydzianych które bardzo lubił. Nic nie chce.
Chociaż dziś w dzień pił więcej mleka.Zawsze jakoś to "potrzyma".
Może w końcu wróci mu apetyt.

Burczenie w brzuszku z głodu...Bo apetyt zaczął tracić prawie 3 tygodnie temu.Stopniowo wszystko odrzucal.Przez weekend w ogóle nie chciał nic jeść ale wtedy goraczkowal więc pewnie dlatego. A antybiotyk bierze dopiero od środy więc to nie przez niego.

Pije dużo wody.Soczków nie lubi i herbatek tez nie.

Mam pytanie...może ktoś się orientuję jak to jest.
We wtorek do badania mamy oddać 2 pojemniczki moczu. Czyli jak Mały będzie szedł spać to już będę musiała założyć mu woreczek.W nocy będę musiała Go przebudzic i zdjąć ten woreczek i założyć drugi. Jak przechowywać tamten pierwszy mocz? W lodówce? Bo zawsze zaraz po zdjęciu woreczka ...mocz zawozilismy do laboratorium...No ale teraz musi zapełnić 2 woreczki.

Mój mąż przy drugiej dawce antybiotyku już na kibelku siedzi ;-) Niestety antybiotyki dość mocno oddziałują na brzuszki naszych dzieci. Zdecydowanie polecam zastrzyki, jeśli jakiekolwiek brzuszkowe problemy występują.

A z tym moczem to jakieś dziwne - a jakie badania będą Wam wykonywać? Do badania ogólnego wystarcza już 10ml. Przecież z jednego pojemniczka są w stanie zrobić więcej niż jedno badanie. Teoretycznie mocz powinien być jak najświeższy - normy mówią chyba max o 2 godzinach od pobrania. W lodówce można trzymać bodajże max 3 godziny.

Witch kazano nam kupić dwa woreczki i dwa pojemniczki i taki komplet dostarczyć we wtorek rano. Jeden to badanie ogólne moczu A drugi na posiew moczu.Podobno jeśli chodzi o ten posiew to oni przez 4-5 dni będą obserwować ten mocz czy wyhodują się jakieś bakterie.Tak nam tłumaczyła P.Dr ...Ale ja się najwyżej przyjadę w poniedziałek do przychodni i zapytam się pielęgniarki czy faktycznie muszą być 2 pojemniki.
Przecież w ciągu 2 godzin dziecko nie zapełni 2 pojemników.
Ostatnio założyłam Nikosiowi woreczek o 6:00 rano ...to dopiero po 8:00 nasiusial i to niewiele...Ale na szczęście do badania wystarczyła taka ilość.
No ale teraz jakby miał nasiusiac do 2 woreczkow no to nie wiem jak to zrobić.

reklama
Do góry