reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ewel87 leż ile tylko możesz. Nie przejmuj się kurzem czy naczyniami stojącymi w zlewie. To naprawdę nie ważne a Ty i Twoje Maleństwo jesteście najważniejsi. Ja leżałam prawie cały czas. Miałam gdzieś, że jest nie porobione w domu. Mój mąż sprzątał i ogarniał wszystko na ile tylko mógł bo normalnie chodził do pracy. Dziecko jest najważniejsze. Będzie dobrze, zobaczysz :-*

reklama
Olasec racja, leżę trochę siedzę bo chyba siedzieć można...muszę jakoś wyrwać jeszcze troche:)oby tylko te skurcze nie wróciła

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

ewel, generalnie najlepiej leżeć, bo ucisk ciężaru niuni i całej zawartości brzuszka na szyjkę jest najmniejszy wtedy, ale 26 mm to nadal jest norma :happy: dopiero poniżej 25 mm to poniżej normy :happy: nie ma reguły, ale ja mam słabiutką szyjkę a i tak potrzeba było 3 tyg. normalnego funkcjonowania (wesele, wyjazd na kamping), aby skróciła się o kolejny 1cm, więc jak będziesz się oszczędzać, to na pewno dotrwasz do terminu :tak: a skąd te skurcze? powiedzieli coś? bolesne były?

Ja byłam dzisiaj rano z teściami na zakupach i kupiłam sporo rzeczy z listy wyprawkowej - była wyprzedaż w hurtowni bebe club i wszystko w cenach hurtowych :-) oczywiście listy zapomniałam :-psporo już mam i jestem spokojniejsza :happy: no i załapałam się na kurs pierwszej pomocy dla niemowlaków - przyda się, bo do szkoły rodzenia nie mam jak uczęszczać :happy:

A noc miałam ciężką.... bardzo mało spałam - nie wiem dlaczego...oprócz przeszkadzającego brzucha ;-)ok. 01:30 w nocy zaczęło mi burczeć w brzuchu i musiałam coś zjeść, więc później jeszcze zgaga do kompletu dołączyła.... wstałam z podkrążonymi oczami...:baffled:

Ostatnia edycja:
One miałam ktg na ktg skurcze się nie piszą... Doktorka ze macica ćwiczy i mogą być ale nie regularne a ja w nocy mialam co 15min około i bolesne rano juz gorzej było. Pow ze szyjkę mam teraz na granicy fakt. No skąd skurcze to nikt nie wie po prostu są przed wczesne... Dobrze ze leki działają bo. Dziś miałam tylko 2 no i leżę....

Może tak, ja mimo tylu leków w nocy spać nie mogłam bo brzuch twardnial często... Jutro idę do swojej doktorki może coś zaradzi

reklama
Do góry