reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Brzuch twardnial jak leżałam a mam niby leżeć...i też w sumie pod. Wieczór pomyślałam że wezmę magnez może on pomoże i od 2h spokój mimo leżenia.. Ciekawe jaka noc będzie, ale. Jutro mam swoja doktorke może coś zaradzi

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

reklama
one gratki 3 z przodu :-) ja w połowie tego co Ty:eek::happy:

ewel nieładnie macica sobie poczyna.. moja po amnio robiła to samo, szyjka z 3,5 na 2,5 w 15 tc jednak trzymała się do końca.. dostałam progesteron (czopki z masłem kakaowym robione w aptece), obowiązkowo magnez plus badania jego stężenia we krwi co miesiąc. Najgorzej brzuch twardniał przy wstawaniu, pochylaniu i leżeniu na plecach jak się przypadkiem zapomniałam bo leżeć na plecach w wyższej ciąży nie wolno, ucisk na żyłę główną i dzidzia dostaje mniej krwi i tlenu i macica też się stawia. Jeszcze pamiętam jak ochrzaniłam babeczkę przy ktg bo kazała mi leżeć na plecach, kategorycznie odmówiłam i zapytałam co to za praktyki rodem ze średniowiecza, tak wysoka ciąża to wyłącznie leżenie na boku, najczęściej lewym.. Babeczka była z lekka zdezorientowana, ale tłumaczyłam to sobie własnym kategorycznym tonem nieznoszącym sprzeciwu ;-) leż jak najwięcej, siedzieć też raczej nie powinnaś bo dzidzia naciskana szyjkę z pomocą grawitacji a jak leżysz to nie. Siedzenie ogranicz do minimum ( toaleta ;-)), trzymam kciuki oby było dobrze &&&&

Ja wizytuję się w czwartek na nfz :baffled:

Ostatnia edycja:
Dzięki Kochana,
No dziś ciut lepiej w nocy tez jakoś spałam ale już ten lewy bok mnie boli... Dretwieje aż w nocy ale nic wole to nóż stawianie macicy które jest tak nie miłe. Wizytę mam dziś zobaczymy co powie doktorka.

Pleni, czyli lada chwila będzie półmetek ;-) &&&&&&&&&&&&& za wizytę :happy:

Ja w dzień 80 % leżenia spędzam na lewym boku, ale ręka/plecy/kark po lewej stronie mam już tak zdrętwiałe i obolałe, że w nocy na lewym boku już nie zasnę...:confused2:muszę położyć się na prawym a bardzo często się przebudzam na plecach, bo już nie daję rady...:baffled: dłonie mi strasznie drętwiały i wręcz bolały w kostkach jak zginałam - jak odpuściłam trochę nocne spanie na lewym boku, to ręce mniej drętwieją, ale faktycznie kilka ostatnich nocy przebudzam się na plecach i brzuch mam twardy.... chyba nie ma złotego środka - ja po prostu staram się jak najwięcej w dzień leżeć na lewym boku, by w nocy móc odpuścić odrobinę...:baffled:

Czekam z utęsknieniem na przyjazd J, aby mi porządnie plecy i kark rozmasował :-p
Wczoraj zamówiliśmy łóżeczko i komodę do pokoiku :-) z grubszych rzeczy został jeszcze wózek a z drobnych: szczotka do włosków, termometr/y i kilka innych drobiazgów. Dziewczyny, czy do kąpieli kupowałyście ręcznik o jakimś specjalnym składzie?

ewel, daj znać, co ginka powiedziała/doradziła...

A pozostałe dziewczyny ? co u Was? jakoś ucichłyście ostatnio....

ONA, nie wrzuciłaś żadnego zdjęcia swojej kruszynki po prenatalnych....:baffled: są jakieś podejrzenia co do płci?
stokrotka, a jak u Ciebie prenatalne? nadal wygrzewasz się na Cyprze?
Lena, jak samopoczucie?
Frambuesa, pojawiła się @ ? działacie już?
Olasec, kiedy e-ciotki poznają Michasia? :happy: jakieś wieści odnośnie jego serduszka?
Doris, Neta, Witch, Lumia - co tamu Was? mam nadzieję, że zapał nie gaśnie ? :-*
Black, to kiedy ta wizyta? jak się czujesz?
Masha, jak apetyt Marysi? dowiedziałaś się czegoś, jakaś poprawa?

Ostatnia edycja:
uploadfromtaptalk1442835412456.jpgOne racja dobry pomysł w dzień na lewym boku a w nocy może ten drugi, bo mi też aż nogi dretwieja :) dam znać po wizycie.
U nas już cześć gotowa:))

Załączniki

• uploadfromtaptalk1442835412456.jpg
    uploadfromtaptalk1442835412456.jpg
    15,2 KB · Wyświetleń: 54
Hej dziewczyny na badaniach prenatalnych maluszek spal nie chcialmsid ułożyć odpowiednio ale jakos sie udalo.wszystko gra pieknie ładnie czekam na wyniki krwi. wlasnie w srode mam leciec na krotku urlop lekarka powiedziala ze nue widzi przeciwwskazań ale Mamuska mnie nastraszyla i teraz juz sama nie wiem. A i lekarka zasugerowala ze cos dynda miedzy nogami-ale za 2 tyg bedzie w stanie powiedziec na 100% czy siusiak czy pepowina

Ewel piękne łóżeczko:)

Zapomniałąm co miałam poodpisywać;/:(

Pleni czwartek już niedługo:)trzymam kciuki za udaną wizyte:)ja mam za dwa tygodnie równo...;/jak długo;/

U mnie nic na temat płci nie powiedziała ja nie pytałam,podejrzewam,ze nic nie było widać skoro nie mówiła nic:S Tylko stwierdziła,że mały akrobata bo nie dało sie zmierzyć,ale moje przeczucia są na chłopca:)mam nadzieje dowiedziec sie za dwa tygodnie:)

One to wstawie fotke:) 13t5d był wtedy i 7 cm1441742262827.jpg

Załączniki

• 1441742262827.jpg
    1441742262827.jpg
    22,3 KB · Wyświetleń: 65
ewel, no widzę, że już w gotowości - słodki kącik :-) przypomnij jakie imię wybraliście dla niuni, bo umknęło mi chyba :sorry:u mnie wszystko w kartonach jeszcze, cały czas coś dowożą kurierzy i czekam na J aż przyjedzie i wszystko poskręca :-)

ONA, przesłodki Twój człowieczek :tak: są już u Was jakieś typy imienne?

reklama
Dziekuję:)

Dla dziewczynki na chwile obecna podoba mi sie tylko Lena<jedno imie co sie zgadzamy z mężem>:)
A na chłopca Marcel,Miłosz,Alan,Oskar :)

Miałaś przeczucie co do płci u Ciebie?:)

Ostatnia edycja:
Do góry