reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej.Właśnie dzisiaj dobijam sie do mojej gin,ale ma wylaczony telefon,wiec albo jest na dyżurze albo na urlopie:(zaraz bede znowu dzwoniła.Tak jak ja jak ide do toalety to strach jest okropny,aby niczego nie zobaczyć.Ale mam nadzieje,ze tym razem bedzie wszystko dobrze:)

na szczescie odebrala i kazala dzwonic po 14stej bo teraz nie moze,wiec na szczescie na urlopie nie jest:)

poniedziałek na 19.15 ewentualnie ten czwartek ale to nic pewnego.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej kobitki :happy: ucichło tu, więc zgaduję, że smażycie się na słoneczku :-)
Byłam dzisiaj na wizycie, wszystko w porządku, Serduszko bije :biggrin2: choć za wiele sobie dziecinki mojej nie pooglądałam :-(. No, ale za 2 dni (w środę) idę na połówkowe, więc popatrzę sobie i na płytkę mi dzidzię nagrają :-) może uda się potwierdzić płeć :happy: Oczywiście dostałam ochrzan za przybieranie na wadze :baffled::eek: masakra. Słodyczy nie jem za wiele (za wyjątkiem lodów w te ostatnie upały :sorry:), ale owoców bardzo dużo wciągam :-p Gin kazał mi w takim razie zastąpić owoce warzywami :eek: Poszłam dzisiaj też na spacer - 5 km, wydaje mi się, że to też kwestia zbyt małej aktywności. Postaram się codziennie chociaż te 5km robić. Widziałam dzisiaj dziewczynę w zaawansowanej ciąży, która z kijkami zasuwała i to w niezłym tempie:tak:
Jutro Wam wrzucę fotkę mojego brzuszka.

Odzywajcie się, co porabiacie ?

Pozdrawiam :happy:

Ja narazie w domku bo. Nie chce chodzić na te upały jedynie na krótkie spacery wieczorem. Ja mam 2kg na plusie mala czuje raz więcej raz mniej i czekam na te regularne ruchy:))

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

ONA gratuluje po cichutku :-) Bedzie wszystko dobrze...musisz w to wierzyc......Bedziemy Cie wspierac :tak:

Black Cat
zanim zaszłam w ciążę tsh mi strasznie skakało.....Najlepsze do zajscia w ciążę to 1,00....choc ja zaszłam przy 2,00 :tak: A pozniej endo dobierala mi tak dawke hormonów żeby utrzymać je na poziomie 1-2.... żebym utrzymała dzidzie.

Po porodzie niestety znowu zaczęła się huśtawka :baffled: Weszłam w nadczynność...tak spadło mi tsh....W chwili obecnej nie wiem jakie mam...ale muszę wybrać sie na badania....moze teraz w czwartek.

Jeśli chodzi o Duphaston to ja też Go brałam ale nie zauważyłam zeby miał cos wspólnego ze skokami tsh.

Endo musiałaby Ci przepisać ciut większą dawkę hormonu....i bedzie dobrze ;-) Do kogo chodzisz tak w ogóle?

OneMoreTime
super że wszystko dobrze z dzidziusiem :-) Cieszy mnie to ogromnie :-)
Czekamy na zdjęcie brzuszka i w srodę na zdjecie dzidzi :-)

MAsha nadal w dwupaku? ;-) Czy może możemy już witać nowego człowieczka na świecie? :-)

Dobrze że dziś sie schłodziło na dworze bo jeszcze troche i by wykonczyly Nas te upaly :/
Mieszkamy na poddaszu i idzie sie po prostu ugotować....Wczoraj mielismy w mieszkaniu 36 stopni :eek:
Wzięłam Nikiego i poszłam spać do rodziców.....Przynajmniej się wyspał.....spał od 21:00 do 10:00 rano :-) W tym były 3 karmienia.
Moja mama mówi że jest w szoku ze tak małe dziecko jest tak cichutkie w nocy....W ogóle nie było Go słychać.......Bo Niki jak chce jeść to nie płacze czy nie mruczy itp. tylko zaczyna ssać kciuka.......i ja muszę to usłyszeć :-p

Uśmieszek dla forumowych cioteczek :-D
3 miesiące i tydzień (9).jpg3 miesiące i tydzień (3).jpg

Załączniki

• 3 miesiące i tydzień (9).jpg
    3 miesiące i tydzień (9).jpg
    19,4 KB · Wyświetleń: 53
  • 3 miesiące i tydzień (3).jpg
    3 miesiące i tydzień (3).jpg
    20,6 KB · Wyświetleń: 55
MisiaMonisia masakra, że taki upał macie w mieszkaniu.
My mamy w planach budowę domu i juz mężowi mówiłam, że dom z poddaszem odpada. W zimie zimno a w lecie upał.
Misia Maluch jest cudny. Te jego słodkie pysie są boskie:-)

dzieki Dziewczyny:)

Misia Mały jest przecudny:) ja w domu mam to samo,na dole trzeba w dzien siedziec w bluzie bo jest az zimno a na górze sauna,jeszcze rano o 6 w nasze okno słonce idealnie trafia,nie dosc ze goraco to jeszcze razi az boli:)dzisiaj chyba zakupie rolete:)

ewel, jak Ty to zrobiłaś?:szok: ja mam już 8 kg na plusie :sorry:a to dopiero półmetek :eek:, ale ja zawsze byłam z tych "przy kości" i szybko przybieram na wadze :baffled: Byłam z siebie taka dumna, że słodyczy prawie nie jem a tu proszę i tak tyję :baffled:
W upały również nie wychodziłam bez potrzeby. Teraz temperatura troszkę spadła, dlatego postanowiłam się ruszyć :happy:

Coraz regularniej - rano i wieczorem - czuję to bulgotanie w brzuszku :-) dzisiaj jak zapytałam czy moja maleńka ma jednak siusiaka, to wyjątkowo mocno poczułam chyba kopniaka :-D więc się zastanawiam, czy dlatego, że to nie "maleńka" a "maleńki", czy może maleńka się obruszyła na tego siusiaka :-D

Misia, rozbrajający uśmiech :tak: tak można dzień zaczynać :-)

Ja też mam tragedię w mieszkaniu. Wszystkie okna od zachodu, więc od południa do wieczora ( czyli, gdy grzeje najmocniej ) słońce nam daje w okna i mamy saunę za darmo - wręcz nie ma czym oddychać :baffled: wiatrak całymi dniami chodzi, ale wiadomo, miesza tylko powietrzem, które jest w mieszkaniu. Z oknami po tej samej stronie nawet przeciągu nie można zrobić :baffled: w desperacji czasami drzwi wejściowe na klatkę otwieram, żeby jakiś podmuch przez mieszkanie się przedostał...

I wklejam dzisiejszą fotkę

OK f2 - Kopia.jpg

Muszę przyjaciółkę zwerbować, żeby jakąś sesyjkę na półmetku sobie zrobić. Wcześniej nie robiłam żadnych zdjęć, bo nie miałam odwagi. Ale z drugiej strony później żadnych pamiątek nie będzie... ehhh....

Załączniki

• OK f2 - Kopia.jpg
    OK f2 - Kopia.jpg
    58,6 KB · Wyświetleń: 57
Ostatnia edycja:
Ja tez szczupła przed ciążą nie bylam:) jakoś jem wszystko na co mam. Chęć ale staram się jeść regularnie co 3h może to to... Albo po prostu kto wie mogę jeszcze przybrać he.

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

reklama
Do góry