reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

ovli22 Ja się na tym za bardzo nie znam, ale progesteron się chyba bierze na wywołanie okresu. Może inne dziewczyny się wypowiedzą?

Olasec To musisz sprawdzić czy synek nie ma refluksu. U nas tak właśnie się to objawiało. I zjadał więcej niż mu się w brzuchu mieściło, by "zajeść" pieczenie w przełyku. A im więcej zjadał, tym więcej mu się ulewało. Faktycznie pomagało karmienie częstsze mniejszymi porcjami.

reklama
Witch84 tak wiem ze na wywołanie bo sama biorę ale ultrogesten mam brac 5 dni i przestać i po 5 dniach dopiero ma sie pojawić okres a jak bede brała cały czas to noe pojawi sie , kiedys brałam 2 tygodnie te tabletki bo nie zrozumiałam lekarza i okresu ani kropli dopiero jak wziełam i przeczytałam raz jeszcze ulotkę i napisane było 5 dni i przestać to dopiero jak przestałam brac pojawiła sie ona @ . Takze pytam sie bo moze ktos cos wie . Dzieki bardzo pozdrawiam i miłej niedzieli

Na mój rozum to polega na tym, by oszukać organizm. Poziom progesteronu w czasie owulacji jest najwyższy i jeśli podamy organizmowi progesteron w tabletkach, to myśli on, że jest w ciąży. W przypadku braku ciąży, poziom progesteronu spada i przychodzi @. Podejrzewam, że progesteron bierze się zatem by organizm pomyślał, że doszło do owulacji, a gdy zaczyna spadać, to oznacza czas na @. Więc może i dobrze kombinujesz ;-)

No wlasnie tak sobie pomyślałam , poczekam do jutra bo jutro ma byc piąty dzien od ostatniego dnia brania progesteronu jesli jutro nie pojawi sie @ zaczynam brać znow .

Hejka.

Dziewczyny mam pytanie,ostatnio juz zaczelam brac duphaston co 24godziny,brałam o 21 ale zapomniałam wczoraj całkowicie go wziąć...wziełam o 7 rano,moge wziąć pozniej znowu o 21?i kontynuować jak było?chyba moge bo tego nei przeawkuje bo ostatnio brałam co 12godzin wiec tak samo wyszło.

Naala, ja biorę Pregna Plus niemal od 3 m-ca ciąży a w składzie jest jod, więc nie widzę przeciwwskazań :happy: a jak Twoje samopoczucie? kiedy wizyta u lekarza?

ONA, moim zdaniem nic się nie stanie jak weźmiesz dzisiaj wieczorem jeszcze jedną tabletkę - w końcu tak jak mówisz, brałaś wcześniej 2x na dobę :happy:

A mi wczoraj wyskoczyło zimno na ustach....:crazy: znacie jakieś domowe sposoby na to paskudztwo? tak czy inaczej zamierzam dzwonić do mojego gina, ale przyjmuje dzisiaj po południu, więc jeszcze muszę poczekać troszkę...:baffled: tymczasem kupiłam w aptece plasterki, bo Panie powiedziały, że jedynie to można w ciąży...

Podejrzewam, że to wszystko dlatego, że mam osłabiony organizm ( z resztą jak każda leżakująca ciężarna ) a ostatnie dni były mega intensywne w porównaniu do wcześniejszego leżakowania ( szykujemy pokój z J dla dzieci ) - popołudniami już padam na twarz, no i pojawiły mi się skurcze zdecydowanie częściej wieczorami...:baffled: Jutro już J wyjeżdża, więc będę odpoczywać więcej.

One mam. To samo i wyszło w piątek.... Dziś już pękło na szczęście. Ja kupiłam w aptece coś na bazie szałwii średnio pomaga, smaruje pasta i czosnek przykładam. Dziś mam. Wizytę wiec tez zapytam ale podobno nie jest groźne w ciąży o ile to. Nie pierwsze zimno.

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

reklama
One Zapytaj swojego gina... Na pewno lepiej wyleczyć opryszczkę przed porodem. Często lekarze na tym etapie pozwalają zastosować maści takie jak Avirol, Hascovir, Zovirax itp. Zwłaszcza, że są to leki które działają miejscowo a są w takim przypadku bardzo skuteczne. A z domowych sposobów - to możesz spróbować posmarować pastą do zębów albo spróbować zasuszyć sudocremem..

Do góry