reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Angelstw od kilku dni myślałam co u Was słychać i zaglądam na forum i jest wpis od Ciebie :-) Jaś jest cudny :-) ja też będę miała synka i boję się, że go będę tak niańczyć, że będzie cycusiem mamusi. Czas pokaże jak to będzie.

reklama
OlaSec pamiętaj że nic lepszego w pierwszych miesiącach życia nie możesz dać dziecku jak morze swojej miłości matczynej! :tak: więc Kochaj go ile wlezie, tul, całuj i pieść ;-) a tym co będzie potem, na razie się nie martw ;-)

Witajcie
Angel śliczny ten wasz jaś. Bardzo ładnie to wszystko ujęłaś aż łezka mi się zakręciła...
Lumia cytologia chyba nie ważne w ktorym dniu cyklu, ale może się mylę
Doris trzymam kciuki za kolejny cykl
Piękne brzuszki marzy mi się właśnie taki [emoji2]
A co u mnie no jak zwykle tak sobie. Właśnie jestem po ciąży biochemicznej wczoraj w akcie desperacji pojechalam do warszawy do profesora dubrawskiego i zaczynam badania szczegółowe. Zakaz starań na dzień dzisiejszy dopóki nie będzie wiadomo co i jak. W poniedzialek ma mi powiedzieć jakie badania na początek zrobić jak zapozna się z dotychczasowymi wynikami. Na pewno muszę iść na histeroskopie no tego nigdy nie miałam. I tu pytanie czy wy robiłyscie to badanie jaki koszt czy pobyt jednodniowy i jak wszystko przebiega. .. do tego musze na pewno zrobić amh no i zobaczymy co jeszcze. A później już szczegółowe ale to on będzie prowadził mnie dalej a nie wujek Google jak do tej pory...

lumia Jak masz cykle regularne (28dni) to najlepiej między 10 a 20 dniem cyklu (nie od razu po @ i nie tuż przed).

angelstw Super zdjęcia! A Jaś jaki uśmiechnięty - tak wygląda szczęśliwe dziecko. Ze swojego doświadczenia powiem, że chłopcy to są zdecydowanie większe przytulaski niż dziewczynki. Tacy synkowie mamusi. Mój do tej pory nie może się ode mnie oderwać.

Lumia, dobry pomysł z odpoczynkiem i skoncentrowaniem się na nauce - to często przyczynia się do sukcesu :tak:nie sądziłam, że dzień cyklu ma znaczenie w przypadku cytologii... aha i powodzenia na obronie &&&&&&&& :happy:

Angelstw, pięknie napisane :happy: a Jaś przesłodki :-) Zaglądaj do nas, zaglądaj i pokazuj jak synek rośnie :tak:

martaha, ja miałam histeroskopię. Wszystko podobnie jak przy zabiegu łyżeczkowania. Kładziesz się na fotelu ginekologicznym, usypiają Cię, rozszerzają szyjkę macicy i wprowadzają kamerkę, żeby od środka obejrzeć macicę. Jeśli wszystko w porządku, nie robią nic. Gdyby okazało się, że są jakieś zmiany ( u mnie szukali przegrody macicy, bo mam dwurożną) to je usuwają/naprawiają. Czy u Ciebie szukają czegoś konkretnego, czy po prostu chcą obejrzeć budowę macicy od środka?
Podsumowując: kładziesz się na fotelu, usypiasz, budzisz się (choć pewnie pośpisz jeszcze ze 2-3 godzinki po zabiegu) i jeśli wszystko jest OK, wypuszczają wieczorem tego samego dnia :happy:

Zaczynam się troszkę bać. Już ponad 2 tyg. nie podglądałam maleństwa a wizyta dopiero w przyszłą środę :baffled: staram się przełamywać i mówić do maleństwa, ale za chwilę pojawia się myśl, że może serduszko już nie bije i nie ma sensu, wygłupiam się tylko...:-( Zadzwoniłam do rejestracji i poprosiłam o przesunięcie wizyty z środy choćby na poniedziałek, jeśli ktoś wypadnie. Brrrrrr.........

A dzisiaj w nocy przyjeżdża J na taki przedłużony weekend :-) zawsze jakiś optymistyczny akcent.

Ostatnia edycja:
One mam tak na wszelki wypadek zrobić bo nie robiłam nigdy. Ale robię prywatnie bo nie mam czasu czekać. .. nie chcę czekać więc robię w klinice leczenia niepłodności 1000 zł kosztuje ale postanowiliśmy zrobić całą diagnostyka jak najszybciej więc jak tylko będzie @ to się zapisuję.
One nie stresuj się na pewno wszystko jest dobrze, a jak uda się przyspieszyć wizytę yo jak najbardziej skorzystaj dla spokoju

marta, z Twoją historią (podobnie jak ja - poronienia nawykowe) kwalifikujesz się do histeroskopii na fundusz :tak: A pytałaś jakie są terminy? 1 000 zł. to bardzo dużo, szczególnie, gdy jest to tylko jedno z wielu badań...:baffled:

Babeczka z recepcji obiecała, że jak ktoś odwoła wizytę to będzie dzwonić do mnie. Na tą chwilę na wcisną nawet szpilki...

Nie chcę na fundusz bo u nas trzeba się położyć na 3 dni do szpitala i jak czytałam na necie to czeka się około 2 miesięcy. Nie chcę znowu leżeć w szpitalu ze względu na emilke i na siebie bo wszystkie zabiegi też tam mialam robione i jakoś nie chcę po prostu... koszty jak mówił profesor badań które mnie czekają to ok 7 tys. I jestem na to gotowa. Na tą chwilę przestaję je liczyć. .. nie mam sił na takie rozwlekanie w czasie. ..

Martha123 kurde bardzo to wszystko dziwne jakieś, bo przecież udało się odnosić córeczkę a teraz takie problemy. Miałaś problemy z ciążą przy Emilce?

OneMoreTime spójrz jak już wysoko jesteś w ciąży. Napewno będzie wszystko dobrze już :-) ale doskonale Cie rozumiem, strach jest ogromny. ja tez długo bałam się, że coś jeszcze się stanie i praktycznie nie nawiązywałam kontaktu emocjonalnego z Małym, a teraz non stop go głasiam i myślę o nim ciągle, jaki jest, jaki będzie itp.

reklama
Olasec z Emilka nie mialam problemów w ciąży w zasadzie żadnych nie licząc podejrzenia malowodzia ale to na podejrzeniach się skończyło. Przed 2 razy pjp a teraz już 3 razy doopa

Do góry