reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Olasec Mam coś takiego: Beurer Termometr Elektroniczny Bezdotykowy Ft 90 - Ceneo.pl Udało mi się kupić na jakiś zakupach grupowych za niewielkie pieniądze.
OneMoreTime A może postawicie łóżeczko turystyczne, które łatwo będzie Wam przestawiać? Wydaje mi się, że jak komoda będzie stała w mniejszym pokoju, to nie będzie dużym problemem. Aż tak często malucha się nie przebiera, a zawsze możesz awaryjnego bodziaka/śpioszek trzymać gdzieś w pobliżu łóżeczka np. w organizerze (podobnie jak pieluchy i mokre chusteczki). Co innego jakbyś po piętrach latać musiała.Pamiętaj, że jeszcze gdzieś będziesz musiała wózek trzymać (no chyba że masz wózkownię). A co do szafy w małym pokoju - też tak miałam, ale ilość rzeczy dzieci rośnie w tak zastraszającym tempie, że musiałam się z niej wyprowadzić i umieścić tam rzeczy maluchów.Pomyślcie o rearanżacji też większego pokoju. Też mam dwa pokoje - dacie radę.

Ostatnia edycja:
reklama
Witch dziękuję :-) zlecę mężowi kupno termometra.
Pościeli do wózka nie kupuje. Kupiłam kocyk i jak będzie potrzeba to kupię pościel. Na zimę planuje Małego ubierać w kombinezon i do tego śpiworek albo kocyk plus przykrycie z wózka.
A wózek kupiliśmy Tako city marine kolor szary + fotelik cybex aton 4.

Ostatnia edycja:
Olasec ja polecam termometr Microlife . Kupilismy go w sklepie Bobas za 120 zł....z 5-letnia gwarancja. Bezdotykowy, mierzy temperaturę ciała, otoczenia, wody w wanience i mleka w butelce :tak: Jak dla mnie jest super!!

Ja też nie kupowałam poscieli do wózka. Miałam kocyki. FAkt ze rodziłam wiosna....ale gdyby to była jesień to z pewnościa zrobiłabym tak samo. A na zime masz racje....przecież i tak Maleństwo ubierzesz w kombinezon :tak:

Butelek i smoczków też duzo nie kupuj. Ja kupiłam 2 butelki (każda z innym smoczkiem) i 3 różne smoczki.....Wszystko okazało sie zbędne. Nikoś nie chciał od poczatku ssać smoka.....więc mogłam kupić jeden na próbę.
Z butelki do dzis nie chce pić....jak czuje silikonowy smoczek w buzi to zbiera mu się na wymioty :sorry:
Pampersów 1 (jedynek) tez dużo nie kupuj.U nas chyba poszły tylko 2 paczki...i zaraz przeszlismy na 2-ki.
Dwójek też dużo Nam nie poszło.do dzis mam pełną paczkę .....została bo musieliśmy przejść na 3-ki. Takze trzeba będzie sobie sprawic kolejnego bobaska - bo po co mają leżeć :-p
Lepiej na bieżąco kupować :tak:

Nikos np. był uczulony na Pampersa...strasznie go odparzały. Słuzyły Mu Happy no i DADA ( do dzis ich używamy) :tak:

Zbędnie wydałam kasę na duze ilości kosmetyków (bo tak "doradziła" mi bratowa)

OneMoreTime też na Twoim miejscu postawiłabym łóżeczko tam gdzie Ty śpisz.....watpię żeby w środku nocy chciało Ci sie biegać do innego pokoju.
Pocieszę Cie.....JA mam tylko jeden pokój!!!
Mam dużą kuchnio-jadalnie i tam przyjmujemy gości. A pokój słuzy NAm tylko do spania. Do łóżeczka mam zaledwie 2 kroki i dobrze bo dalej nie chciałoby mi sie biegać do Małego....pewnie wtedy bym brała Go do siebie do łóżka.....A nie chcę tego robic bo wiem że by sie szybko przyzwyczaił i nie chciałby spać w swoim łóżeczku.
Przyszłosciowo myślimy zeby rozbudować dom.

MisiaMonisia dziękuję za radę z termometrem.
Co do zakupów to szaleć nie będę, bo kupię wszystko tak żeby było na początek, bo teraz jest wszystko dostępne to w razie potrzeby mąż na bieżąco kupi. Co do kosmetyków to też bez szaleństw, bo po co takie maleństwo od razu paćkać wszystkim co dostępne na rynku. Samej wody też nie będę używać, ale planuje kupić płyn do kąpieli z zawartością nawilżacza, jakiś emolien żeby co 3 dni używać jak będzie potrzeba i krem do buzi na pole jak pójdziemy. A i bepanthen i sudokrem.

Masha Pokaż córeczkę! Mam nadzieję, że szybko poszło/idzie! Kciuki trzymam &&&

Olasec Ja używałam Oilatum soft do każdej kąpieli i żadne kremy nie były potrzebne. Sudocremu nie użyłam chyba ani razu (ale dobrze go mieć pod ręką na wszelki wypadek). Krem na spacery może się przydać, ale u mnie w tej roli doskonale sprawdzała się zwykła wazelina.

Masha, &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& czekamy na wieści :-)

witch, myślałam o łóżeczku na kółkach - to byłaby najlepsza opcja ( na noc w dużym pokoju koło mnie a w dzień w pokoiku), ale mam bardzo wąskie drzwi do pokoiku i standardowe łóżeczko o szer.70 cm nie przejdzie....:baffled::confused2:chyba, że kupimy takie wąskie łóżeczko o szer. 60 cm..... To jest w sumie najlepsza opcja ze wszystkich do poważnego rozważenia :tak:duży pokój na pewno do małej rearanżacji, bo żeby zmieścić w pokoju dzieci wszystko, co chcę muszę mniejszą szafę wstawić a tym samym zabraknie tam miejsca na nasze ciuchy... ehhh.... wózkowni chyba nie ma - muszę zapytać, bo wcześniej się tym nie interesowałam.

No widzisz Misia, tak czy inaczej Nikoś ma swoje miejsce w osobnym pokoju - nie tym, w którym spędza się cały dzień. A gdyby łóżeczko miało stać tam, gdzie śpię ja, to jest właśnie pokój dzienny połączony z jadalnią... :baffled: My mamy mieszkanie w wieżowcu, więc go nie rozbudujemy ;-)oczywiście docelowo myślimy o większym mieszkaniu, ale to wtedy, gdy J zdecyduje, czy przeprowadzamy się na stałe do Norwegii, czy zostajemy w ojczyźnie... bo się waha na tą chwilę...

reklama
Nie no my spędzamy czas w tym pokoju bo stoi tam tv.A w jadalni przyjmujemy gości bo tam jest stół i krzesła.W przyszłości musimy rozbudować dom bo teraz chcąc dać Nikosiowi pokój to my nie mielibyśmy gdzie spać.Przecież nie wstawię łóżka do kuchni.Ech ale najpierw muszę znaleźć pracę żeby zarobić na tą "dobudowke"

Do góry