reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

U mnie w szpitalu nie było specjalnego reżimu i można było chodzić w czym się chce. Jak młodego rodziłam to było strasznie gorąco i najwygodniej było w krótkich spodenkach i koszulce (bo leżeć na łóżku i świecić tyłkiem mi się nie uśmiechało, bo ze względu na temperaturę nie dało się niczym przykryć). Może weź ze sobą jakieś legginsy albo dresy? Na tych oddziałach zawsze jest bardzo ciepło... I weź jakąś pomadkę nawilżającą do ust.

reklama
Nawet troszkę pospałam - całkiem inaczej się czuję :happy: Już drugą noc przez jakieś 10-15 min. miałam dosyć intensywne kłucie i pobolewanie podbrzusza jak na okres, ale po kilku/kilkunastu minutach przechodzi. Z nowych/dziwnych objawów zauważyłam u siebie mega ślinotok podczas snu :-D już którąś noc z rzędu budzę się nie tylko z mokrym policzkiem, ale nawet szyją - MASAKRA :-D:-p

Muszę poszukać na stronie szpitala, w którym zamierzam rodzić, czy wyposażają maleństwa w ubranka, czy trzeba swoje...

Pleni, co tam u Ciebie? rogal zakupiony - sprawdza się?

ovli, jak samopoczucie po zabiegu?

One ;) dziekuję , że pytasz :) u mnie ok już brzuch przestaje boleć i dochodzę do swojej normalnej aktywności ale wiesz co nigdy nie miałam takich bóli brzucha jak na drugi dziń po operacji te bóle były takie inne , nawet chodzić nie mogłam w środku czułam jakby mnie rozrywało ! Masakra ! . Teraz czekam na spotkanie z lekarzem na 23 listopada i zobaczymy co mi powie . Teraz raz zastanawiam się mam trochę mętlik w głowie bo przed operacja dostałam list od lekarza i tam jest napisane , że po zabiegu dadzą mi tą miedzianą spirale na 6 tyg i po tym czasie wyciągną i bedą chcieli mnie doprowadzić do następnej ciąży i tu jest wlasnie moje rozkmina bo 3 miesiące temu zaczełam nową pracę i teraz tak mi bedzie głupio jesli zajdę w ciaze powiedziec sory ale nie mogę pracować a jak np znów poronię i nie wiem co o tym myśleć .

A ty odpoczywaj ile mozesz tak ci zazdroszczę ale oczywiscie w pozytywny sposób poprostu bardzo cię cieszę jestes juz na mecie :)
Czekamy na maleństwo ;)

A jeszcze o mnie ja ciagle się martwie , że znow jak zacznę się starac to bedzie czekać mnie to samo co zawsze , coś mi w głowie siedzi , że to jeszcze nie wszystko ;(

Ovli będzie wszystko dobrze....trzeba myśleć pozytywnie...każda z nas zasługuje na swój CUD :)

OneMoreTime ja też jak r odzilam w marcu to na dworze nie było zbyt ciepło ale w szpitalu było gorąco.Ja Nikosiowi zakladałam body i polspiochy i skarpetki.Był zawijany w rożek :) Czapeczki nie uzywaliśmy A niedrapki całkowicie poszły na bok bo w szpitalu zabronili używać.Dziecko musi miec mozliwosc dotykania swojej buźki :)
Sama będziesz wiedziała jak należy ubrać Niunie...zobaczysz ;)

Czyli poród zbliża się wielkimi krokami:) Super.Niebawem utulisz maleństwo :)

Ostatnia edycja:
MisiaMonisia dziekuje bardzo , myślę pozytywnie ale troszkę się martwię i w ogólnie mam mętlik w głowie czy starać się teraz czy poczekać jeszcze rok . Zaczełam teraz nową pracę i nie chcę i nie lubię zawodzić kogoś ale z drugiej strony muszę myślec tez o sobie o swojej szansie bo jeżeli bede czekać zbyt długo to mogę przespać szanse i wszystko zacznie się od początku . Jestem narazie w czarnej D....;) . Na dzień dzisiejszy czekam na spotkanie z lekarzem w listopadzie .pozdrawiam

Hej:)

Miałam wizyte w czwartek i wszystko wporządku,szyjka długa 3,5cm i mówiła ,że z tym problemu u mnie nie powinno być,małe zwinelo sie w rogalik i dokładnie nie pokazało co miedzy nóżkami ale gin powiedziała,że chłopca tu nie widzi:)i rączki założyło obie na twarz i nie mogła zobaczyc noska i ust:)

Pytanko mam,była któraś z Was na 4d?bo ja sie wybieram w środe z mężem i zastanawiam się czy warto:)

Pozdrawiam:)

ONA1227 No to zapowiada się u Ciebie mała wstydnisia (u mnie było podobnie - córcia ciągle chowała, co ma między nogami, za to syn od początku wystawiał swoje klejnoty na widok). Ja chodziłam prywatnie do gina i na każdej wizycie mi chociaż na moment włączał 4D. Wg mnie warto pójść, bo wrażenia są super :)

ovli22 A nie możesz się przyznać w robocie, że będziesz chciała zajść w ciążę? Jeśli nie bardzo, to ja bym się tak robota nie przejmowała -trzeba i o swoim szczęściu pomyśleć i być egoistą..

ovli, nie wiadomo ile czasu potrwają staranka i uważam, że nie ma co tracić czasu :tak: Przypomnij jakie badania robiłaś do tej pory?
ONA, ja miałam 3D i super :tak:ale jaka jest różnica pomiędzy 3D i 4D, to nie wiem ... Moja Kaja nie wstydziła się w ogóle :-D Ale szybko zleciało - już półmetek u Ciebie :-)

Co do oczekiwania na maleństwo: od kilku dni mam takie kłucia tam na dole, czy to w dzień, czy w nocy... wczoraj upławy miałam zabarwione jakby lekko na różowo...:szok: mogłam się dźwignąć jak kanapę składałam, bo mnie tak mocniej zakuło... albo szew się zsuwa i o coś zahaczył...:confused: albo jakaś infekcja, bo mimo, że upławy dzisiaj białe, to jakiś dziwny zapach.... poobserwuję jeszcze i zobaczymy... i jest mi tak gorąco non stop, okna mam pootwierane od rana do wieczora...

reklama
Do góry