reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

ag, szkoda, że się @ rozkręciła :crazy: jakoś tak myślałam, że może jednak... trzymam kciuki za efektywne leczenie &&&&&&&&&&&&&&:tak:
Nowych objawów chyba nie mam. Cały czas mam bardzo wrażliwe piersi (czasami jakby mnóstwo szpileczek mi ktoś w nie wbijał), od czasu do czasu mnie ciągnie po bokach podbrzusza, plecy w krzyżu pobolewają (nie jest to bardzo bolesne, ale mały dyskomfort jest) i zaczyna pojawiać się zgaga - na szczęście nie regularnie jeszcze :happy:

Mam nadzieję, że dzidzia będzie mnie coraz częściej łaskotać - wtedy już dotrze do mnie, że noszę w sobie nowe życie :-)

martaha, no i dobrze, że udało się znaleźć szpital, by sprawnie wykonać histeroskopię na fundusz - zawsze to troszkę pieniędzy zostanie w kieszeni :tak:

Mnie dzisiaj strasznie głowa boli....:-(

reklama
One ale fajnie że już czujesz ruchy :)
Martaha chociaż za coś nie będziesz musiała płacić kupę kasy, w końcu na coś podatki płacimy
Ag Wyleczysz tę torbiel i wtedy się uda
Masha niestety brzuszka po Tobie nie przejmę. Dostałam dziś @. Jestem trochę zawiedziona, bo ten cykl był naprawdę udany, owulacja potwierdzona a tu doopa. Do tego tarczyca, która przez trzy miesiące była idealna TSH 1,6, jakoś się rozjechała. wczoraj odebrałam wynik i jest 3,4 przy braniu leków! Brałam ostatnio pierwszy raz duphaston i tak się zastanawiam czy to może od tego.
Misia czy Tobie też tarczyca tak skakała? Jak na złość endokrynolog na urlopie i ja tez wyjeżdżam jutro. Zatem 4 cykle starań za nami, dołuje mnie to, bo poprzednio udało się za pierwszym razem, a teraz się dość, że nie mogę zajść, to potem nie wiadomo czy się sytuacja nie powtórzy z poronieniem.
Lumia jak u Ciebie? Z tego co pamiętam, to Ty się starasz 7 miesięcy, a są wskazania do inseminacji po tak krótkim okresie czasu??

Hej Dziewczyny :-)

OneMoreTime - to bulgotanie, to nic innego jak ruchy :-) ciężko na początku to stwierdzić kobietom, które czują to po raz pierwszy, ale teraz wyczekuj coraz śmielszych kopniaczków i ruchów :-)

ag - szkoda, że @ się rozkręciła...

BlackCat - może przejmiesz, ale w przyszłym cyklu? :-) bardzo mocno trzymam kciuki! &&&

ONA1227 - ciche GRATULACJE!!! i kciuki, żeby wszystko było dobrze! :-)

ja jeszcze w dwupaku :-) byłam w czwartek na ktg, szyjka miękka i krótka, Pani dr powiedziała, że może się niedługo zacząć - ale póki co cisza... Rozwarcie na dwa palce. I potwierdza się moja reguła, że ginekolog kobieta jest bardzo "niedelikatna" przy badania. Tak mnie badała, że aż bolało... u moich Panów dr jakoś badanie zawsze idzie gładko, oni są jacyś delikatni... tak zawsze myślałam, i tak mi się potwierdza.
No i mam teraz 3xdziennie liczyć ruchy Małej - po śniadaniu, obiedzie i kolacji. W ciągu godziny ma być ich 10. Jeśli 6 lub mniej - jechać do szpitala na dodatkowe ktg.
I teraz moje Drogie pytanie - czy jak Mała zaczyna się wiercić i powiedzmy rusza się przez parę sekund, przeciąga itp. to to jest jeden ruch czy kilka...? Nie zapytałam o to...
Kolejne ktg i badanie w poniedziałek.

w centrum Polski praży i piecze niesamowicie, zazdroszczę ludziom nad morzem takiej pogody i urlopu :-)

Ostatnia edycja:
ONA, gratuluję i mocno kciuki zaciskam :-) &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Black, przykro mi :-(może to właśnie z powodu tego skoku TSH?

Masha, nie pomogę w kwestii ruchów, ale wygląda na to, że " ta chwila" tuż tuż :tak: &&&&&&&&&&&& Na północnym zachodzie też skwar niesamowity :szok: nie wiadomo gdzie szukać ulgi.... dzisiaj prawie z domu nie wychodziłam...

W poniedziałek też mam wizytę :happy:

MashaFre Z tego co pamiętam to mi kazali liczyć jako kilka ruchów, np. przeciągnięcie, obrót, kopniak jako oddzielne ruchy. A poza tym skoro się rusza, to na pewno nie masz powodów do niepokoju. U mnie te 10-20 ruchów zawsze szybko się pojawiało - czekałam max 5-10minut.

ONA1227 Gratulacje!

OneMoreTime Ale Ci fajnie, że już ruchy czujesz. Okres między 20 a 30 tygodniem ciąży jest chyba najprzyjemniejszy!

ONA, niestety strach to nieodłączny element naszych ciąż :-(każda z nas musi znaleźć swój idealny sposób na jego poskromienie, choćby odrobinę :sorry:ja nadal bardzo się boję, choć z każdym tygodniem coraz bardziej wierzę w pozytywne zakończenie :tak: umówiłaś się już do lekarza? jest jakiś plan? jakieś leki?

reklama
ONA1227 To całkowicie normalne, że się boisz. Ja w obu ciążach dopatrywałam się wszelkich złych oznak. Spacer do toalety zawsze był dla mnie stresem - byle nic nie było na papierze... Trzymam kciuki by wszystko było w porządku. Kiedy wybierasz się do lekarza?

Do góry